(epický horor)

 

Štátny rozpočet na rok 2016 uvádza:

  • Od režiséra úspešnej trilógie voľby 2002, 2006 a 2012 a menej úspešného datadisku voľby 2010
  • V hlavnej úlohe 23 neoblomných hrdinov (z toho jeden už stratil odvahu a jeden zutekal ako potkaník ešte pred premiérou)
  • Scenár píše sám život

 

Voľby 2016

V džamahírii, kde účtovníctvo po lehote splatnosti je účinnejšia zbraň ako nechať pacientov bez starostlivosti a deti bez babysittingu v školách, sa dačo chystá. Súboj, ktorý vedú vládcovia, sa chýli ku koncu. Kto preberie žezlo po staviteľovi diaľnic, veľkom vizionárovi, ktorý zabezpečil blahobyt pre svojich ľudí? Má sa báť pravicového zlepenca alebo mu prídu na pomoc jeho bývalí spojenci, ktorých hrdlo odporne šušle? Alebo môže čakať na zradu dakoho z jeho súperov?

Podarí sa mu vyjednať podmienky pre stabilitu a môže naďalej chrániť svojich ľudí? Alebo Radovan I. Sieťový a B. Laa vedia uzatvoriť so Sasankou koalíciu, ktorá sa nepovalí? Poprípade sa pridá dakto ďalší? Malí škaredí mužíčkovia na malých poníkoch alebo rodinne orientovaný sultán so svojím početným háremom? Katolibanskí križiaci sú tiež pripravení, ale na koho stranu sa pridajú? Obyčajný Igor v tom má jasno, len jeho 150 neobyčajných sú ako neriadené strely a nikto nevie, ako sa zachovajú. Či to náhodou neskúsia cez vesmír, alebo sa nebudú snažiť zmeniť postavenie ženy ako otrokyne.

V temnotách ale číhajú aj iné netvory, ktoré majú odvahu vzdorovať. Najsilnejší z nich, Magian kgál Stgedozeme, sa nechce poddať. Jeho verní holohlaví rytieri hrajú na citlivú nôtu. Keď sú viacerí na jedného, tak sa im to páči, ale pri tom niekedy volajú o priamu demokraciu.

Modrí križiaci spred 18-tich rokov sa už len prizerajú. Stratili Malého Fúzatého, Ivana Hrozného a zostal im iba zombie šaman. Podobne je vymiškovaný z hry aj Juraj I., na skok od Sasanky.

Niektorí nemajú ani šancu, pre niektorých je to len tip, ako sa zviditeľniť.

Boj o štátny rozpočet na najbližšie 4 roky a fleky v štátnej správe vrcholí.

Len vo vašich kulturákoch, školách, škôlkach.

 

5. marca 2016

 

A potom choďte domov a ďalšie 4 roky držte zobák.