Mám pocit, že čím ďalej, tým viac je nežné pohlavie prieberčivé, nespokojné, ufňukané a otravné. Netuším, čo je toho príčinou, možno sú už moc rozmaznané. Možno keby nemali k dispozícií také kvantum možností, nebolo by na svete toľko neopodstatnenej hystérie kvôli ničomu. Možno keby sa venovali zberu bobúľ a korienkov, nebehali by im po rozume sprostosti, ktorými zahlcujú celé svoje okolie. Mnohé nariekajú, ako sa im nič nedarí, najmä nájsť si vhodného partnera, proklamácie typu  "chlapi v dnešnej dobe sú takí zlí a sebeckí", "nedá sa nájsť normálny chlap a ak aj hej, je už zadaný, alebo "mám šťastie na debilov", si strčte milé dámy, do zadnice. Všeobecne nič proti ženám, ale dovolím si rozanalyzovať zopár typov žien, ktoré oko mé modravé postrehlo vo svojom okolí. 

 

Plastic chicken/premium whore
Určite ste sa s ňou už stretli. Bujné poprsie neurčitého pôvodu, žlto-biele pozostatky vlasov nadpojené umelým vláknom, pery ako po uštipnutí rojom včiel. Oháknutá vecami, na ktoré keby mala zarobiť sama, tak chodí do konca života nahá. V kabelke nosí krysu, oblečenú podobne, ako je ona, je to jej najlepší priateľ, inteligečne približne na jej úrovni, čiže si rozumejú. Takáto žena je vnútorne hodnotná asi ako použitý kelímok od jogurtu, ktorý je oproti nej omnoho viac ohľaduplný aspoň voči prírode, keďže sa rozloží skôr, ako jej umelé telo. Ich najčastejší výskyt je v shoppingových centrách, prominentných kaviarniach a prémiových autách. Ich pozornosť si získate Breitlingami, Bentleyčkami, ale i zlatou a platinovou kreditkou. Verbálna komunikácia nie je potrebná - nebude vám rozumieť. Šanca, že nadviažete zmysluplný rozhovor je veľká asi ako šanca, že stretnete Nemeša s pompadourom, alebo Niekta na kurze empatie. Chicken svojpomocne zvláda základné ľudské potreby (mimo obdobia tesne po inštalácii silikónov, vtedy jej musíte aj vytrieť riť).  Do domácnosti nepoužiteľná. Vhodná ako doplnok na autosalón, prípadne tuningový zraz. V prípade zachovania ako-takej hranice sebareflexie zvyknú byť príjemné na pohľad napr. pri sexy car-wash. Ale aj to auto vám umyjú na hovno. Myslím, že perspektívu s takouto ženou nemusíme ďalej rozoberať.

 

Astrálna cestovateľka/naive chicken
Astrálna cestovateľka je žena s externým locus of control. Verí, že za všetko môže osud, hviezdy, kolegyne, menštruácia, pes, a ktokoľvek/čokoľvek iné, len nie ona. A tak sa rozhodla hľadať spásu a pochopenie vo vonkajších zdrojoch. Nevie si nájsť poriadnu robotu, čo by ju napĺňala, frajera, ktorý by jej vyhovoval, nie je spokojná so svojím životom a jediné, čo jej napadne, je ísť za nejakým bullshitmakerom, aby jej povedal rovnaký trus, aký si vypočula zúfalka pred ňou a tá pred ňou, atď. Vojde a zostane ohúrená pri nečakaných informačných shotoch veštkyne, ktoré znejú: "Vy máte problém vo svojom živote. Ide najmä o mužov!" Pýtaš sa "Wooow, ako to len mohla vedieť?" A ja sa pýtam: "Ako môžeš byť také sprosté teľa, že týmto sračkám veríš?" Potom sa divíš, že o teba nikto nezakopne, keď namiesto toho, aby si sa pasovala s realitou sama a niečo perspektívne so sebou robila, iba naivne chodíš a vyhľadávaš takéto astrálne sračky, ktoré ti aj tak nepomôžu. Akurát vyhodíš peniaze a stratíš čas. A keď ti povie jasnovidec, že "čakáš dievča, aaaale kľudne to môže byť aj chlapec"(true story) a toto ti nestačí, aby si pochopila, že ti totálne jebe, keď čakáš vykúpenie u takýchto ľudí, tak poď radšej za mnou, poviem ti to isté a za polovicu. 

 

Uplakaná lenivá mrochta/forever alone
Ach jaj. Toto je ďalšia kapitola sama o sebe. Uplakané mrochty sú typy žien, ktoré nepatria k najmladším a teda sa to prejavuje aj po ich fyzickej stránke. Väčšinou ide o singláčky, ktorým začalo dopínať, že každým dňom sú ich šance na výber kvalitného genetického matrošu menšie a menšie. Slová astrológov a veštkýň sú hmlisté ako spomienka na prvý sex, prešli roky a stále sa nič nezmenilo. A tak chodí, verejne narieka a opúšťa sa, aká je nespokojná a neuspokojená, že nie je stabilizovaná, že by chcela decko, len nemá s kým. Vyhovára sa na mladosť, ktorá pominula a tvári sa, že je odsúdená byť celý život sama, lebo je vlastne super, len to nikto nevie oceniť. A čo takto si dať facku, zdvihnúť tú lenivú riť, na ktorú sa už ani sama nechceš pozerať a začať so sebou niečo robiť? Nejdem tu vypisovať rady zo ženských magazínov, ako spevniť brušqo, riťku, ale sa už kur*a zobuď a neotravuj okolie svojimi depresívnymi stavmi, ktoré si si spôsobila sama. Nikoho nezaujímajú tvoje problémy, každý má svoje. A buď si ho vyriešiš, alebo sa s tým zmier. Ale nevyplakávaj. Lebo s takým statusom zbalíš akurát tak submisívneho trtka a takého predsa nechceš. Všakže, princezná.

 

Precitlivelá mummy/paranoid superhero
Sú v podstate celkom fajn baby, ale tiež mi dokážu liezť pekne na nervy. To, že sa zlučujú na verejných fórach, kde rozoberajú spektrum farieb soplíkov a hovienok svojich detičiek, mám celkom u prdele, ale keď už sa tieto informácie dostatnú ku mne, to mi celkom vadí. Nerozumiem, ako sa z obyčajnej ženy dokáže za tak relatívne krátku dobu stať precitlivelá bytosť so slovníkom  obmedzeným na jedno, až dvojslabičné slová. Teda takto, sú vôbec ga-ga, ku-či ku-či a viac mi teraz našťastie nenapadne slová?.. A vôbec. Koho zaujíma, u koho na záhrade sa včera húpal tvoj fagan. A že má nové hračky. Ktoré sú aj tak mimochodom väčšinou toxické, z Číny. Ha, to keby si vedela skôr, čo? No bež, bež mu ich rýchlo zobrať a stiahnuť mu kožu z rúk. Veď na modrom onom písali minule mamky, že je to smrteľné. Zapamätajte si, že nikto, žiadny fundovaný lekár, ani nikto na svete nemá väčšiu paranoju rozhľad o potenciálnych hrozbách, chorobách a nástrahách, ako čerstvé matky s prístupom na internet. No nič. Hoďme to radšej na hormóny a verme, že je ten stav dočasný.

 

„Spokojná“ singláčka/fatalistic feminist

Tieto ženské sú ženské, ktoré akosi rezignovali na svoj stav, alebo to aspoň veľmi dobre hrajú. God knows, ako to naozaj je. Každopádne sa tvária, že sa im v živote nemohlo nič lepšie stať, ako zostať sama, bez chlapa. „Spokojná“ singláčka má podobné črty, ako lenivá mrochta, s tým rozdielom, že nevyplakáva a má väčšiu hrdosť. Keďže je dostatočne hnilá na to, aby svoj status zmenila, tak sa radšej tvári, že je všetko OK, že jej to takto vyhovuje a že to takto vlastne chce. Demonštrujú feministické výroky typu: „Na čo mi je chlap!“, „Lepšie je mi bez neho!“, „Mám svoj kľud a nik ma neobmedzuje!“. Tieto ženy nie sú natoľko otravné, ako mrochty, pretože našťastie aspoň mávajú sex, asi.

 

Napadajú mi aj ďalšie kategórie, typy a druhy žien, ale už sa mi v tom nechce špárať. Idem radšej spať a nabudúce si prečítate o silnejšom, smradľavejšom, stabilnejšom a sexuálne založenejšom pohlaví. „4S“ budú patriť mužom.