Milí moji,

na známosť sa dáva, že sa nám blíži SlavCon. Víkend po Veľkej noci na FIITke v Bratislave budete môcť stretnúť všemožných exotov a všelijaké úkazy. A príde aj Viktor Krum!

Tutok si to môžete naštudovať poriadne a podľa programu si naplánovať harmonogram. Ako nástrel pre vás vyberám: v piatok večer premietanie a besedu k filmu Lesapán a prednášku "Ako by ste prežili Apokalypsu?". V sobotu si môžete dať metlobalovú rozcvičku so Stanislavom Yanevskim (to je Viktor Krum z Harryho Pottera), vypočuť si prednášku o záškodnej mágii v slovenských ľudových zvykoch či o psychických poruchách v popkultúre, zúčastniť sa dabingového workshopu s Michalom Domonkosom (daboval Draca Malfoya) alebo sa naučiť tancovať spoločenské tance 17. storočia, prípadne vyskúšať si upatlať niečo z hliny. A v nedeľu tam máme napríklad prednášku o najslávnejších jedoch, ako ich (možno) nepoznáte, ale aj krst knihy "Chuť žiť" od mladučkej Valentíny Sedilekovej, ktorá prešla peklom anorexie.

Ale programu je, samozrejme, oveľa viac. Či už prednášok, besied a workshopov, alebo aj sprievodného programu v podobe historického tábora, herne spoločenských hier, výtvarnej a kostýmovej súťaže. Okrem už osvedčených programových línií (vrátane Víkendu na Rokforte) máme tento rok aj novinku - voľnú líniu Future Earth, ktorá spája ekológiu a technológiu.

Skrátka, kto chce, nech príde, bude vítaný.