Je ťažké veslovať proti prúdu.

Charón

 

Ľudia si dnes myslia, že byť v dnešnej dobe fašistom je len tak hrc-frc. Oblepíš auto nalépkami moc inteligencie som nepobral Kotleba je boh, hodíš firemnú farbu (#HH1488) aby ťa vlastní nevyhodili z vlaku a aby si dostal zadarmo vstup do vírivky, trochu postrážiš internety pred slovenskou gramatikou a pokúsiš sa vyviesť z košiara ilúzie zopár Šorošových ovečiek tým, že im povieš, že ak na miesto referentky na oznamovanie protispoločenskej činnosti v regionálnej správe ciest nezamestnáš niekoho, komu veríš, tak sa tam dostane špión americko-židovských mimovládok a druhý majdan je na svete a potom všetkom si môžeš spraviť ďalšiu čiarku v autobiografii "Ako som brányl Slovensko." No nie je to ľahký život? Ako to už býva, slniečkarsky pohľad na život býva od reality odtrhnutý viac ako Sulíkova kritika EÚ, byť novodobým fašistom nie je kebab lízať. Okrem namáhavej roboty s márnym zisťovaním, na ktorý Kriváň má vlastne ísť, musí faško dneška riešiť rôzne intelektuálne dilemy. A nehovorím teraz o prízemných veciach ako kontemplovanie nad správnym pomerom vlastností dlažobnej kocky (údernosť/dolet/váha), ale o skutočných filozofických problémoch, nad ktorými by aj Zenón z Eley zlomil šíp. Aké to sú dilemy, sa dozviete po obrázku.

 

Zo súťaže o najvtipnejší transparent

 

Rusko

Kto iný zachráni Slovákov z područe prehnitého západu, ktorý nám sem bez hanby presúva fabriky, kde musia ľudia robiť, namiesto toho, aby hrdo brali podporu, ak nie Putinova medvedica. Bezbrehý obdiv vodkovej federácie je jedným zo základných znakov klanu zeleného trička, a zatiaľ čo u račkujúceho wannabe führera a narcistického druhého vtelenia Ježiša, je to pochopiteľné, lebo je lepšie byť za kokota a dostávať za to peniaze, ako iba byť za kokota bez peňazí. No pre bežný fašistický planktón skrýva v sebe tento obdiv nečakané háčiky. Predstavte si, že ste obklopený tisícštyristoosemdesiatimiôsmimi náhodami, z ktorých nechcene vyzeráte ako fanúšik fúzatého vegetariána, a jedného dňa váš župan v rámci lezenia do riti Rusku všeslovanských dobrých vzťahov vyvesí ruskú vlajku, lebo Putinovi kamoši si prišli uctiť SNP. Presne to isté SNP, kvôli ktorému rok predtým vyvesil ten zelený kúpeľnový kus oblečenia čiernu vlajku. Teroristické SNP, ktoré sa stalo počas pôsobenia jediného skutočného slovenského prezidenta, ktorý nebol bábkou v rukách zápa.. ehm, ktorý bol skutočný. Ako sa postaviť k faktu, že krajina, ktorú obdivujete, sa tvári, že pre ňu začala druhá svetová vojna až koncom júna 1941 a len vďaka nej sa už nerobia židovské mydlá? Našťastie nie sme historici a ťažko sa vyjadriť, dôležitá je súčasnosť. Kto iný ako Rusko nám postaví hrádzu proti moslimom, ktorí nám prišli ukradnúť našu bájnu pohostinnosť, zožrať chlieb, a sfúkať soľ? Áno, presne to isté Rusko, ktoré má skoro dvadsať miliónov moslimov, to, ktoré postavilo mešitu za 150 miliónov, to Rusko, v ktorom je islam druhé najrozšírenejšie náboženstvo. Bežný slovenský internetový moslimobijec nevie, čo si o tom myslieť, lebo o tom vlastne vôbec nevie. Dáme si aj malý kvíz, kto povedal nasledovný výrok:

"Medzi nami nemôže byť žiadna systémová, civilizačná nezlučiteľnosť. Ako nadnárodná a multináboženská spoločnosť s dlhou históriou je naša krajina súčasťou islamského sveta."

a) Ruský minister zahraničia

b) Ruský minister zahraničia

c) Ruský minister zahraničia

Možnosti boli vybrané tak, aby aj bežný osemdesiatosembunkový organizmus odpovedal správne.

Ale kašlať na moslimov, predsa len sme Slaviäni, bratia, svoje si nedáme, cudzie nechceme (neplatí pre kebaby). Spoločne ruka v ruke budeme kráčať k lepším zajtrajškom. Len tu je ďalší problém, takí poliaci majú toľko dobrých skúseností so záchranou od Ruska, že k nim prechovávajú rovnakú lásku ako k chlebu s posypovou soľou a okene a budú sa ľúbiť rovnako bratsky ako hentí dvaja z biblie. Čo ma vedie k druhému problému.

 

Maďari

Sú zmrdi na poníkoch, ktorých jediný cieľ je odtrhnúť južné Slovensko a pripojiť ho k svojmu čípoš-klobásovému impériu. Všetci to poznáte, v Pažravej pri Zvolene sadnete do auta a idete len tak na výlet do Dunajskej Stredy kúpiť tresku a Zem a Vlek a v obchode vám nikto nerozumie. A nie ako obvykle, preto, že ste retard, ale preto, že tam rozprávajú maďarsky, zmrdi dvojjazyční. Niet divu, že by sme mali sadnúť do tankov a... počkať, to nie je aktuálne. Viera v to, že Židia ovládajú svet, silne koreluje s tým, že vám imponujú populisti, ktorí si spokojne rozkrádajú krajinu, ale hlavne, že nelížu riť Bruselu. V tomto ohľade sa ukázal Orbán ako ešte väčší chuj, ako sme čakali a stačilo aby povedal to isté, čo Fico, t.j. že tie hordy utečencov, ktoré sa hrnú práve do našich krajín, nechceme a zrazu je z nepriateľa spolubojovník proti úpadku civilizácie. Lenže ľudia sa nemenia a maďarská obdoba nášho unifromovaného hilterjugendu síce nenávidí utečencov rovnako ako naši, lenže v rebríčku nenávisti sme len klesli na druhé miesto, a to nie vďaka tomu, že by sa naše vzťahy zlepšili, ale kvôli tomu, že zrazu sa dá nenávidieť niekoho viac. A tak aj keď si ako hrdý Slovák pripravený stáť po boku hrdého Maďara a tlieskať uduseným deckám v aute, v skutočnosti by ste sa najradšej mlátili bojlermi po hlave, lebo váš spoločný fašizmus z vás zázračne nespraví BFFs. A keď už som pri tom fašizme, je tu ďalší problém.

 

Fašizmus

Najväčším problémom dneška je zistiť, čo je vlastne fašizmus. Lebo obliekanie sa do uniforiem nápadne podobným tým, aké nosili fašisti, nosiť rovnaké alebo podobné symboly a kritizovať ľudí na základe židovského pôvodu určite fašizmus nie je. Ach, keby sa len dala na internetoch nájsť definícia. Každopádne, v duchu zlodej kričí chyťte zlodeja, je najjednoduchšie označiť za fašistov všetkých ostatných. Začalo to nenápadne, transparentami Stop fašizmu (viď obrázok hore), až kým neprišlo oficiálne komuniké od ministerstva pravdy v srdci Slovenska - kotleba boys sú jediní skutoční bojovníci proti fašizmu na scéne. A bojujú proti nemu tak, že chcú vystúpiť z EÚ. Aspoň v jednom máme všetci jasno, fašizmus je to bakané fujky, ktoré nám všetkým ubližuje. Lenže ak je podľa našich novodobých pravdozvestcov únia predstaviteľom fašizmu, tak robí to isté, čo ten fúzatý milovník psov a mieru, ktorý je zhodou okolností idolom zelených hliadkujúcich. Takže únia je vlastné dobrá, a preto z nej chceme vystúpiť? Z hľadania logiky v tomto by sa jednému aj uhríky zapotili.

Aby som nebol iba negatívny, celé to má aj vtipnú stránku. Ministerstvo hoaxov môže sláviť prvý úspech a do youtubových kompilácií Top Own Goals sa môže pridať fašistami vymyslený Čurčilov fejkový výrok, ktorý ozelenel pravdou: Fašisti budúcnosti sa budú nazývať antifašistami.