V posledných dňoch obletela svet správa, ako sa neborák čínsky muž pobral dobrovoľne na druhý svet pri nákupoch so svojou priateľkou. Ignoranti, ktorí nevedia, o čo ide, si to môžu prečítať tu.


Mužským pokolením to určite veľmi otriaslo a priam živo vidím pred očami, ako sa niektorí jedinci tohto údajne silnejšieho pohlavia bijú do pŕs za zbytočnú smrť hrdinu, ktorý sa konečne postavil na pomyselnú barikádu za práva mužov pri nakupovaní so ženami.


Ak by dotyčný Tao Hsiao ovládal základné pravidlá nakupovania so ženami, nemusel prísť o život. A keďže mne záleží na budúcnosti ľudstva, prinášam vám, milí muži, návod, ako prežiť nákupy so ženami s čo najmenšou ujmou.


Kým prejdem k podstate, musím prezradiť najprv nepísané pravidlo, ktoré znie:
Najprv sa pokúste vyzuť z nákupu so ženou! A je jedno, či je to vaša manželka, priateľka, kamarátka, matka, sestra. Skúste to najprv sofistikovane a pokúste sa tvrdiť, že na vás lezie choroba. Ak je osoba ženského pohlavia príliš hnidopich a skeptik a snaží sa skontrolovať váš zdravotný stav, uhrajte to na hnačku. Nechcete predsa s črevnou virózou loziť do nákupného centra a nakaziť tam ostatných. Ak sa považujete za jedného z tých odvážnejších typov, navrhujem predostrieť žene – priateľke či manželke - nápad, že radšej by mala ísť nakupovať s kamoškami, pretože vás mrzí, že už sa s nimi málo stretáva, a preto je nákup s nimi výborným nápadom ako stráviť popoludnie medzi ženami s nakupovaním, kávou a ženskými klebetami. Pomôže, ak jej prihodíte nejakú tú eurovú bankovečku zelenej farby, aby si kúpila niečo sexi a večer vám to predviedla.


Ak sa nepísané pravidlo nepodarí aplikovať, pripravte sa. V akútnych prípadoch pomáha ploskačka do vrecka, ale ak ste šofér, postačí tabletka na nervy a srdcovú slabosť pod jazyk. Následne sa riaďte týmito pravidlami a majte na vedomí tieto ženské axiómy:

 


1. Topánok a kabeliek nikdy nie je dosť


Ak si tá vaša chce kúpiť ďalšie topánky, nebránte jej v tom. Topánok žena nemá nikdy dosť. Jedine v prípade, že....proste NIKDY. Neriešte to, aj tak to nepochopíte. Ak má navyše tendenciu skúšať 20 párov v jednej obuvi, odporúčam stiahnuť si do smartfónu nejakú kvalitnú hru, s ktorou sa dlhší čas zabavíte. Samozrejme, žena bude chcieť, aby ste jej poradili, ktoré topánky sú najlepšie a váš názor absolútne nebude brať do úvahy, lebo nakoniec si aj tak vyberie tie, ktoré chce ona. Odporúčam aj tak si vybrať jeden pár, na ktorý jej poviete, že tie su najlepšie a minimalizujete tak riziko, že sa urazí, že ju vôbec nepočúvate a stále čosi ťukáte do mobilu. Nákup nových topánok prirodzene implikuje potrebu novej kabelky, ktorá by k nim pasovala. Kabelka musí spĺňať určité atribúty – musí sa do nej vojsť všetko, lebo ženy všetko potrebujú. Diár, šminky, malý skladací dáždnik, mobil, kľúče, peňaženka atď. Na toto odporúčam len odpiť z ploskačky alebo dať ďalšiu tabletku pod jazyk, prípadne nadviazať kontakt s chudákom, ktorého stretnete počas toho, ako si jeho žena vyberá kabelku k topánkam rovnako, ako tá vaša. Bremeno sa nesie predsa len ľahšie, keď ho máte s kým zdieľať.

 


2. Žena nemá nikdy dosť kozmetiky


Po nákupe zodpovedajúcej kabelky k novým topánkam nasleduje hardcore – obchody so šminkami a kozmetikou. Väčšina žien si nechce priznať tú pravdu, že mužom sa nepáčia zmaľované nány ako Joker z Batmana a najradšej majú ženy prirodzené, resp. s makeupom, ktorý len podtrhne to, čo je na nich zaujímavé. Ak to aj žena tuší, bude zaryte trvrdiť, že to, že sa líči a maľuje, nerobí pre mužov a okolie, ale len pre seba. Samozrejme, je to blbosť a do neba volajúca lož, lebo každá žena sa chce páčiť. Preto veselo vbehne do predajne kozmetiky a minie tam desiatky eur za všetky tie farebné a voňavé veci, o ktorých muž ani netuší, načo by ich mohla potrebovať. Mojej pozornosti neušlo, že v špecializovaných predajňach kozmetiky sa už väčšinou nachádzajú pohovky, na ktoré si unavený muž môže sadnúť a trochu si oddýchnuť, kým tá jeho rabuje regály.

 


3. Darčeky, darčeky


Okrem topánok, kabeliek a kozmetiky má žena v mysli asi ďalších 100 položiek, ktoré si chce kúpiť. Ak absolvujete tri predchádzajúce tortúry a tá vaša stále nemá dosť a ťahá vás do obchodu s oblečením, povedzte jej, že si musíte odskočiť. Po tých hodinách nakupovania asi aj reálne budete musieť, takže máte možnosť cestou na toaletu zbehnúť do predajne s PC hrami alebo do knižnice. Času máte dosť, lebo máloktorá žena si vie vybrať šaty ihneď. Cestou späť do dámskej konfekcie pre istotu kúpte bonboniéru, keby si náhodou všimla, že ste dlho boli preč a namiesto priznania, že ste sa začítali do komiksu Avengers, vytiahnite cukrovinku so slovami, že ste ju len chceli prekvapiť, ale v predajni čokolády bol dlhý rad a kvôli osobe ako ona sa oplatí čakať. Sladkosti a pekné reči na ženy zaberajú v 98, 58409% prípadov.

  

- - -


Predostrela som tri hlavné veci, ktoré ženy pri bežnom nakupovaní usmerňujú. Ak nedajbože chcete kúpiť súbežne so ženou niečo na seba, verte tomu, že vám najprv vyberie tie veci, ktoré sa páčia jej, ale vám absolútne (koniec koncov, minule mal niečo podobné na sebe nejaký ten sexi upír v nejakom tom 395tom upírskom seriáli a bol v tom sexi...). Nie je nutné byť ani v tomto prípade frustrovaný, pretože ak je žena open-minded, možete ju ukecať na sex v kabínke, alebo aspoň si ten sex v kabínke predstavovať (a potom verím, že vám bude fuk, či si vyberá už tretí pár topánok alebo nie).


Možno sa vám zdá toto všetko o nakupovaní ako nezmysel, ale za odmenu vás čaká spokojná a pokojná žena (aspoň na čas), čo výrazne prispeje aj k vášmu pohodliu. Predsa už určite dávno viete, že ten mystický bod G sa u žien skrýva na konci slova shoppinG.