Sú v živote služobníka psa také situácie, že jeho obsluhu musí prenechať inej osobe. Je vždy vhodné, aby to bola osoba blízka, spriaznená a chápajúca.

Keď bola Čierna sviňa prezlečená za psa psím tinejždrom, odvial ma osud na opačný koniec zemegule. Nepreháňam, úplne na opačný koniec, k protinožcom.  Zima bola tu, u nás. Tam leto.

Čiernej svine prezlečenej za psa sa ujal Viking, žijúci v tom čase v matičke stovežatej.  Ešte nebol rodina, ale už k tomu mal vážne našliapnuté.  

Aj v Prahe bola zima. Veď bol január. Viking ako študent nemal bohatý šatník, rovno si povedzme pravdu, že mal  len jeden zimník. Čierny. Dlhý. Nosil pod neho čiernu bundu s kapucou.

Čierna sviňa prezlečená za psa ako tinejdžer mala obzvlášť neposlušné obdobie. Keď ju človek/človečica pustila z vodítka, dostávala pravidelne záchvat ABD. To je stav, ktorý poznajú dlhoslúžiace manželky. Postihuje manželov na ceste domov z krčmy/párty/oslavy. Prekladá sa ako ANI BOHA DOMOV. No, nepríde domov ani za nič. 

V prípade psiom to vyzeralo, že psica sa pohybovala vo vzdialenosti viditeľnej, ale nechytiteľnej. Pokusy obsluhy o odchytenie a pripútanie brala ako príspevok k zábave a ľahko unikala, s posmešným brechotom.

I spravil dozerajúci  Viking chybu, pustil  Čiernu sviňu z vodítka, však nech sa zvieratko voľne prebehne. Opustené, panička na opačnom konci sveta, ani jesť jej nechutí (nie paničke).  Čierna sviňa prezlečená za psa, ako už všetci dobre vedia, zlyhania obsluhy na sto percent vždy využije.

Odbehla do nechytiteľnej vzdialenosti a na pokusy prilákať ju, alebo nebodaj pripnúť na vodítko, reagovala posmešných brechotom..... Brú haf, hehe baf... a tak podobne.

Teraz nastáva čas na popis detailov. Viking venčil pri Olšanských hřbitovech. No býval tam neďaleko, nič morbídneho v tom nehľadajte. Bol v dlhom čiernom kabáte, až po päty. Mal čiernu kapucňu na hlave. Naháňal čierneho psa....

Už chápete?

Keď pokusy nastoliť poriadok normálnym spôsobom nefungovali a Čierna  sviňa sa už pomaly zapájala do verejnej dopravy a ohrozovala okoloidúce autá (teda, tie ohrozovali ju), použil Viking vikingský hlas.

Verte mi, nechceli by ste to počuť. Je to hlas zo záhrobia. Slabšie povahy povlhčia spodné prádlo a labilnejší psi sa počúrajú rovno pod seba.

Vizualizujte si to. 

Vonkajší múr cintorína, čierny pes a veľa bielych psích zubov. Dlháň v dlhom čiernom kabáte, ktorý vyprodukuje zvuk, že sa doslova poseriete.

Čierna sviňa pribehla, pridrepla a počúrala sa. Okoloidúci sa chytali lámp a šplhali na ne.

Urban legend dodnes deň hovorí, že pri Olšanských hřbitovech straší veľký čierny chlap s veľkým čiernym psom. Po západe slnka.