Hneď na úvod by som rád poznamenal, že tento článok vznikol ako forma reakcie na vo-februári-uverejnený článok o prezidentských kandidátoch, nie ako pokračovanie. Nebude možno taký vtipný ako bývajú články iných ostrieľaných DM harcovníkov, ale aspoň bude aktuálny. Myslím si, že z času na (predvolebný) čas je dobré baviť sa trošku serióznejšie.

Rád by som tiež úvodom povedal, že som dlhoročným čitateľom DM, rád čítam články, rád sa na nich bavím a budem čitateľom aj naďalej. V posledných parlamentných voľbách som volil SaS, som zamestnaný a žijem si spokojný život.

V mojej spokojnosti ma však v poslednej dobe dosť vyrušuje nadchádzajúca marcová udalosť. Bohužial ma posledné roky ešte viac vyrušuje to čo tu za sebou necháva sebránka, ktorá nám tu už nejaký ten piatok vládne, ale o tom akiste všetci dobre vieme takže poďme hovoriť o iných veciach...

K tej marcovej udalosti... Kam sa pozriem vidím Zuzku, Mistríka, Harabina ... dokola, všade Mistík, Čaputová, Harabin ... zmeň poradie ako chceš... pridáva sa feši Maroš v naškrobenej košeli... s rezňami... A ideme: na RAŇAJKY Čaputová, Harabin, Šefčovič... vzdaj sa, NEMÁŠ šancu... si hluchý?... na obed Šefčovič, Čaputová, Harabin,... nemáš šancu ..... PRIESKUMY!!! PRIESKUMY!!! PRIESKUMY!!! ... akí ostatní kandidáti??? Like whoaaa??? .... CHOĎ UŽ preč, KONŠPIRÁTOR....večera Čap...však to poznáte... SILNÝ PRÍBEH! SILNÝ PRÍBEH!!! Ešte raz: SILNÝ PRÍBEH!!! A ešte odznak – nezabudnúť na rámik! Volím Čaputovú ... Vzdaj saaaaaaa!

Neviem čím to je, ale žijeme už v tak dobrých časoch, že si dnes už dokážeme kúpiť úplne všetko: prieskumy, cecky, vlasy, hlasy... Je toho dosť. Aby sme si rozumeli, naplnili by sa tie najhoršie scenáre ak by sa do 2 kola dostal niekto z Harabin/Daňo/Kotleba... Som proti tým bludom čo tu títo svedkovia Haralebovi roznášajú... Ale takto treba bojovať proti tejto pliage? To fakt?

My vám ten príbeh spravíme, my vám dáme čo chcete vidieť a počut, my vám nakreslíme nepriateľa ....... .... ... a pozor, dáme vám to úplne zadarmo. Od vás chceme len jediné – váš hlas!

Opäť je zdôrazňujem - som proti bludom, konšpiráciam, lžiam a zavádzaniu šíriacim sa hlavne z táborov Hrabina, Kotlebu či Daňa. Ale rovnako nebezpečný je na opačnej strane politický marketing, ktorý naplno úradoval už v referende o Brexite či amerických prezidentských voľbách, a z ktorého sa nám dostáva aj teraz... Čo na tom, že sa rozoberajú zástupné témy, čo na tom, že nám servírujú vyprážané rezne u šviháka Šefčoviča, u Mistríka sa montuje sifón a témy sa NETOČIA okolo reálnych prezidentských právomocí a vízií kandidátov??? Nie, my chceme rezne, sifóny, PRÍBEH, nepriateľa!!! Máte déjà vu? Nie ste sami – migranti, Soros, pred časom Maďari, CigániRómovia... Nepriateľ je dôležitý!

Ja naozaj proti Zuzke nič nemám, úprimne sa skláňam pred jej životnými úspechmi... Ale prečo pre boha ju potrebujeme zo všetkých síl tlačiť do paláca? Nechceme si toto žieňa radšej predstaviť v parlamentných voľbách, aby aj reálne mohla navrhovať veci k lepšiemu prípadne sa „postaviť zlu“.

Apropo o tom „zle“ (zlo), prečítal som si pred pár dňami komentár na FB od kamaráta: „Nehnevajte sa, ale všetci čo zdieľate Kotlebu/Harabina, mažem si vás z priateľov bla bla...“ Nemáte pocit, že toto ste tiež už niekde počuli/videli? Zakrývať si pred tým oči... veď čo, mňa sa to netýka... Nevidím to = neexistuje to. Riešenie hračka.

Kto je to zlo – aj tie desiatky či stovky tisíc neštastníkov, ktorí odovzdali/odovzdajú týmto chrapúňom hlas? Kam sme sa to dostali...?!?! Stále si myslíme, že týmto spôsobom, touto mediálnou selekciou, sa dá stmeliť tak polarizovaná spoločnosť, v ktorej žijeme?

Zuzka sa nebráni náklonnosti k terajšiemu prezidentovi a vice versa. Ja osobne teda vonkoncom nie som spokojný s výkonom úradu terajšej hlavy štátu (aj keď som ho v 2 kole r.2014 volil) ani doma ani v zahraničí. Som antikiskovec, rusofil, konšpirátor? ... čo ešte? Pre boha, nejestvujeme v čierno-bielom svete... Ja teda by som chcel naozaj viac od hlavy štátu ako to, čo máme teraz... Nazývať Turecko „ostrovom stability“, Rusko hlavným nepriateľom Slovenska či vyžalovať sa dosýtosti europoslancom? To je výkon hodný hlavy štátu? Turecko, kde sú perzekvovaní a väznení novinári, policajti a politickí väzni, Rusko, o ktorom sa takto nevyjadrí ani napr. Francúzsky prezident a nechutne fňukať zahraničnej delegácii? Hovoriť o svojej krajine ako o mafiánskom štáte a v rovnakom čase byť na jej čele? Je mi ľúto, že Kiskove „čachre-machre“ s financovaním kampane 2014 sa berú prísnejšie (daňové podvody) ako Baštiho mega oje..“drobnosti“ (krátenie dane). Ale asi ten anjel nebude taký belavý keď sa tie čachre machre vôbec našli.

Moji drahí, nech už sa rozhodnete v týchto voľbách pre kohokoľvek, skúste si dať vačšie nároky ako vymedzenie sa na vymenuje/nevymenuje Fica na ÚS (napokon, azda len Šefčovič a Harabin to jasne nezadefinovali) a ktorý kandidát je najmenej nevhodný. PRIESKUMY, nie že zakážme ich na 2 týžne, na stále! Zožiera ma ako nesledujeme kandidátov, ich prejav a vízie, ale PRIESKUMY... Vzdaj sa!!! Skúsme čerpať informácie aj inde ako len na Zomri/N/SME (tým nechcem povedať, že tieto médiá nečítam/nepozerám)... Možno je čas nájsť kandidáta najviac vhodného a nie najmenej nevhodného...

Nebudem sa v takej miere venovať kandidátom ako Pedro keďže opis kandidátom už priradil; snáď len doplním k nejaké drobnosti, sám som zvedavý či budete čítať tieto riadky na dailymale aj keď je táto časť článku tak subjektívne orientovaná. A síce, v týchto voľbách idem voliť kandidáta najviac vhodného – nie najmenej nevhodného. Kandidáta, s ktorým v mnohom nesúhlasím, napriek tomu zastávam názor že by bol najlepší z tejto ponuky. Kandidáta, ktorý má jasnú predstavu o vedení štátu, o úlohe štátnika, nekonšpiruje a predsa dostáva tak málo priestoru (celkom paradox, že všade v telke/tlači vidíme navozia-nám-sem-10,000-migrantov Pištu)... Má možno trochu konfrontačný tón vo FB diskusiach, ale názory majú hlavu a pätu. Ako jeden z mála kandidátov rozpráva reálne čo môže a má prezident robiť. Vyhlasuje, že chce chrániť a reprezentovať záujmy v prvom rade SR a až potom záujmy spojencov – podotýkam, že sa rovnako vyhraňuje proti Rusku ako proti USA; nie je za vystúpenie z NATO, ale za zameranie sa na európsku obranu. Pri otázkach o financovaní obrany, kde sú ostatní kandidáti pomerne ticho, zaujíma TRIEZVY postoj – ako môžme stále viac investovať to armády keď nám nefunguje zdravotníctvo, o školstve a vede (ktoré financujeme z HDP snáď najmenej z OECD) ani nehovoriac... Pripadá mi to, ako by si človek, ktorý má podlomené zdravie a takmer mu nezostáva na lieky, zobral úver a kúpil si Bentley... Alebo aspoň stočeného Veyrona. Napokon, program/kampaň boli odborníkmi hodnotené ako jedny z najefektívnejších/najtransparentnejších.

Neviem, počuli ste o týchto otázkach rozprávať Čaputovú/Šefčoviča či iného kandidáta? Celkom dobré postrehy sú ináč v tomto článku, stojí za prečítanie.

A na záver... nečakajte na zmenu, staňte sa sami tou zmenou. Slogan, v ktorom sa dá nájsť mnoho... a nie je prvoplánový („zlo“ som spomenul, „prezident pre Slovensko“ – a pre koho, pre Uzbekistan?, „rozum a srdce“ – tí, čo nemajú jedno z toho sa majú hlásiť u majora Žinčicu?, „prezident pomáha činmi“- naozaj si sa netrafil kámo...); sami môžte zmeniť ... napr. (ne)rozhodovanie sa podľa prieskumov, byť čestným, neojebabrávať, vulgárne sa nevyjadrovať, byť menej povrchný, byť viac ľudský, byť viac pokorný...

Hlavne treba začať od seba, OD SEBA, a nie od „a ty keby si tam bol, nenahrabal by si si aj ty?“... No nie nenahrabal! Hodnoty a ideály je niečo čo sa z našich seba samých vytráca... Staňte sa sami tou zmenou!

 

PS: nie som nijako prepojený s kandidátom, ktorému som sa venoval v druhej časti tohto článku, jediné, čo som preňho spravil je samotné napísanie týchto slov a vyzbieranie 4 podpisov vrátane môjho. Ako som písal, v mnohom sa dá nesúhlasiť, napriek tomu má môj hlas. A podľa reakcií niektorých ľudí v okolí, a možno aj časti komunity DM, podporu tam má tiež. Prajem šťastnú ruku vo voľbách!