Nemusíme chodiť okolo horúcej kaše a môžeme si na rovinu priznať, že Bratislava nemá šťastnú ruku pri výbere svojich primátorov. Áno viem, viem na opačnom konci si zas môžete recitovať: „Povedal si Rišo Raši, že nám v hlavách všetkým straší“ ( povedzte to trikrát za sebou! ) - ale teraz je reč o Bratislave.

 

Takto, niečo pred vyše rokom, som stojac v zápche rozmýšľal o tom, čo mi mali nejakí dvaja Milanovia dať a prečo mi to kua nedali. Ale keďže všetci vieme, že Bratislava nie je Brusel, tak som sa na to vysral. Našťastie máme medzi sebou človeka, ktorý sa s tým nesrovnal a povedal si, že Bratislava síce nie je Brusel, ale eurošekely odtiaľ sa nám hodia. A tak má naše hlavné mesto na svoju večnú slávu nový Starý most. 

 

Vlastne ... ehm, nemá! Hoci ho tam bratislavský hlavný vizionár vidí a dokonca mu bol aj odovzdaný, vo svete neprekračujúcom limity univerza - a.k.a bohapustá realita - žiadny most neexistuje. €uroelektrička po tej konštrukcii zatiaľ jazdiť nemôže ( a ešte dlho ani nebude môcť ),ale za to chodci po nej tiež chodiť nemôžu. A to sa za nejakých 60 miliónov bez DPH oplatí! 

 

Hlavne pre stavbára, ktorý, z posledných síl a zrejme na pokraji krachu, ( zúčastňujúc sa min. 5ich ďalších veľkých projektov po celej našej krásnej vlasti ) odovzdával most na trikrát. A ktorému, pretože náš pán primátor je fundovaný právnik až hen z Nemecka, bolo treba v zmluve zrušiť klauzulu o riadnom a včasnom odovzdaní a s ňou spojenými sankciami. A to je aj jediný skutočný dôvod, prečo sa bratislavčania od 15.decembra 2015 ( ne )chodia prechádzať do Auparku po novom Starom moste. 

 

Ale keďže my sa v Bratiske radi hráme, tak sme sa zahrali so slovíčkami ako "nedorobky", "termín kolaudácie", "obloženie", "detaily" atakdále a tak podobne. Povedané jednoduchou rečou: človek neobdarený paranormálnymi schopnosťami žiadny ani nový ani starý most nemá, ale aspoň môžeme do Bruselu poslať primátorovu osvietenú hlavu, pretože tá jediná most vidí. Takúto situáciu môj kamarát nazýva: kvalitný sexuálny večer ( síce som si nezatrtkal, ale za to som si nevyhonil ). Navyše prítomnosť chalaňov v helmičkách, makajúcich pri jednom z pilierov aj po dni odovzdania mostu, v kontexte "nedorobkov" pôsobí na nezainteresovaných divákov extrémne upokojujúco. 

 

A to sa ešte pred pár dňami poistil primátor ( alebo už možno člen predstavenstva u dodávateľa ) vyjadrením, že ak by náhodou v hlavnom meste napadlo, tak ako býva dobrým predvianočným zvykom, nula celá žiadna nič snehu, stavba by sa nestihla dokončiť. S akým pocitom sa má chodiť po moste, ktorého stavbu ohrozuje 5 vločiek snehu, už správa neuvádza. Tak, ešte že nám milosrdná príroda priala! 

 

Schopnosť znížiť znevýhodnenej skupine ľudí zľavu na MHD zo 100% na 90% a ešte sa tým pochváliť, signalizovala čosi o limite primátorovej sociálnej interakcie. 

 

Schopnosť urobiť zo 630 tisíc ľudí z večera do rána slepcov a debilov zas môže signalizovať čosi o primátorovom mentálnom limite.