V minulej časti ste sa síce nedozvedeli, či som šiel na Spartan race, ale zato viete, že som mal fajné kozy. Nuž, veru, čo si človek neprepije, to má.

Prehupnime sa teraz do fázy dospievania. Do fázy, keď sa na pokožke zjaví prvý jebák na ksichte ako prvá snežienka na lúke po zime.

V telocviku som exceloval. Ešteže som bol bifľoš a mal som čisté jednotky, inak by som bol asi prvý človek, ktorý z nej prepadol. Jednotky z matiky a slovenčiny ma vždy spoľahlivo zachránili. Tučné deti a jednotkári sú najobľúbenejší v kolektíve, to si nemusíme pripomínať. Keďže som bol ich kombináciou, mal som vždy veľký fanklub. Obľúbili si ma najmä títo spolužiaci.......... počkať, teda... nuž.....

V puberte som vyrástol ako nezamestnanosť v okrese Revúca po nežnej revolúcii. Trochu som stratil zo svojej hmoty, ale poctivou prácou som sa k nej spoľahlivo vrátil. Kľúčom návratu k tvarom moravianskej venuše bola.... ŽENA. Mal som asi 18, keď som začal svoj prvý vážny vzťah. Mal som dlhé červené vlasy, pil som prvú ligu a jazdil som na motorke. Dedinský Reno Reines nemusel dlho čakať na svoju pravú. Volala sa Tünde (meno zámerne zmenené), bola to Maďarka a mala asi o polovicu menej kíl ako ja. Spoznali sme sa paradoxne pri športe. Spolu sme pogovali na koncerte lokálnej metalovej kapely. Kto nevie, čo je pogo, tak je to druh tanca. Niečo medzi tango argentino a mazurkou. Akurát s tým rozdielom, že tu spotení metalisti a pankáči do seba narážajú telami a päsťami za tónov elektrických gitár.

Iskra preskočila rýchlejšie ako blcha na psa a náš vzťah mohol začať. Mal som celkom fajn postavu, aj tie červené vlasy mi pristali. Romanticky sme spolu chodili asi tri roky. Samozrejme sme spolu zašli aj do reštiky, najradšej na pizzu. Každý sme si objednali po jednej. Ona zjedla zo svojej asi dva kúsky. Ja som zjedol celú. Plus jej. Veď čo by za to dali deti v Afrike. K tomu som si dal aj fajné pivko. Už som nebol decko, aby som chlípal Lift. Po troch rokoch sa ručička na mojej váhe vyšplhala na 93 kíl a ja som vyzeral ako tučný klon Kurta Cobaina. Rozhodol som sa dať sa ostrihať. Frajerka poznala šikovnú kaderníčku, jej kamoška nedávno ukončila kurz. Asi to bol online kurz, alebo nejaká hra na ICQ. Doniesol som jej fotku Dave-a Grohla a ona mi to šmykla na Dietera Bohlena. Náš vzťah dlho netrval...


Nastali dramatické zmeny. Nastúpil som na výšku v Bratislave. V internátnom mestečku Mlynská dolina som spoznal množstvo zaujímavých a inšpiratívnych osobností. Najviac ma inšpiroval človek menom Mišo. Za jedno leto schudol asi 20 kíl. Zvedavo som sa ho pýtal, ako to dokázal, akú diétu držal a ako cvičil. Jeho odpoveď bola zarážajúca: „Čo si kok*t, čo by som cvičil. Celé leto som namiesto žrania chľastal.“ Táto motivačná veta predčila aj citáty Paula Coelha. Keď to dokázal on, tak do dám aj ja!

Leto 2011 bolo iné ako tie ostatné. Povedal som si, že je čas na zmenu. Našiel som si lukratívnu brigádu: kastrovanie kukurice. Verím, že sa medzi čitateľmi nájdu aj absolventi SPU a ľudia, ktorí majú vášeň pre poľnohospodárstvo. Pre kancelárske typy a ľudí, čo vyrastali v panelových džungliach, to objasním.


Trošku biológie: kukurica má (ako človek) samce a samice. Samčie rastliny sú nižšie a samičie vyššie. Obe pohlavia majú kvietok, tzv. metlinu. Kastrovanie kukurice je úkon, pri ktorom sa odstraňujú samičie kvety kukurice, aby nedošlo k samoopeleniu, a tým k znehodnoteniu osiva. Tento úkon sa vykonáva ručne, keďže kombajn je drahý a občas ufikne aj samčie kvietky. Aliancia za tradičnú (kukuričnú) rodinu uznáva len sex medzi samičími kukuricami a samčími kukuricami, a to samozrejme za účelom plodenia nových kvalitných kukuríc.

Popri tejto fajnej brigáde som stravu nahradil alkoholom a bolo. Po lete ručička na váhe ukazovala 78 kilogramov. Ďalšie leto som to dal na 70 kilogramov a bol som taký vychudnutý, že keby vyberali komparz do filmu o Osvienčime, tak by som široko ďaleko nemal konkurenciu. Aby ste si nemysleli, že som len pil a kastroval, a tým som schudol, tak musím uviesť veci na pravú mieru. Začal som aj pravidelne cvičiť a poctivejšie jesť. O tom však viac v ďalšej časti. Možno sa konečne dozviete aj niečo o tom Spartan Race.