Máme za sebou voľby. Fejsbúky sú preplnené plačom, nadávkami, vyhrážkami a odbornými anállýzami. Každý pociťuje potrebu vyjadrovať sa k tomu, čomu hovno rozumie. Pôvodne som chcel na to pičovať, ale akosi mi došlo, že tak by som sa vlastne tiež zaradil medzi chamraď, ktorá si myslí, že vie všetko lepšie a jedine ich názor je správny. Jediný rozdiel je v tom, že správny je ten môj názor, všakže. Ak teraz očakávate ďalšie hejty na Kotlebu, tak budete sklamaní, nemyslím si, že to má význam. Je to proste fašista a neonacista, to chápe každý, kto sa v problematike aspoň trochu orientuje a nemám problém podložiť to faktami. Ale jeho voliči sú buď intelektuálne nesmelší ľudia, ktorí vysvetlenie aj tak nepochopia, alebo ľudia, ktorí dobre vedia, čo je zač, ale si to sami pred sebou ospravedlnili, alebo ich proste podobné zvrátené ideológie  priťahujú a vysvetlenie a fakty im aj tak nepomôžu, takže načo klávesnicu drať.

Budem preto radšej písať o jednej zaujímavej turistickej príhode, ktorá sa udiala minulý rok, aby som sebe, aj vám, čitateľom, pripomenul zimu, ktorá sa tento rok nekonala. Politiky už majú totiž určite všetci čitatelia dailymalu plnú... plné... chcel som použiť nejaký samoúčelný vulgarizmus, ale nejak mi to nesedí. O politike sa totiž píše ľahko, aj keď sa v tom hovno vyznáte, ako ja. Nech napíšete čokoľvek, vždy sa nájde niekto, kto vie o tom takisto hovno a bude s vami súhlasiť a dá mu to pocit, že je lepším človekom ako ostatní. Alebo sa nájde ďalší, ktorí vie tiež hovno a bude s vami veľmi dôrazne nesúhlasiť, naserie sa a tiež bude mať pocit, že je lepší človek a ovce sú proti nemu. Alebo nad tým niekto pohrdlivo mávne rukou, akože je nad vecou a takou trápnosťou ako je politika sa vôbec nebude zaoberať, a tiež bude mať pocit, že je lepším človekom.

A kam týmto smerujem? Chcel som podotknúť, že nechcem zneužiť povolebné emócie a priživiť sa na tom napísaním politického príspevku, preto sa hneď vrátim k tej túre. Lebo to bola fest prča, teda nebolo nám všetko jedno, skoro som zomrel od vyčerpania, ale teraz je to už sranda, hlavne to, ako môj brat zišiel stometrový svah za tri sekundy. Na lavíne. Je to určite zábavnejší príbeh ako výsledok sobotňajších volieb a všetka tá hystéria okolo toho. No čo, máme v parlamente dôstojných následníkov NSDAP, či Fasci di Combattimento, aspoň sa verejne ukáže, čo sú zač, a ak to pri ďalších voľbách voličov neodradí, tak sú fakt jebnutí a nič iné ako návrat k tradíciám zlatých 30-tych a 40-tych rokov si nezaslúžia. Ale aj od ostatných politikov v parlamente závisí, či v najbližších voľbách dostane viac alebo menej percent a nám neostáva nič iné ako nadávať pri pive. Vlastne aj tak všetci pyskujú na 50 odtieňov hnedej, rozoberajú, kto všetko za to môže, či hipsteri, Američania, Rusi, školstvo, ale na to je už teraz aj tak neskoro, výsledky sú, aké sú a Smerodina to ešte tragikomickejšie podfarbuje. Podľa mňa jedinou príčinou, prečo sa toto stalo, je to, že ľuďom proste jebe! Ale to som vedel už dávno, a takisto aj všetci čitatelia dailymalu, ktorí sú samozrejme lepší ľudia ako tá ostatná nevedomá lúza.

Mňa osobne výsledky volieb neprekvapili, predpokladal som to. Stačilo len trochu sledovať fejsbúky a intelektuálne internetové diskusie. Asi od trinástich rokov sa intenzívne zaujímam o totalitné režimy a všetky historické a spoločenské súvislosti, ktoré viedli k ich vzostupom a pádom, ale aj tak som si vždy kládol otázku, ako je možné, že sa vôbec dostali k moci v modernej európskej spoločnosti 20. storočia. V posledných rokoch na moje otázky dostávam odpovede a vidím, že aj tak všetci opakujú tie isté chyby. Vrátane mňa. Pretože ľudia sú stále rovnako jebnutí, ako boli v minulosti, a tak sa vždy bude všetko opakovať, len vždy modernejšou, coolovejšou formou.

A čo nás čaká? Bohvie? Možno z toho nič nebude, vášne sa utíšia a za pár rokov si už na dvojkríž v kruhu nikto nespomenie, okrem pár najsamlepších Slovanov s Thorom alebo Odinom na chrbte kombinovaným s nejakým nápisom v azbuke. Alebo Kotleba skončí ako Oswald Mosley, ktorého fašistov ľudia vyprášili kedysi v Británii. Alebo získa 30 percent. Alebo to celé prinesie vzostup boľševikov, ktorí v skutočnosti vychádzajú z rovnakej socialistickej politiky a sú to rovnaké hovná, len červené, ale vysvetľuj to niekomu, ktorého intelektuálny obzor obsahuje pivo, Farmu, futbal a popiči vytunené autá. A ešte čakám, kedy niekto vytiahne, že to všetko spískali Američania, ilumináti a židoboľševickí fašisti a jedinou záchranou je Svätý Vladimír z Veľkej  Matičky Rusi. Teraz to po sebe čítam a zisťujem, že to nemá ani hlavu, ani pätu a skákal som od jedného k druhému. A ešte aj veľa gramatických chýb. No snáď sa mi podarí nejaké opraviť. A k tej túre som sa akosi nedostal. A pritom to bol taký fasa príbeh, hlavne keď sme sa po tme vracali hore po kamarátovu zabudnutú bundu aj s dokladmi a mobilom. Nevadí, tak zasa nabudúce. Sľubujem, že môj tretí článok na dailymale bude zmysluplnejší, zábavnejší a kultivovanejší.