Nedávno som videl, že DM nemá články. Na jednej strane zamrzelo, na strane druhej som si povedal, že toto treba zmeniť! Lenže ako? Ako sa zavďačiť tomuto zlému, sarkastickému čitateľovi, čo sem dennodenne chodí? Môj život je úplne skvelý a jediná vec, čo ma trápila bola tá, ktorá dnes trápi kde koho. Nič zaujímavé.

Maslowova pyramída relatívne jednoducho opisuje ľudské potreby. Iste, nevzťahuje sa to na každého, ale priznajme si. Nie som zase až taký výnimočný, aby som z nich vybočoval. Jednou zo základných potrieb je sex. Tá sa dá vyriešiť aj ručne stručne. Ale tretia v poradí je zase potreba lásky. A spolu to tak nejako funguje aj dokopy. Lenže, kde ju nájsť?!

Kedysi dávno, keď môj mozog nižšie ešte takmer nefungoval, som premýšľal, kam ísť na strednú školu. Rozhodol som sa, že pre hanblivého, 45 kilového pubertiaka bude ideálne ísť na školu, kde bude drvivá väčšina chalanov. Aby toho nebolo málo, tak ešte inteligentnejším spôsobom som si vybral učilište. Ak zoberieme do úvahy, že najhoršie známky na vysvedčení v ZŠ boli trojky, ktoré sa dali zrátať za celých osem rokov na prstoch jednej ruky po drobnej amputácii, tak to naozaj nebola najrozumnejšia voľba. Nuž, stalo sa. Skvelé rozhodnutia pokračovali, po SŠ sa mi zase až tak moc pracovať nechcelo, takže som išiel na VŠ. Kto tipuje, že som si opäť vybral školu, kde som mal počas piatich rokov až jednu spolužiačku, tak tipuje veľmi správne.

Cez spolužiačky teda cesta neviedla. Cez spolužiakov tiež nie, pretože bežný pubertiak si nechá každý potenciálny objav pre seba, že. Ostalo to teda na mne. Pozrúc sa aktuálne za seba, tak rozhodne považujem za OVEĽA ľahšie sústo kúpiť si byt v hlavnej dedine zo zarobených peňazí na Slovensku, než nájsť si frajerku. Teda, píšem to ako 40-tnik. Kde sa teda môže taký dedulo zoznámiť?

Zoznámiť sa dá, samozrejme, rôzne. V reálnom svete, alebo aj takom virtuálnom.

Reálny svet:
tu je asi najviac rozumných možností, napadli mi tieto, tie som aj skúsil:
- kamarátky - čo mi pripadá úplne fantastické je fakt, že ja naozaj nepoznám v mojom okolí ženu, čo by mi povedala, že tá a tá je voľná - skús ju zavolať von. Vskutku, žijem asi vo zvláštnom vesmíre, kde žiadna z mojich kamarátok nemá nezadanú kamarátku.
- kamaráti - čo si budeme nakecávať, aj keby niekto mal vhodnú nezadanú, určite to nebude vešať na krk potenciálnemu "nepriateľovi".
- práca - veľmi vhodný spôsob, lenže toto si naozaj neviem predstaviť, takže som ani nič neskúšal.
- šport - opäť skvelý spôsob! Chodím pravidelne športovať. S chlapmi. Naozaj, ja vidím za týždeň toľko rôznych penisov, že šikovná vysokoškoláčka na intráku by závidela. Dnes cestou z práce som tak rozmýšľal nad tým, že či by som dokázal toho-ktorého kamoša spoznať podľa náradia. Mierne som sa upokojil, keď som zistil, že nie. No dobre, tak jedného, dvoch, áno. NO DOBRE! Tak viac ako dvoch, ale určite menej ako polovicu. Naozaj! Čestné pionierske. Toto leto však už naozaj plánujem začať behať. Fakticky! Kúsok odtiaľto mám bežecký okruh, ženy tam chodia. Pri predstave, že upotený, s tepom 200, sa prihováram sexi prdelke, ktorú sa márne snažím dobehnúť už tretie kolo, ma núti minimálne sa pousmiať. Na plavárni mi pripadá skvelé zoznamovať sa, nedávno som skúšal plávať prsia s hlavou iba nad vodou. "Preplával" som 10 metrov a bolel ma krk, chrbtica a skoro som sa utopil. Možno by bolo romantické vravieť deťom, ako ma ich mama zachránila, avšak to by asi nebol najlepší spôsob ako zahrať silného chlapa, ktorý sa dokáže o ženu aj postarať.
- oslovenie na ulici - absolvované, neúspešne.
- oslovenie v bare - toto ma vždy pobaví, pretože ja mám dva stavy. Buď zazerám ako chuj a samozrejme, odvahu nenaberiem. Prípadne naberiem a na chuja zazerá predmetná slečna. Možnosť č. 2 má výhodu v tom, že si ju nepamätám. Nevýhodou môže byť to, že vás zdravia divní alebo úplne neznámi ľudia. Prípadne sa obe skupinky smejú a ukazujú na vás. Pche. Kto je bez viny, nech hodí poldecákom.
- rôzne iné verejné miesta - tie časy sú už za mnou, keď som išiel v buse a po vystúpení oslovil dievča. Teraz by som v buse skôr zažil situáciu v zmysle: "Ujo, máte voľné?". To je, samozrejme, šach-mat akýchkoľvek hriešnych myšlienok.
- venčenie psa - opäť výborný spôsob, v mojom okolí venčí psa veľa dievčat/žien. Len zatiaľ nie som taký bezcharakterný, aby som kvôli tomu mučil nemú tvár, u mňa by jej asi moc dobre nebolo a požičiavať si od niekoho mi pripadá trápne.

Virtuálny svet:
Jedinec, ktorý vyčerpal všetky "normálne" možnosti, je odkázaný na internet. Nájdeme tu predsa všetko, prečo nie aj partnerku.
- azet/pokec - asi najstarší portál plný úchylov, hovád a občas dievčat. Ak nejakej novej napíšem, stane sa jedna z týchto vecí -  ignoruje ma. Najväčšia skupina. Je takmer jedno, čo napíšem, či reagujem na profil, prípadne či by som jej nadal, alebo chcel kúpiť osraté nohavičky, proste ignorácia. Pravdou je, že som možnosť číslo dva nikdy neskúšal. Teda vlastne ani tri. Ehm. Druhá kategória odpíše niečo v zmysle "ja som tu na to, aby si ma zabavil, tak sa snaž" a potom tretia, veľmi malá skupinka, ktorá pokecá a človek sa s danou slečnou cíti fajn. Tento rok, ak sa dobre pamätám, som našiel také dve. Samozrejme, v rozdielnom čase, rozhodne nie som ten typ, čo napíše desiatim babám naraz. Obe sa po chvíľke odmlčali po tom, čo som im poslal fotku. Dovtedy by človek povedal, že stretol dievča svojho života. Podobné záľuby, humor, inteligencia atď.
- badoo/twoo - tu som si nahral aj fotku, aby sme predišli prípadným trapasom z azetu. Počet oslovených dievčat bol dvojciferný (nechcem byť za až takého veľkého tragéda, že napíšem trojciferný, to asi naozaj nebol), počet odpovedí sa dá zrátať na prstoch jednej ruky a počet zmysluplných dlhodobejších konverzácií pripomínal také číslo, aké vyjadruje počet ficových ministrov, sediacich v base za korupciu. Nikdy som neprišiel na to, či za tou brutálnou ignoráciou sú fake profily, alebo vzhľad.
- partner na úrovni - toto je parádna služba. Znova som neprišiel ani po čase na to, či je väčšina profilov fake, alebo za neodpoveďami zbytočne hľadám môj ksichtík. Každopádne, celkom ma pobavilo, keď mi ich sofistikovaný algoritmus dohodil dievča z vedľajšej krajiny na vozíčku. Nič proti danej slečne samozrejme, len som mal vyslovene napísané, že hľadám niekoho aj na šport. Aby som nekecal, s jednou slečnou som sa aj reálne stretol, nepadli sme si do oka.
Mimochodom, viem, že je tu aj tá možnosť, že by napísalo opačné pohlavie mne, samé od seba. Tak táto možnosť bola použitá toľkokrát, že by som ju dokázal spočítať na prstoch jednej ruky. Presné typy si nepamätám, buď sa po mojej odpovedi už neozvali naspäť, alebo, ak to bola korpulentnejšia, postaršia mamička z druhej strany republiky, nereagoval som ja.
- tinder - vďaka tejto parádnej aplikácii som ale zrejme prišiel na to, čo sa deje. Za celý život som mal síce dosť náznakov, to však nestačilo :) Naozaj neviem, koľkokrát som "ťahal" doprava ... tisíc?! Koľko super páčikov som rozdal. Sto?! Viac? Neviem. Asi viac. Ak si dobre pamätám, tak na všetky reagovali spätne dve slečny. S jednou bol fakt fajn pokec, lenže časom sa úplne odmlčala (žiaľ, jemné náznaky o rande ignorovala) a druhá pre zmenu neodpovedala ani na jednu správu. Ešte tam bolo pár obojstranných sympatií, ktoré zvyčajne skončili mojím prekvapením, keď predmetná slečna akosi "zmizla" (= zrušila spojenie). Za dva roky čo som tam bol, dosť zúfalosť.
- facebook - tu je tá výhoda, že daná strana vidí, či máte spoločných priateľov, atď. Takže riskujete niečo v zmysle "fakt si pozval Janu von?!". Takáto odvaha by bola takmer vždy odmenená ignoráciou, plusom je, že takúto otázku som nedostal. Občas som dostal odpoveď v zmysle: "mám priateľa", "teraz nikoho nehľadám" alebo "nemám čas". Prvá chodí doteraz vždy sama "za priateľom", druhá zázračne otehotnela z nehľadania a tie, čo nemali čas, nemá zase zmysel rozoberať.
- inzerát - zúfalá doba si vyžaduje zúfalé riešenia. Je to síce neuveriteľné, ale táto metóda má najlepší pomer cena/výkon. Ak sa to dá takto sprosto napísať. Nejakú normálnu myšlienku napíšete relatívne rýchlo a ak niekto odpovie, rozhodne sa chce zoznámiť. Takto sa mi ozvala jedna krásna žena, lenže "to hrala na viac strán", bol som pomalý. Pár moletných mamičiek nerátam a staršie odo mňa tiež nie. Ozvala sa mi ešte jedna žena, tam to po reálnom stretku nejako neklaplo. Aby náhodou niekto nenadobudol zlý dojem, nezáujem bol najmä z jej strany.

Všetky moje skúsenosti opisujú posledné štyri roky po rozchode. Za ten čas som mal tri rande. Jedno spomínané z partnera, druhé z inzerátu a tretie, čudujsasvete, z azetu. Ja to síce naozaj často nezažívam, ale ak je niekto ochotný ísť s vami na rande, dokonca sa smeje na vašich vtipoch (nech sú akékoľkovek), tak proste máte pocit, že by z toho mohlo niečo byť. Bonusom je, že táto posledná slečna bola fakt krásna. O to viac zamrzelo, keď napísala, že som síce milý, vtipný, atď., ale "ani trošku k svetu". To by nasralo aj leporelo.

Nadobudli ste pocit, že som náročný?! Nečudujem sa. Lenže pravda je, podľa mňa, inde. Pretože ja nemám príliš veľké požiadavky. Zmysel pre humor, troška zdravého sedliackeho rozumu, nižšia ako ja (177cm), normálna váha, občas nejaký šport, nebyť náboženská fanatička a kladný vzťah k deťom. Síce, na vlastné deti už ani "neverím", ale bolo by to fajn. Preto mi vždy príde veľmi smiešne konštatovanie, že chlap má byť krajší od čerta. Prípadne keď známa, mimochodom, živiaca sa modelingom, napíše, že stačí, keď chlap bude vedieť variť. Ako vravia športovci: "Tak určitééé". Pokiaľ by som veril v karmu, minulý život alebo podobne, tak by som v ňom musel byť minimálne Hitler krížený s Escobarom a Ficom.

Som síce vo svojom živote optimista, ale nejako som stratil vieru v to, že nájdem normálnu ženu resp. v lásku a zatiaľ nie som taký zúfalý, aby som bol s niekým doslova nasilu. Tá osamelosť mi ale nejako prestáva vadiť, čítal som, že takí ľudia zomierajú skôr a ak sa do toho pridá alkohol (fakt si začínam pripadať, že mám problém, ktorý zatiaľ neovplyvňuje moju prácu), tak sa aktuálneho dôchodkového veku asi ani nedožijem. Je tiež pravdou, že keď ja pôjdem na dôchodok, tak nič také nebude. To je už ale iná rozprávka. Jo a zmazal som svoje profily, nechal som si iba azet. Zatiaľ. Je leto, takže sa svoj čas snažím tráviť vonku. Športom. S chlapmi. Penismi. Pivom.