Ste radi, keď už spolu nemusíte byť tak dlho v jednej miestnosti? Keby Vám niekto prezrel Váš profil na sociálnej sieti, tak by ani netušil, že niekoho máte? Na sex si spomeniete už len pri filme a Vaše rozhovory sa týkajú depresívnych plánov do budúcnosti a krízovej finančnej otázky?

 

Vitajte vo svete lásky!

 

Veľa z nás sa vie krásne vžiť do doby, keď sme boli zaľúbení a pchali našu novú lásku všetkým pod nos. Zabúdali ste pri tom na priateľov, cestovali ste, smiali sa, porovnávali sa s inými pármi a cítili sa ako najsladší na svete. Sociálne siete boli plné zamilovaných fotiek, vyznania lásky na dennom poriadku a keď Vám vaši starí známi hovorili, že ste na smiech, tak ste im vraveli, že to oni sú.

Ale všetko to pominulo – skôr či neskôr. A teraz?

Teraz sa buď zdravíte kývnutím hlavy, každý o 10 kíl ťažší, alebo ste to prečkali, povedali si, že to bolo milé a privítal Vás skutočný život. Ten život, ktorý sa láskou neprezentuje, ale ten, ktorý ju žije.

 

Aj keď je vždy krásne mať svoj malý svet, nie vždy musí otravovať okolie. Nie vždy si musia naši známi medzi sebou posielať súkromné správy s fotografiami našich časových osí a nie vždy sa všetci musia začať smiať či prevracať očami smiať hneď potom, čo sa otočíme chrbtom.

 

Úspešný vzťah je beh na dlhú trať. Ak vyčerpáte všetky sily a možnosti na začiatku, tak to znamená šprint, no a ak máte šprintovať príliš dlho, tak nedobehnete ďaleko. Sami dobre viete, že keď zrazu ostanete unavení, je už len ťažké dostať sa späť na trať. Páči sa vám odsek o atletike? Nie? Tak pokračujeme. Práve preto tak veľa vzťahov neprekoná základnú dĺžku 2-3 roky a nenaštartujú sa po „láskovej odchýlke“. Nie, nie je to kvôli neznalosti atletiky, ale pretože to už „nie je také, ako to bývalo“ a „asi už opadla láska“. Častokrát veľký omyl.

 

Láska v tomto období začína. Ten pocit, keď máte dlhší čas voľno a tešíte sa, že môžete od partnera odísť do druhej izby a venovať sa svojej obľúbenej činnosti (hehehe), neznamená nič zlé. To, že už tak často nechodíte von a nemusíte navonok pôsobiť ako najzamilovanejší pár v hre tiež vôbec nie je zlé. A to, že si častokrát radšej ľahnete a otočíte sa na bok namiesto starého dobrého milovania? Stále nič, čo by bolo nevyhnutne zlé, pretože tie vtipné obrázky a články sa neprezrú a neprečítajú samé a celý deň na záchode sedieť jednoducho nemôžeme.

Keď totiž dokážete prekonať tieto veci a aj napriek tomu sa na seba ráno usmiať, pripraviť pre toho druhého raňajky, oprať mu zasmradené (prinajlepšom) veci, zaniesť mu do práce obed, ktorý si zabudol na poličke, či nechať sa prekvapiť letenkami na predĺžený víkend v Paríži, o ktorom možno viete len vy dvaja a venovať mu pri tom pusu a úsmev – to je to, čo je dôležité, čo vidíte vy, čo cítite len vy a čo vám nedajú žiadne lajky na sociálnych sieťach ani názory kamarátov. Toto a zadky, ale tie vám dá aj internet. Pretože čokoľvek robíte, robíte pre Vás a viete to aj bez toho, aby ste museli mať toho druhého na pozadí v telefóne...