Milujem zovšeobecnenia. Dokážu do jedného malého vreca hodiť pomerne veľkú skupinu ľudí. „Vy chlapi ste všetci rovnakí. Ide vám len o jedno.“ povie neraz sklamaná kolegyňa alebo kamarátka. Vtedy sa len pousmejem a pomyslím si, že sa stretla s Charliem. Nemyslím toho z továrne na čokoládu, ale seriálového Charlieho Harpera, ktorý je asi všetkým dobre známy.


Nie, milé dámy, chlapi nie sú rovnakí. Pre lepšie pochopenie chlapov ako príklad použijem hore spomenutý seriál americkej produkcie: Dva a pol chlapa. Spomeniem len série 1-8, lebo v tých zvyšných už Charlie nehral a Ashton...neviem, keď chlap vyzerá lepšie ako žena, tak to chlap ani nie je.  


Takže, v seriáli vystupujú dvaja bratia. Charlie a Alan. Alan je k ženám pozorný, milý a snaží sa ako najlepšie vie. Charlie je sebecký, povrchný a má to celé v. ..no veď viete kde. Kto má v tomto seriáli väčší úspech so ženami, viete určite tiež. 



Chlapi sa vo veľmi zjednodušenom ponímaní reality delia na Alanov a Charlieov. Charlie je ten, ktorý ženu obalamutí peknými rečami, využije ju a potom sa jej ani neozve. Alan je zase pozorný, milý kamarát, ktorý ženu vypočuje a poľutuje, keď ju nejaký Charlie využije a pošle do kelu. Sme hokejový národ, takže si to vysvetlíme hokejovo: Charlie je útočník - hviezda, ktorý strieľa góly a Alan je obranca – chudák, ktorý robí špinavú robotu a nahráva Charliemu na góly. V hokeji sú za asistencie aspoň body, vo futbale ani to nie. (poznámka redaktora) 



Akých chlapov ženy chcú? Sebavedomých, pekných a drsných, ale na druhej strane nežných, milých a pozorných. Nenáročné kritériá. Akoby povedal môj kamarát Mišo (snáď sa spozná), dopyt sa nerovná ponuke. Akí chlapi v skutočnosti sú? Nachádzajú sa niekde na stupnici medzi Alanom a Charliem. Moje skúsenosti hovoria o tom, že málokedy nachádzame zdravý stred. To je veľmi vzácne a rýchlo sa to rozoberie. Slovami Miša, tu je ponuka oveľa nižšia ako dopyt. 


Takže, Alanovia, zamyslite sa nad sebou. Je čas kopnúť morálku do gulí a strach z odmietnutia poslať jednosmernou letenkou na Mars. Charlieovia...toto asi nebudú čítať. Keby náhodou, tak si to ešte užite, aj tak si vás po čase nájde nejaká Rose a bude vám hrať doma dookola pesnička od Rakbyho – Pod papučou. A ženy, nehádžte nás do jedného vreca. Swingers je fajn, ale nie keď sú tam samí chlapi.