Nič sa nedeje. Ja som akurát dnes hľadal asi 20 minút kľúče od bytu. Aj keď... je pravda, že ja som ich našiel a oni stále bručia šesť.

Akoby to bolo včera, písal sa rok 2004 a v Iraku akurát od napalmu dohárali tanky. Bushova administratíva práve napakovala 12 miliárd dolárov do 21 lietadiel. Všetko balíky so stodolárovými bankovkami, ktoré mali zaplatiť rekonštrukciu celej krajiny. Ale čo to? Sedem rokov neskôr a Američanom akosi chýba 6,6 miliardy v bankovkách.

No, vlastne už im ani nechýbajú. Pentagon a iracká vláda tento mesiac skončili projekt, ktorý mal štátne peniaze nasmerovať do obnovy Iraku. Po rokoch auditov a vyšetrovania však stále nevedia, čo sa stalo s horou peňazí. Federálni auditori sa dokonca nechali nedávno po prvýkrát počuť, že peniaze možno aj snáď hádam mohli byť akosi ukradnuté. Kým Američania podozrievajú irackú vládu, tá im odkazuje, že si mali svoje prachy lepšie strážiť a že Irak nie je zodpovedný. No nič chlapci, shit happens a život ide ďalej. Teda vlastne, zabili Saddáma! Bastardi!

Zdroj: https://www.latimes.com/news/nationworld/world/la-fg-missing-billions-20110613,0,4414060.story