Viete kto je to Antoine Dodson? Nevadí. Ani my sme to donedávna nevedeli.

 

Pred približne rokom, v júni 2010 obletela americké médiá správa o neznámom mužovi, ktorý sa vlúpal do spálne sestry spomínaného Antoine Dodsona a údajne sa ju pokúsil znásilniť. K prípadu sa vyjadrila postihnutá občianka a takisto jej brat. Vyzeralo to nejako takto (pozrite si celú reportáž):

 

 

Video si v priebehu niekoľkých dní pozreli milióny užívateľov (v čase písania tohto článku má niečo cez 37 miliónov videní) a všimli si, že Antoine vyzerá v tej šatke a vlasoch trčiacich spod nej fakt divne. Navyše ich (ako aj nás) zaujal zaujímavý štýle reči, kŕč a afekt s akým Antoine o celej veci hovorí. Členov skupiny The Gregory Brothers zaujal Antoine natoľko, že mu pomocou nástroja autotune vytvorili z jeho monológu pieseň, ktorá sa okamžite stala youtubovým hitom a momentálne má niečo cez 89 miliónov videní. A naozaj právom... je to fakt kvalitka:

 

 

Vďaka tomuto treku (kde je aj so sestrou uvedený ako spoluautor) a pôvodnému videu sa z Antoine Dodsona stala celoamerická (ak nie celosvetová) internetová celebrita. Pred časom sa navyše song začal predávať na na iTunes, takže z tejto slávy mu určite kvapne aje nejaký ten dolár (krát tisíc až desaťtisíc, ak nie stotisíc).

 

Pieseň si navyše žije vlastným životom a dočkala sa mnohých remakov. Napríklad unplugged verzie:

 

Vianočnej verzie:

 

...alebo aj acapella verzie:

 

Držíme palce Antoine a Kelly! A verím, že sa vám už nič tak nepríjemného nestane. Alebo práveže stane?