Jednu zimu som bol som na služobke v Burgase.

V rafinérii som skončil už o druhej, mám voľné popoludnie pred sebou, večer ma čaká kvalitná večera. Zabehať som si bol včera, rozhodol som sa zájsť do hotelovej posilky. 

Miestnosť je tichá ako celý hotel mimo sezóny, mám ten víťazný pocit prváka z výšky, keď som posilku vymákol prázdnu, žiaden spotený štvrták ti neberie činky a neobsadzuje lavičku. Za sklenenou stenou sa odrážajú neónové svetlá v tyrkysovomodrom bazéne. 

Zavesím sa hrazdu a z bazéna, 3 metre za sklom, vyjde ženská.

Takáto asi.



 

A zastane a pozerá na mňa a ja tam visím v nadhmate a čumím na ňu.

Po troch sekundách sa spamätám, začnem dávať zhyby, push-ups, sit-ups, crunches, plank, you name it. Ona si sadne na plastové ležadlo na kraji bazéna tak, že akurát na mňa vidí medzerou pomedzi stroje.
Má celé biele plavky, nenormálne kozy a riť ako tie instagramové sluts, čo špeciálne drepujú, aby im tak odstávala dozadu. Už tým smerom ani nepozriem, docvičím, osprchujem sa a prejdem do bazéna. Vleziem do najbližšieho koridoru, pričom ona sedí pri najvzdialenejšom. Drtím breaststroke tých 15m dookola. 

Prišli nejaké decká plávať a plavčík ma poprosil nechať dva pruhy pre ne, tak na Bonda vyleziem jediným švihom z bazéna a prejdem k nej. Plavky mam síce za desať z Avionu, zato brucho mam ako mačacie hlavy, ultrabežecké kvadricepsy sa mi pri chôdzi hompáľajú okolo stehenných kostí a na krku mi visí zub fosílneho žraloka. Že mám z Avisu požičané neduživé Clio 1.2 a väčšinu dňa som strávil v prilbe a zasmolenom overale, cez servisný otvor strčený po pás do vákuovej kolóny ako mravec slonovi do riti, viem len ja.

Bitch má tak 25, totálny kus, až sa ti vybaví pásik heroínu na skle, zvuk točiacej sa rulety, tie dlhočizné limuzíny a fat cats v ligotavých sakách. V tvári je síce, ehm, povedzme že nie je etalónom cudnosti. Ale nebudeme ako tá líška, čo vraví "aj tak je kyslé", všakže.

Spravím pár otočiek, pričom mením smer jej pri nohách. Ona klepe do bieleho iphonu a kuká sa. Vyzerá teraz, akoby na niekoho čakala. Tak si poviem, skôr než sa zjaví jej potetovaný Achilles a zlomí mi jediným úderom čeľusť, mám chvíľu čas. Zastanem pod ňou a poviem

 

 Come on, you don't swim?

Nou

 

odpovie s bulharským prízvukom.

Tak pokrčím plecami a dávam ďalších desať dĺžok. V mojej lajne sa ešte premáva pupkatý šedivejúci päťdesiatnik, ktorému z kútika visí nonstop slina ako na ňu už polhodinu pozerá, prisahám, že pláva tam a nazad, ale hlavu má stále otočenú na ňu.

Zrazu sa tá čúza postaví, ja si nechtiac glgnem bazénovej vody, lebo je NENORMÁLNA jej postava a to som z domu fest rozmaznaný, ani sa mi nepodarilo nič podobné pre ilustráciu vygúgliť. Predkloní sa tým zadkom ku mne na dosť dlho a čosi predstiera, že hľadá v bielej taške.

A vlezie do bazénu. Ha!

Do mojej lajny.

Je ku mne otočená chrbtom, drží sa rebríka a robí tie prsiarske nohy. Nou, isteže. Dorazím k nej, tlačiac pred sebou spenenú vlnu ako ťažký krížnik triedy Tone japonského námorníctva dávajúci 38 uzlov, otočím sa pri nej, mrknem na ňu, ale ona sa tvári tak nijako, zvlášť efektne sa odrazím nohou od múru SEAL style a na druhej strane si sadnem na okraj s nohami vo vode, plávanie ma dosť unavuje plus po polhodinke v posilke mám akurát dosť. Tu mi zrak zablúdi na nástenné hodiny a zdúpniem: je strašne neskoro a za chvíľu mám večeru s ľuďmi z roboty. Keď sa ženská pustí plávať smerom ku mne a ja v panike vyliezam z bazéna von, uprie na mňa posmešné oči a rozprávke je koniec.