Pripadalo mi to akoby Iliašovský cigáni objavili pod Tomašovským výhľadom nejaký super odolný a megavyužiteľný bazmeg, z ktorého začali vyrábať popiči zbrane a technológiu, nad ktorou by so slinou v kútiku úst masturboval Donald, zatiaľ čo by mu Kim vzrušene česal jeho naježené tupé.

Slovenský raj je krásny, rovnako aj Wakanda, ale keď sa celý čas pozeráte na prijebancov, chrániacich „rodný môj kraj“ a pripravených položiť život za svoju Wakandu, začína sa zívačka.

Hlavný Vajda (R.I.P. Jozef) je po smrti, štafetu preberá junior. Tradícia dovoľuje ostatným šéfom klanov vyzvať Juniora k boju o trón, čo sa samozrejme stane, takže Juniora vyzve nejaký Marcel, teda mamrd, ktorý ho aj tak neporazí, a z Juniora je nový kráľ. Dajú mu okoštovať z fialového šejku, made in rastlina, ktorá rastie iba v záhradách bájnej Wakandy, aby mal silu a lesk čierneho pantera a je vymaľované.

Potom prichádza zvrat (pretočil som sa z pravého na ľavý bok a pokračoval v zívaní). Prichádza niekto, kto chce získať vzácne vibranium (vibranium, vibranium... nevyrába sa z toho podrážka na turistickú obuv?) a začne sa boj. Záporák bol jedinou postavou, ktorá mi bola sympatická, ale umrel. Záporáka nahradil iný záporák, syn kráľovho brata, ktorý kedysi pôsobil v exile, ale jeho názory nekorešpondovali s názormi ústavnej väčšiny Wakanďackej vládnucej strany a zajebali ho - kokota! Kokotov syn, to videl, a chcel sa pomstiť. Musel najprv vyrásť, čo sa mu podarilo a keď bol veľký, nechal si prijebaný účes, aby bol dobre rozoznateľný medzi tým množstvom ostatných prijebancov.

Nejakým zázrakom sa záporákovi podarilo dostať sa do vysnívanej Atlantídy, sorry Wakandy (pozn. autora: fakt ma to nebavilo, popravde som veľmi nedával pozor, neboli tam ani pekné ženy, ani muži, ani deti, ani zvieratá... bol tam hroch! Nie hroch! Ten s tým nosom... Nosorožec! Asi traja.)

A potom sa dejú dalšie nudné kokotiny.

Záporák: Tvoj otec mi zajebal tatka! Dostaneš na piču! Mám na trón rovnaký nárok ako ty!

Kladniak: Aha? Tak sa pobime!

Záporák: Dobre! Pome na to!

Jeb! Drís! Bum! Bác! Kudla v stehne! Kudla v pleci! Čierny panter jak mačka vo vreci!

Priebeh ďalších nesúrodých nudností sa nesie v podobnom duchu. Nebudem viac spojlerovať, kto chce, nech sa na to pozrie.

Keď to zhrniem, tak na filme bolo najnapínavejšie čakanie na 11 gigabajtovú kokotinu, ktorá sa ťahala relatívne dlho. Ďalším plusom bolo, že film som mohol kedykoľvek stopnúť, alebo vypnúť, vymazať z PC, alebo PC podpáliť aj s ním.

Ale teraz vážne. Páčil sa mi Whitaker (netuším, ako sa píše jeho priezvisko a som lenivý to hľadať), to je ten herec, čo z neho furt máte pocit, že na vás chce žmurknúť.

To je všetko. Nenechajte sa odradiť, pokojne si to pozrite, ale môžete aj Poltón na TV Lux, pútavosťou sú si obe relácie podobné, teda jedno z toho je relácia, to druhé je kokotina.

PS: Hlavnou myšlienkou, pokiaľ som to správne pochopil je, že jediné, čo Wakanďania chceli, je žiť v mieri (izolovaní od ostatného sveta, so všetkým luxusom, o ktorí sa nechceli podeliť s ostatnými, šak ostatní nech sa aj pojebú, nám je dobre).