Dnešný príspevok do rubriky Darwinove ceny sme dostali od nášho čitateľa Martina. Je z kategórie tzv. „neúspešných kandidátov“ – teda kandidátov, ktorým sa do súťaže nakoniec prihlásiť nepodarilo, keďže výsledkom ich činu nebola smrť, ale len ťažké poranenie..

 

V utorok večer sa vybralo v českých Vykýřoviciach zopár kamošov na drinky. Keď vyšli z krčmy dostali skvelý nápad, hodný adeptov Darwinovskej súťaže – pokúšal sa vyliezť na stĺp vysokého napätia. Jeho mladší kamarát to zbadal a došlo mu to: je to super nápad! Začal sa teda škriabať za ním.

 

Už na ceste hore ho zasiahlo napätie a padol na zem z výšky osem metrov. Utrpel poranenia hlavy a hrude a bolo nutné ho resuscitovať.

 

Keď to zbadal jeho starší kamoš, začal zliezať za ním, pričom dostal elektrošok aj on. Ten však dopadol lepšie a má len poranený hrudník.

 

Tak gratulujeme chlapci. A nabudúce sa snažte viac!

 

P. S. - Elektrošoky sú sviňa. Nelezte preto na stĺpy a HLAVNE – keď už stojíte na streche vlaku., tesne pod vysokonapäťovým vedením a stále sa vám nič nestalo – NECHYTAJTE SA HO! Čo sa stane ak to urobíte uvidíte vo videu nižšie - to je však len pre fakt silné žalúdky...

 

zdroj: topky.sk