Toto dopisujem v piatok, takže keď to budete čítať, už budete vedieť, ako veľmi zle eurovoľby dopadli. Podľa toho, kto kandiduje, tak sa bojím, že pohľade na zoznam slovenských europoslancov si bude predseda europarlamentu mrmlať popod nos: "Nácek, blbeček, nácek, blbeček, nácek, blbeček, len tak vzadu je to výnimka... tam sedia dvaja blbečkovia vedľa seba." A ešte si dajme nesmrteľný výrok Alberta Einsteina: "Len dve veci na tomto svete sú nekonečné. Vesmír a slovenský kokotizmus. A vesmírom si nie som istý."

 

1. Slovenský patriot

Máte radi zvieratká a myslíte si, že by ich medzi nami malo byť viacej? Tak potom bola pre vás ideálnou voľbou strana Slovenský patriot, ktorej líder sa preslávil práve vypúšťaním holubov v europarlamente. Niekto by si myslel, že toto zbytočné zviera, ktoré nič nerobí a len zvysoka serie na ľudí, je nejakou metaforou na Radačovského, ale v skutočnosti to bolo gesto mieru.

Čo je celkom ironické, lebo Radačovský sa ako europoslanec najviac zviditeľnil vyhrážaním sa Západnej Európe tým, že sa všetci Slovania spoja a zrovnajú ju so zemou. Ale nakoniec si to rozmyslel, lebo ak by zrovnal so zemou aj Brusel, nemal by kde europolsancovať a musel by sa zas živiť vozením koksu po Poprade.

Bohužiaľ, Putin si jeho mierové gesto asi nevšimol alebo čo, a tak vojna na Ukrajine stále pokračuje.

 

2. My Slovensko

S číslom 2 kandidovala My Slovensko/Politický startup/Milión hlasov. Toto píšem v piatok, tak stále ešte nevieme, či na Slovensku k eurovoľbám prišlo aspoň milión voličov, ale páči sa mi ich sebavedomie. Rád by som to napísal aj o ich programe, ale v podstate sú to len frázy typu Viac všetkého pre všetkých.

 

3. Demokrati

Nič nevystihuje biedu eurovolieb viac, ako to, že Demokrati sú stále v tej lepšej a príčetnejšej tretine kandidátov. To, čo je Hlas voči Smeru, sú Demokrati voči OĽANO. Skupina ľudí, ktorí najskôr nekriticky podporovali svojho vodcu, potom nejako dospeli k názoru, že sa im bude lepšie dariť bez neho, a nakoniec zistili, že sa prepočítali.

Ale aspoň sa snažia, čo je niečo, čo by mala byť pri opozícii samozrejmosť, ale nie je.

 

4. Maďarská aliancia

Ďalšia strana, o ktorej sa mi ťažko píše, lebo o nej nič neviem. Žijem v Žiline a títo sa rozhodli situovať svoju bilboardovú kampaň trochu južnejšie. A keďže neviem maďarsky, nemôžem si ani preložiť ich predvolebné heslo Ash nazg durbatulûkash nazg gimbatulash nazg thrakatulûkagh burzum-ishi krimpatul.

 

5. SDKÚ-DS

6. Spájame občanov Slovenska

Na čele tejto strany stojí nejaká Nicholson. Už som si chvíľu myslel, že je to premenované Jablko, ale nie. Je to iná Nicholson. Táto strana nám sľubuje svetový mier. Takže ak to pani Nicholson náhodou nevyšlo v eurovoľbách, môže kandidovať na Miss Universe.

 

7. Piráti

Konečne strana, ktorá nám sľubuje náušnice v ušiach, veľa rumu a nelegálne sťahovanie filmov. Asi, fakt sa mi nepodarilo nájsť si ich aktuálny program do eurovolieb, ale oproti ostatným stranám, aj tak vyzerajú ako ťažkí profíci už len tým, že majú vlastnú webstránku.

 

8. Spoločne občania Slovenska

Vedeli ste, že táto strana sídli v tej istej dedine, kde chytili Jánošíka? A prečo to spomínam? Lebo to je prakticky jediné zaujímavé, čo sa mi o tejto strane podarilo nájsť. Inak je to premenovaný Vzdor strana práce, t.j. politický subjekt, ktorý dal Slovensku a svetu takých velikánov ako bol Bc. Lucas Perny a Stanislav Pirošík.

 

9. Socialisti.sk

Pamätáte si ešte Stanislava Pirošíka, ktorý chcel 10 rokov dozadu zoštátniť KIU a začať tam vyrábať trolejbusy, alebo ktorý tvrdil, že gulagy sú ostrovčeky kapitalizmi v socializme? Že ste na neho už zabudli? No tak to je ideálna príležitosť, aby ten kokotko kandidoval znovu.

Okrem neho tu ešte kandiduje ešte Sely Papán, ktorá bojuje proti konkurencii na železniciach. Nakoniec všetci vieme, že náš prakticky monopolný "Národný dopravca" je dokonalosť sama. Teda bol, kým neprišiel Regiojet alebo Arriva, ktorí to zrazu celé pokazili.

Ak váhate prečo ich voliť tak: V týchto eurovoľbách môžeme za Slovensko poslať do EP hnutie, ktoré hovorí nekompromisné NIE neoliberalizmu. Naším cieľom bude brzdiť legislatívu, ktorá bude útočiť na verejné služby, a ktorá by uľahčovala ďalšiu imperializáciu Slovenska.

 

10. SNS

Stretne sa šesť ľudí - jeden je úlne blbý, druhý je dvojnásobná účastníčka wimbledonu, ďalší je plochozemec, štvrtý sníva o vešaní ochranárov, piaty útočí na LGBT a aj ten posledný je člen SNS. Túto stranu asi najviac vystihujú verše Pištu Vandala - nemám slov, veď to nie sú ľudia, ale banda kokotov.

Ale vážne, keby bol kokotizmus trestným činom, tak polka SNS dostane doživotie. Len teda Romana by možno utiekla do Mali za svojim svokrom, ktorého už 6 rokov hľadá Interpol.

V sobotu sme mohli s napätím sledovať, či sa Ramone konečne podarí získať nejaké teplé miestečko, po tom, ako sa jej nepodarilo stať sa poslankyňou NRSR, ministerskou športu, veľvyslankyňou SR pri Wimbledone ani spolumoderátkorkou podcastu Filipa Sulíka.

 

11. Republika

Určite to všetci dobre poznáte. Idete si len tak po nákupnom centre a zrazu cítite, že niečo nie je v poriadku. Zájdete teda na toalety a je to tam. Zasiahne vás to medzi oči ako dlažobná kocka hodená Miňom Mazurekom. Je tam záchod pre tretie pohlavie.

Spomeniete si na slová zo Zjavenia svätého Jána - "Keď rozlomil šiestu pečať, nastalo veľké zemetrasenie, slnko sčernelo ako smútočný rubáš, mesiac bol červený ako krv a na zemi sa zjavili toalety pre tretie pohlavie."

Preto, keď republikáni bojujú proti záchodom pre tretie pohlavie, nebojujú len proti nejakej totálnej pičovine, oni sa snažia odvrátiť akokalypsu. Alebo si to teda aspoň sami myslia. Inak si totiž neviem predstaviť, prečo si priamo na billboardy dajú takúto hovadinu, ktorá môže byť normálnemu človeku ukradnutá. Inak je ich kandidátka absolútny odpad spoločnosti - Mazurek, Huďo, Rostas, Lívia Garčalová, Belousová, mladý Slota. Inak otázka pre znalcov, to je ten Slota, ktorý spával so svojou nevlastnou mamkou alebo to bol jeho brat? Vraj to starý Jano ťažko znášal a nechal z domu odstrániť práčku, umývačku a ostatné prístroje, kde by sa jeho žena mohla zaseknúť.

 

12. Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku

Telo Adolfa Hlinku sa možno stratilo, ale jeho nasledovníci sú tu stále s nami. Z ich stránky som vyrozumel, že ich hlavní nepriatelia sú Martin Luther, Henry VIII. a Tomáš Halík. Na dobrej strane, 2 z nich sú už mŕtvi. A je osviežujúce vidieť stranu, ktorá je aspoň trochu originálna a ako hlavného nepriateľa si nezvolila Soroša.

A keďže sa mi nechce o nich bližšie písať, tak aspoň pár citátov z ich stránky: "A tak už roky nepodporujú katolícku Slovenskú ľudovú stranu Andreja Hlinku, založenú na výzvu, pápeža Leva XIII., encyklikou Rerum novarum (1891) a registrovanú na ministerstve vnútra Uhorského kráľovstva v roku 1895 ako Katolícka ľudová strana Uhorského kráľovstva, z uvedeného stranu Božieho pôvodu. Nuž a my sme iba katolíci tradicionalisti, bez akejkoľvek svetskej šance na úspech. Či?"

Ak to čítam správne, ak chcete ísť ako správny katolík do nebíčka, nestačí len v nedeľu do zvončeka hádzať dvadsaťeurovky, ale musíte aj v každých voľbách voliť SĽS AH. Lebo tak si to praje pápež už 129 rokov.

 

13. SRDCE vlastenci a dôchodcovia - SLOVENSKÁ NÁRODNÁ JEDNOTA

Myslím si, že názov hovorí už za všetko. Ak máte radi sťažovanie sa, ako dnešná mládež stojí za hovno, a chcete, aby sa D1 premenovala na diaľnicu Bena Matlocka, tak toto je strana pre vás. Špeciálne oceňujem, že sa nazvali srdce, a nie napríklad črevo alebo mozgová blana.

 

14. ĽSNS

Za túto stranu kandiduje ten odpad spoločnosti, ktorému sa nepodarilo dostať sa na kandidátku Republiky. O mentálnych schopnostiach a profesionalite tejto strany najviac svedčí to, že ich fuehrer sa nechal vyfotiť v ukrajinskom kroji. V podstate by som vedel napísať 1488 dôvodov, prečo ich nevoliť, ale napíšem len jeden - je to banda čurákov.

 

15. Zdravý Rozum

Keby sa dezoláti dali vyvážať ako ropa, tak je Slovensko Dubaj Strednej Európy. Bohužiaľ ich nikto nechce ani zadarmo a tak jedinou šancou ako sa ich zbaviť, je poslať ich do Bruselu ako europoslancov za stranu Zdravý Rozum.

Líder kandidátky Baránek má na billboardoch tak červený nos, že by mohol lietať so saňami Satana Clausa namiesto soba Rudolfa.

 

16. Komunistická strana Slovenska

- Dá sa vybudovať komunizmus vo Švajčiarsku?

- Dá, ale nebolo by vám ľúto tak peknej krajiny?

 

Brusel je vraj škaredé mesto, takže nám ho ľúto byť nemusí a kľudne tam môžeme poslať pôsobiť našich komančov. Vždy lepšie, ako keby škodili doma.

 

Inak viete, čo sa stane s komunistom, keď spadne do atómového reaktora? Premení sa na gama žiarenie a škodí ďalej.

 

Inak keby sa niekomu zdalo, že tú červenú háveď dehumanizujem alebo čo, tak nech sa páči.

 

17. Kresťanská Únia

Zoskupenie vedené posledným križiakom Milanom Krajniakom. Ale ja som bol včera na záchode a križiakov tam bola pllná prdel, takže je dosť možné, že Milan predsa len nebude posledný. Inak nič nesvedčí o jeho úprimnej láske k tradičným hodnotám viac ako to, že bol v jednej strane s multioteckom Borisom Kolárom. Keď sa začnú sypať peniaze, tak zrazu poslednému krížnikovi nevadí ani chlap, ktorý má 20 detí s 18 ženami.

 

18. SMER-SDAP

Program tejto strany je poslednou dobou jednoduchý - my budeme beztrestne rozkrádať štátny majetok a výmenou za to rozjebeme štátny rozpočet tak, že o 4 roky bude krajina v bankrote. A ak ich náhodou niekto kritituje, tak len šíri nenávisť a je spolupáchateľom atentátu v Handlovej. Je to tak geniálne, že sa nik nebude diviť, ak Smer po parlamentných a prezidentských voľbách vyhrá aj europarlamentné.

 


19. KDH

Lexmann je údajne v TOP10 nepriateľov Číny v Európe. Takže ak ste to hodili KDH, tak ste ani nič nepokazili. Oproti sutanistom zo strany Adolfa Hlinku aj tak pôsobia celkom príčetne a to majú na kandidátke aj Braňa Škripeka.

 

20. SaS

Odkedy Sulík vypil bar, tak sú dosť neviditeľní.

 

21. Progresívne Slovensko

Cirkev hlása chudobu a skormonosť a pápež má viac zlatých retiazok ako Rytmus a 50cent dohromady. Podobne paradoxné je, že PS hlása znižovanie emisií a Cifrová má viac emisií ako tri ugandské dediny dohromady. Ale keďže je tam Odór, tak je to asi to najlepšie, čo tam kandiduje.

 

22. Nemenované

Sorry, ale ja odmietam napísať meno tej strany. Ak sa pýtate, či za túto stranu kandiduje aj Matovič tak formálne áno, v skutočnosti nie. Asi sa konečne podarilo psychiatrom nastaviť mu správnu liečbu, lebo v poslednej strane o ňom nepočuť. Škoda, že v Bruseli nemajú europoslanci zákonodarnú iniciatívu, lebo inak by bola celkom sranda sledovať, ako v pléne EP navrhuje jednu atómovku za druhou.

 

23. Smer 2

Poznáte Coca Colu Light? Tvári sa to ako zdravšia alternatíva Coca Coly, ale keď sa na to človek pozrie lepšie, zistí, že škodí viac ako originál. Hlas sa tiež chvíľu chcel tváriť ako lepšia alternatíva k Smeru. Ale potom Smer vyhral parlamentné voľby vďaka nereálnym sľubom, klamstvám a nenávisti a Hlas si zrazu uvedomil, že ľudia nechcú lepší Smer, ale naopak horší Smer. Takže Šuter-Eštebák začal stíhať ľudí za "schvaľovanie" atentátu na Fica s takou vervou, že už len čakám, kedy zakážu film Vyšší princíp kvôli jeho poslednej vete.

 

24. Volt

Podľa názvu som si chvíľu myslel, že buď rozvážajú jedlo alebo prenajímajú elektrokolobežky. Táto strana šla do eurovolieb s heslom Aby Slovensko brali opäť vážne.

Sorry, ale toto je úplne najnerealistickejší sľub, aký som kedy videl, a to tam rátam aj štátne nájomné byty, štátnu požičovňu áut a štátny potravinový reťazec od Sme rodina. Absolútne nie je v silách tejto strany zariadiť, aby nás niekto bral vážne, kým u nás vo verejnoprávnej televízii budeme robiť prednášky s plochozemcami, politici budú chodiť debatovať do Londýna debatovať s odsúdeným náckom a ako jediná krajina na svete budeme odmietať IHR od WHO.

Takže pekná snaha, ale tomuto fakt nedávam šancu.