„Poď“, povedali. „Budeš sa pozerať na porno, občas tam niekto spácha aj samovraždu. Tu je manuál, čo treba blokovať, je to tam samá piča a cecky!”

Povedzme si otvorene, znelo to super, hlavne v porovnaní s bežnou prácou v korporácii. 8-hodinové smeny, mimo pracovnej doby vás neotravujú žiadni hyperaktívni Kórejci, zdegenerovaní Indovia ani Brazílčania pochybnej povesti. Odsedíte si to tam, pozorne sledujúc monitory, či sa tam náhodou nekazia mravy, ak kazia, tak to prekazíte a idete domov.

Samotná aplikácia nebola na nemeckom trhu veľmi známa, čiže aj streamov bolo pomenej, čo nevadilo, na veľký počet obscénností sa aj tak nedá naraz sústrediť. Zatiaľ to vyzeralo všetko ok, ale potom prišlo trpké prebudenie sa z mokrého sna slizkých, šeredných úchylákov môjho formátu do bežnej reality nemeckého mladého (prípadne aj staršieho) človeka.

Streamujú hlavne:

- umrnčané nudiace sa pubertiačky

- nudiace sa (a nudné) mladé mamičky na materskej

- mladíci, ktorí venujú neprimerane vela pozornosti svojim vlasom a nudia sa

- dievky, nanášajúce si make-up na tvár, jedna z mála kategórií, čo sa nenudí

- dievky, čo rozprávajú o make-upe

- ľudia, čo varia

- nemeckí Turci, ktorí sa nudia

- ľudia, čo sa nudia

Celkový nápad aplikácie je dobrý, streamer (streamovač, streamovník) streamuje nejaké videjko zo svojho života, ľudia si to pozerajú, posielajú srdiečka, komentáre a kupujú lízatka, kvetinky a iné kokotinky pre streamera (okrem iného tam bola aj dúhu vracajúca mačka) → profit. Obsah samotných streamov je v drvivej väčšine úplne nudný, banálny a bez obsahu. Čo je na jednej strane výhoda, lebo je iba malá šanca, že bude treba stream zablokovať. Na druhej strane je to jednoducho neskutočná nuda. Občas je to taká nuda, že streamer začne nadávať svojim divákom za to, že mu neposielajú otázky, pretože on/ona sa nudí a on/ona sa nudiť nechce.

Streamy, kde sa niečo deje, prípadne sú niečím zaujímavé, sa skoro vôbec nevyskytujú. Ľudia len tak sedia, hovoria úplne cudzím ľuďom niečo o svojom nudnom živote a rátajú srdiečka. Zdalo sa mi to najprv totálne absurdné, že niekto sa dobrovoľne prezentuje tým, že vlastne vôbec nič nerobí, ale potom mi to pomohlo v mojom človečenskom vývoji. Uvedomil som si, že som už starý, irelevantný jebo a vôbec nerozumiem súčasnému svetu. Odvtedy sa cítim omnoho lepšie a už len spokojne čakám na smrť.

No ale aby som sa vrátil k tým zaujímavým veciam. Cecky som naozaj videl. Jedny. Nie veľmi vyvinuté. Na tele asi dvanásťročnej šťandy, ktorá sa o chvíľu nato začala prehrabávať vo svojej ... bloknuté. Kokotov sa objavilo požehnane (blok), len tak si medzi rečou začať honiť je na tom skazenom Západe už asi súčasť bontónu, ale aspoň tam bola v porovnaní s tými bežnými streamami nejaká aktivita a zápal pre vec. Tu a tam sa požívajú nelegálne látky, režú žily (ale len tak trošku, nechceme predsa umrieť, len dostať pozornosť a zablokovanie konta). Celkovo je moja najobľúbenejšia mierne retardovaná stredoškoláčka, ktorá kojila bábiku, pričom mala pustenú nejakú zmes dojčenských zvukov.

Kto by očakával, že služba zameraná na mladistvých, priláka aj deti a tie následne pedofilov, očakával by správne. Viem, že to nie je veľmi populárny názor a budem znieť ako ageista, ale mne sa deti jednoducho nezdajú sexy. Istá časť nemeckých samcov to ale vidí inak a vyzvedá u omladiny kontaktné údaje, prípadne ju nabáda na striptíz v priamom prenose. Čo je už naozaj čisté zlo. Hlavne v prípadoch, keď majú videá nízke rozlíšenie a aj tak nie je nič moc vidieť.

Dúfam, že ešte nejaký čas budem môcť sledovať rozklad nemeckej spoločnosti na jedince posadnuté vlastnou prázdnotou a ničotou. Napriek tej nude je to občas fascinujúce.

Teraz keď to tak po sebe čítam, tak sa mi zdá, že aj tento článok je dosť nudný, tak ho radšej ukončím.

Pekný dník prajem.