Kam, tam či tam?

 

Pohodu skomplikovalo nespolupracujúce koleno a podľa očakávaných výsledkov MRI ma čakala operácia.

Asi týždeň po podaní žiadosti o výpoveď sa mi ozval US manažér L., ktorý zodpovedal za celý program, kým ja iba za infraštruktúrnu časť. Niekto ako ja by sa mu veľmi hodil, pretože aj napriek tomu, že bol vedením prinútený zamestnať dvoch nových neschopných ľudí, je zúfalý, pretože mu jeden človek odišiel, ďalší odchádza a tretí pôjde na materskú. Ako bonus by som reportoval do US, HR by nerobilo problémy kvôli WFH a mohol by som povzniesť program na vyšší level (rozumej požadovať veci od A., ktoré by musel dodať).

Po stanovení podmienok (dorovnanie AT platu, čo by bolo výsledne o niečo viac, nakoľko v AT je daňové zaťaženie v porovnaní so SVK o dosť vyššie) sme sa dohodli, že sa L. a A. porozprávajú a dohodnú, kedy by som mohol začať na novej pozícii.

Po niekoľkotýždňovom urgovaní (VY ma potrebujete, mne beží výpovedná, polka novembra sa blíži) sa nakoniec dohodli.

Platová časť bola splnená, pracovná doba o pár hodin posunutá (LATAM – Latinská Amerika), žiadny problem s prípadnou rekonvalescenciou po operácii a začiatok nástupu na novú pozíciu akonáhle prebehne prijímacie konanie.

Pozíciu sa L. podarilo vyboxovať aj napriek freezu a úspešne som sa na ňu prihlásil. Už zostávalo iba HR  formálne schváliť nové pracovné zaradenie a prísť podpísať zmluvu.

HR sa však nepáčilo, že ašpirujem na novú pozíciu, keď mám ešte stále podanú výpoveď. Pre ich dobrý pocit som teda výpoveď stiahol.

A. bol na jednej strane nadšený, že zostávam, lebo budeme ďalej spolupracovať,  na druhej bol trošku nešťastný, pretože všade už iniciatívne rozhlásil, že odchádzam preč.

Predpokladaný nástup na novú poziciu bol od 7.11. s novým platom od 1.12.2018.

L. ma poprosil, aby som LATAM prevzal hneď, pretože sa blíži deadline odovzdania certifikácie a zatiaľ nemajú hotové skoro nič.

Na ďalší deň ma L. uviedol v teame a poslal komunikáciu, že budem za LATAM zodpovedný ja. Ako zodpovedný zamestnanec som urobil tú najdôležitejšiu vec – zmenil si podpis a začal poriadne makať.  Väčšinu problémov sme doriešili počas týždňa a začali plánovanie na ďalší cyklus.

Vsetko perfektné, život gombička.

Lenže… nastali komplikácie.

Pozíciu z dôvodov, ktoré tu nemôžem opísať,  na HR zavreli. L. sa podarilo vyboxovat otvorenie ďalšej pozície s iným názvom, na ktorú som znovu úspešne ašpiroval.

Aj napriek ubezpečeniam, že všetko bude ok, túto pozíciu takisto zavreli.

Medzitým som mal stretnutie s rakúskym recruiterom B., kde som ho informoval, že všetko je ideálne, ale pridružili sa zdravotné problémy. Je možné, že budem musieť ísť na mesiac trvajúcu  rehabilitáciu, v najhoršom prípade aj prípadnú operáciu, a to už týždeň po nástupe do práce.

B. sa poradil s G. Povedal, že úplne chápe moju situáciu a že s prácou doma vôbec nemajú žiadny problém.

Čo bolo pre mňa šokujúce, pretože s takouto ústretovosťou som sa doteraz nikdy nestretol.

Dohodli sme sa, že v polovici decembra prídem podpísať pracovnú zmluvu priamo do Viedne a vyberiem si kanceláriu.

A. sa ma ešte pokúsil zlomiť tým, že môžem robiť novú prácu, keď to už bolo oznámené. Novú poziciu s vyšším platom by som však dostal až potom, keď by ma na túto pozíciu oficiálne prijali. Niekedy vo februári. No neber to. Úplne nečakane som to po predchádzajúcich skúsenostiach odmietol.

Po dohode s HR a A., že mi schvália výpoveď dohodou (keďže už bolo menej ako dva mesiace do 1.1.2019) som podal ďalšiu žiadosť o výpoveď.

Týždeň pred podpísaním kontraktu som mailoval B., že kedy mám presne prísť, pretože som vedel, že tam má nejaké promo akcie ako recruiter. Neodpisoval. Nebolo to nezvyčajné.

Nervózny som začal byť až dva dni pred predpokladaným dátum podpisu. Pretože som ešte stále nemal odpoveď, tak som mu zavolal. Číslo nefungovalo. Vygooglil som kontakt na HR a volal.

Zdvihla mi to baba, ktorá síce o mne vedela, ale nevedela nič o nejakých dohodách ohľadom práce z domu. Ale, že to zistí a dá mi vedieť. B. vraj za podivných okolností vyhodili a nemôže mi povedať viac.

Nasledujúcich pár dní bolo veľmi ťažkých. Od nervozity som poriadne nespal. Pomaly som sa zmieroval s víziou nezamestnanosti, ale pre istotu som si zistil, či by sa nejak výpoveď dala stiahnuť.

Dala, ale bolo to veľmi natesno, pretože Vianoce boli za rohom (Amálka – 6) a ľudia, ktorí to mohli schváliť, mohli každú chvíľku odísť na dovolenku.

Naštastie, štyri dni pred Vianocami prišla od rakúskeho HR pozitívna odpoveď a mohol som ísť podpísať zmluvu.

2.1.2019 som nastúpil a úspešne začal svoje pracovné pôsobenie v Rakúsku. Kolegovia sú zatiaľ veľmi ústretoví a dokážu dodať veci, ktoré potrebujem vačšinou v ten deň, alebo ďalší.

Realistické termíny, plánovanie a možnosť rozdeliť prácu medzi viacerých kolegov je skutočnosť, na ktorú som si dlho zvykal. V tíme so španielmi a ich siestou je moje pracovné tempo nebezpečne vysoké.

Čo sa týka pôvodného zamestnania, s A. som už veľmi nekomunikoval, viem iba, že prevzal k svojej pozícii ďalšiu a nestíha už vôbec nič. Mikromanažuje ďalej, len tentokrát dva tímy.

L. sa mi ospravedlnil a asi dva mesiace cez WhatsApp sťažoval, ako všetko padá na hubu, že s ním A. nekomunikuje a termíny meškajú už druhý mesiac.

Pokúsil sa otvoriť tú pozíciu znova, pretože ja sa určite vrátim a zachránim ich. V polke januára však bola firma kúpená inou (niečo, niečo Fisting), s následnou zmenou manažmentu. Po dvoch týždňoch naťahovania dostal oficiálny prísľub, že pozíciu otvoria.

O dva týždne neskôr bolo zasa všetko inak. Naberanie ľudí je zastavené minimálne do konca Q3 2019 a očakáva sa reorganizácia (prepúšťanie) hlavne v US.

L. netuší, či bude ešte o pár mesiacov viesť svoj tím.

Smutné, but not my issue anymore.

Aby túto kritickú situáciu s nedostatkom ľudí vyriešili, vypožičali si človeka z iného teamu. Ktorý síce nič reálne nerobí, ale dokáže o tom veľavýznamne rozprávať na každom mítingu.

Júnový update: Situácia sa pre nich mierne zlepšila, keď sa 6 týždňov po pôrode vrátila kolegyňa (koncom mája).

Aspoň už majú ľudí.  Stále nemajú potrebné veci od A., ale už iba pár týždňov na ich odovzdanie.

Kto chce kam, pomôžme mu tam.