Jaro? Igor? Tu ste!

A teraz si obaja sadnite na prdele a začnite počúvať. Mobily sem do tejto magickej skrinky, toho zvuku praskajúcich plastov a skla sa nebojte. Vytočili ste ma.

Bol som otestovaný svižne a v pohode, nebol to žiadny problém. Ale ak si čo i len trochu privlastníte zásluhy za túto operáciu, tak sa neudržím. Nie je to vaša práca.

Všetku robotu spravili samosprávy a zdravotníci. Áno, to sú tí ľudia, do ktorých si furt kopal, Matelko, a prišli ti na pomoc aj tí, ktorých si obvinil, že ti ušli do zahraničia. A ty, Jaromíre, ty sa zdrž poznámok, pretože tvoji panáčikovia mali len jednu úlohu – doručiť testy a rovnaké množstvo certifikátov. A ani to tí tvoji ľudia neboli schopní vyriešiť správne.

Všetko si to zlízli starostovia a primátori. Samosprávy riešili priestory, riešili nedostatky, riešili tímy zdravotníkov, dokonca hľadali vlastné riešenia „mimo škatuľky“. A za to ich uznávam. Fakt že dobrá robota. Ešteže to tvoji kamuflovaní hrdinovia stihli obiehať a schvaľovať, bez diskusie, lebo rozkaz je rozkaz.

No, a teraz keď máme tento úvod za sebou, tak poďme k hlavnému bodu programu.

Kto je ti tu kokot?

Igor, tvoje správanie je mimoriadne škaredé. Už som ti to raz vyčítal predsa, vravel som ti, aby si si premyslel, ako budeš s ľuďmi komunikovať, vravel som ti, že musíš viac spolupracovať a načúvať. Ale to asi dnes letí von oknom, pretože tvoj projekt Spoločnej Zodpovednosti prekročil prah absurdnosti a dôstojnosti. Teraz urobím niečo, čo som ešte nikdy neurobil. Použijem caps lock, aby si konečne pochopil tú najzásadnejšiu vec.

KRÍZA NIE JE VÝHOVORKA, ABY SI Z ĽUDÍ ROBIL NEGRAMOTNÝCH KOKOTOV!

Pochopil? Aj ty, Jaromíre? Výborne. Tak poďme ďalej.

Ľudia sú nasraní. Opatrenia idú z tvojej hlavy, a nie z hláv odborníkov. Opatrenia nemajú konzistenciu a podklady, lebo nikdy nie sú vysvetlené, iba vyčarované zo vzduchu. Menia sa každý deň, s každou tlačovkou, a menia sa aj podľa toho, koho sa aktuálne novinári pýtajú. Ale všetko komunikuješ ty, ó môj Igor, z boží krále vole, ty, čo svojim vystupovaním nedokážeš ani ovládať Siri, nie to ešte odkomunikovať text, ktorý ti niekto iný napísal.

Čo si budeme klamať, tie bludy si píšeš sám.

Urážaš ľudí kade chodíš, aby si bol ty ten najchrumkavejší Slovakia čipsík v skrinke Lojza z Letanoviec. Si bezchybný. To ľudia ti to kazia, to Sulík, to odborníci chcú obmedziť svatby, to je chyba zdravotníkov čo utiekli do zahraničia za lepším životom, za všetko môžu skúpi doktori, to krachujúce firmy za to môžu, to nenažranci z gastra! A do toho Jaro zajebe, že má už pripravený povolávací dokument pre zdravotníkov. A nakoniec prosíkaš o pomoc ako také šteňa, ktoré práve povracalo koberec s vysokým vlasom. A ten koberec mal rozmery 1x1 meter. Bol jediný v miestnosti o rozmeroch 100x100 metrov. A ešte bol odložený v skrini, ktorá bola zamknutá zámkom Assa Abloy.

Pohladkanie a pochvalu nečakaj. To ti hovorím už teraz. A bude horšie, priprav si vreckovky.

Najviac ma dojala dobrovoľná nátura tvojho veľkolepého projektu. Je tak dobrovoľný, že až z toho mrazí – áno, môžete sa prísť otestovať, ale ak neprídete, tak nemáte právo slobodne žiť. Ešte horšie to bolo, keď si tento chorý nápad predstavil svetu – odoprieme neotestovaným ľuďom zdravotnú starostlivosť. Uvedomuješ si vôbec, ako neľudsky to znie?

Ťažko sa mi k tomu vôbec hľadajú slová. Ty si zo mňa jednoducho robíš srandu, spravil si zo mňa kokota, z národa si spravil stádo oviec, ktoré chceš rozdeliť. Ale prečo? Na čo ti je to dobré? Ak tak veľmi chceš čísla, tak to proste spravíš povinné, odkomunikuješ zámer, slušne poprosíš ľudí, aby sa toho zúčastnili, a aj pripravíš informačnú kampaň, ktorá bude ľudí pozývať a vítať. Ale ty nie. Ty sa inšpiruješ Pol Potom, ktorý dal vraždiť ľudí s okuliarmi. Prečo? Lebo!

Ty si proste chodil od telky do telky, strašil si ľudí, a všetky pokyny sme sa dozvedeli zo správ. Dokonca ani prezidentku si o tom neinformoval, lebo si jej nechcel „kaziť víkend“. Drzosť. Nebetyčná drzosť, a tam to nekončí, pretože ty sa k prezidentke správaš ako k handre bez vlastného názoru. To nie je seksi.

(Drahí čitatelia, prepáčte, že sem hádžem odseky hlava nehlava. Mne proste niektoré kroky hlava neberie, a zakaždým si spomeniem na ešte niečo ďalšie. Medveďujte so mnou, spolu to zvládneme. Kurva, už aj toto mi dojebal!)

Tvojim obchádzaním zdravého rozumu, katastrofálnou komunikáciou, panderingom, osočovaním, a po novom aj nechutnou dezinterpretáciou štúdie od odborníkov, ktorí vedia aj o papieri viac než ty, si prerazil informačné dno, pod ktorým sa schovávala dezinfo scéna, aká ešte nemala obdoby. Vyteká z tej diery ako láva, postupne si valí cestu, a rozširuje obzory. Jaro to vyrieši zákonom, lebo problémy sa riešia tak, že sa zakážu. A zmiznú. A na príčiny sral pes.

A sme opäť tam, kde sme boli. Keď premiér môže byť nekultúrna sviňa, tak aj ľud môže byť nevychovaná svorka. Keď predseda parlamentu môže voziť kurvy v limuzíne, tak aj slovač si môže utrieť riť s tvojim lockdownom. A keď premiér nepočúva odborníkov a vykladá si štúdie po svojom, tak aj dezinfo scéna môže vypúšťať sračky medzi slabomyseľných a „voľnomysliacich“.

#PokazilSiNámTo

Zanedbal si leto, naháňal si si plusové bodíky u svadobčanov, ignoroval si odporúčania odborníkov, a keď vďaka tvojej nečinnosti hovno začalo udierať na ventilátor, tak si začal konať vo veľkom štýle. Dicks swinging hard, ideme tvrdé opatrenia na celú krajinu, lebo sme ti to pokazili a ty si prevzal velenie. Lebo ľahšie je obmedziť celú krajinu než selektovať a zatvárať najhoršie okresy, aj keď na Orave dobre, na Orave zdravo. Ešte to tak, aby mali regióny v boji s hnusobou väčšiu moc a flexibilitu.

Ostatne, tvoje pôsobenie krásne zhŕňa tento graf, ktorý svieti na Sme. Zakaždým, keď ho vidím, tak sa usmejem, lebo som človek zlý a škodoradostný.

Vidíš tú čiaru? Tá značí deň, kedy si prebral velenie. Teda aspoň podľa tvojich slov a mávania tou Orbitkou.

Pravdou je, že tá čiara značí deň, kedy si prestal sabotovať rozhodnutia odborníkov, a začal si sabotovať rozhodnutia odborníkov. Presne tak – vôbec nič sa nezmenilo. Len si sa nám postupne odtrhol z reťaze.

Ty šťastkár. Máš obrovské šťastie, že Jarko je poslušný pes, ktorý svojim čivavstvom úspešne zabije akúkoľvek diskusiu. Máš obrovské šťastie, že prezidentka je asi tak konfliktná ako maslo na hrianke. Máš obrovské šťastie, že v opozícii je nenávidený Smer a ticho sediaci Pelle. Máš obrovské šťastie, že korona začala hneď po voľbách.

Zhrniem to veľmi jednoducho – javíš sa mi ako človek, ktorý sa neustále podceňuje, aby si hladkal ego. Potrebuješ uznanie ľudí. Miluješ ich pozornosť. Najprv ťa prestal uznávať tvoj kabinet, potom ťa prestal uznávať tvoj ľud, a na summite si sa zhovadil pred celým svetom. Lenže ty to tak nenecháš, ty nebudeš nikomu na smiech! A pretestuješ aj všetky kravy v kravíne, nech je uznanie aspoň... aspoň kde? Nikde.

Keď to pominie, tak ti to dajú ľudia zožrať. Priprav si ospravedlnenie.

Jo, a ešte jednu vec – zavri hranice, pozastav vlaky zadarmo, a začni trénovať etiketu. Presne v tomto poradí. Dikyčko.

Potom mi napíš, pošlem ti faktúrku a PayPal. Nerobím zadarmo.