Zoznámte sa s novým vodcom Severnej Kórey!
Kim Čong-un.

bleedingcool-com kim

Dvadsaťsedem(?) ročné chlapča s velkým apetítom a jadrovým arzenálom.
Tajomný basketbalový fanatik a štvorhviezdičkový generál s tučným ksichtom.


Z určitého uhľa pohľadu bol Kim Čong-un normálne rozmaznané decko “západného” typu. Užil si luxusné štúdiá v Európe a z internátnej školy vo Švajčiarsku sa v roku 1998 vrátil domov k maminej sukni.


Po návrate však nastúpil na elitnú severokórejskú vojenskú akadémiu, kde ho postupne začali pripravovať na nástupníctvo po svojom otcovi.
Kim Čong-il sa rozhodol urobiť nástupcu zo svojho najmladšieho syna z pragmatického dôvodu - jeho dvaja starší bratia sú považovaní za moc mäkkých a nezodpovedných.  Jeden z nich sa dokonca pokúšal újsť do Japonska. Keď ho načapali, povedal že chcel ísť do Disneylandu. Tato musel mať radosť.

lemonde-fr 0d kim-jong-un-fils-du-leader-nord-coreen-kim


Na rozdiel od väčšiny ľudí v jeho veku (vrátane jeho synovca!), Kim Jong-un nie je na Facebooku. To by inak mohlo byť celkom funny - “Kim Čong-un wants to be friends on facebook”. Shit, skús odmietnuť! Nie, mladého Kima na ksichtoknihe nenájdeš. Jeho identita bola držaná v prísnej tajnosti. Aj na spomínanej škole vo Švajčiarsku samozrejme študoval pod falošnou identitou. Svet ani netušil ako vyzerá, až kým sa minulý rok oficiálne neobjavil ako novopečený štvorhviezdový generál na vojenskej prehliadke.


monster-island-netJong-unstandsup

Kim Čong-un rád trávi čas hraním basketbalu, videohier a plánovaním náhlych vojenských úderov proti Južnej Kórei. A nielen plánovaním. Minuloročné bombardovanie juhokórejského ostrova a potopenie juhokórejskej vojnovej lode malo údajne preukázať jeho vojenské schopnosti a definitívne ho zabetónovať ako veľkého nástupcu.


Kim vraj taktiež (ako nakoniec každý správny diktátorský synček) miluje špičkovú západnú elektroniku.  Chudáčiskovi sa pred pár mesiacmi vykolajil vlak z Číny, ktorý bol plný televízorov a luxusných hodiniek. Mal to byť údajne jeden z predčasných darov Čínskej komunistickej strany pre nového vodcu. Ten musel byť kua nasratý, keď mu mašinka nedošla do cieľa.
Radšej ani nepomyslieť na to, ako skončil rušňovodič...


0108-kim-jong-un-birthday full 600

A ešte jedna halúzka. Podľa jeho bývalých švajčiarskych spolužiakov, ktorý vtedy samozrejme ani netušili s kým chodia na prednášky, mal Kim jednu úchylku. Keď mal poruke papier a ceruzu - vkuse čmáral portréty a skice Michaela Jordana v drese Chicago Red Bulls. Hmm, žeby za tým bolo aj niečo viac ako len obdiv k basketbalu...?



Úplne nakoniec ešte hláška od kamaráta Johna Dalea na účet nebohého starého Kima (nech mu je pokrievka ťažká):


“So Kim Jong Ill is now Kim Jong Dead....tsk.” 

;)





original


pics via lemonde.fr, bleedingcool.com, monster-island.net, msn.com