Leto bolo zase krásne. Slnko na oblohe, ja v práci, všetci ostatní na dovolenke. Letné výpredaje, chlpaté pazuchy susedky nesmelo vykúkajúce spod jej ľahkých ružových šiat, ponožky v sandáloch na sexi mužských lýtkach, električka páchnuca po poctivej robotníckej práci. A hlavne, rozkopané cesty!  Bez rozbitých ciest by to nikdy nebolo to pravé mestské leto.

 

Pri čakaní v zápche ste sa určite zamysleli nad tým, prečo nám to cestári robia? Pár dôvodov by sa dalo nájsť.

 

V prvom rade, cestári sa rovnako ako všetci štátni zamestnanci trápia nálepkou, že vôbec nepracujú. Aby sa zbavili tejto nelichotivej povesti, musia rozmontovať vaše mesto a ideálne tam, kde to bude najviac vidieť. Preto treba rozkopať napríklad hlavnú triedu, pretože to nikomu neunikne. Keď si to ľudia všimnú, nebudú pochybovať o ich príčinlivosti a cestárov začnú  uznávať.

 

Druhým dôvodom je urobiť aspoň časť obyvateľov šťastnými. Konkrétne tých, ktorí vlastnia SUV a ktorých je čoraz viac (pretože na to, aby ste zdolali rampu vedúcu do strešného parkoviska nad nákupným centrom, na to vskutku potrebujete náhon na všetky štyri). Títo nenaplnení závodnici really  rally aspoň raz do roka môžu využiť kvality svojich miláčikov a dopriať im skutočný off-road, a to cestou do práce. A zažijú tak ten skvelý pocit, že si svoje nasteroidované autíčko (obzvlášť zdravím majiteľov pôvabných BMW X modelov) nekúpili zbytočne. V ich mene všetkým cestárom ďakujem.

 

Poznámka k BMW X: Nemôžem si pomôcť, ale pohľad na toto auto ma irituje. Mám pocit, že kebyže sú autá dievčatami, oktávka by bolo milé, pekné dievča na celý život, Ferrari supersexi silikónová blondýnka na jednu až dve noci a BMW X olympijská víťazka vo vrhu guľou.