Toto mi dnes pristálo na fasabuku.

Vazeny volic, sympatizant, kritik aj oponent. 
Na zaklade poslednych udalosti, otvaranie listov poslancov, Vas chcem upozornit, aby ste mi neposielali maily na statne maily, spravovane kancelariou NRSR.

Stratil som akukolvek doveru v maily:
jozef.viskupic@nrsr.sk
jozef_viskupic@nrsr.sk
nesluzia na nasu komunikaciu, ale mozu byt zneuzite voci Vam.

Vyuzite moznost sukromneho mailu, budem sa snazit ho ochranit. (jozef.viskupic@gmail.com). 
A pri prvom kontakte nepiste z Vasich realnych mailov, zalozte si iny a citlive udaje, protikorupcne podnety a podnety do nich nevkladajte. Po prvom kontakte Vas budem instruovat ako dalej postupovat.

Poslite, prosim, tuto vyzvu dalej.

Autor je Jozef Jofo Viskupič. 

Chvíľu som na to hľadel, potom som sa postavil od nadšenia pred monitor, hlasno zatlieskal a zakričal "Ano JOJO! Ty si s tým teraz tak strašne vyjebal!"

Nie, toto sa nestalo.

Stalo sa to, že som sa najprv poštípal, aby som sa zobudil, lebo toto sa mi musí snívať, potom som sa poštípal znovu, aby som sa zobudil, lebo toto sa mi musí URČITE snívať, potom som si vrazil do zadku kaktus , aby som sa zobudil, lebo toto sa mi 

MUSÍ 
KURVA 
URČITE 
SNÍVAŤ!

Skúsme si to zhrnúť.
Poslanec NR SR napíše, že občania, ktorých zastupuje, si majú založiť fejkový mail, keď chcú nahlásiť, že niekto sa snaží kradnúť z tej kôpky, čo je určená na školy, nemocnice, dôchodky, vedu, kultúru, cesty atď., pretože, pretože, pretože čo vlastne? On stratil dôveru? A kurva s ňou asi aj gule, rozum, a vlastne celého chlapa.

Toto je niečo obdobné, ako keby šiel so skupinkou škôlkarov tmavým, polnočným lesom, niekde zahúka sova a on mocným a hlasom riekne:
"Nebojte sa deti, toto nie je príšera, čo vás chmatne za členok, stiahne vás pod zem a tam vám vysaje krv z tela, zaživa vyberie vnútornosti a už nikdy neuvidíte svojho otecka a mamičku, toto je iba sova."
Verte mi, že toto by ich naozaj neupokojilo. Mierne povedané. 


A takisto jeho voličov, sympatizantov, kritikov aj oponentov neupokojilo, že niekto napíše, že žijeme v štáte, kde nemôžete poslať list bez strachu, aby vás to, čo je v ňom napísané, nedohonilo o pár dní neskôr a nevyšukalo odzadu aj odpredu. A všetko, čo môžete proti tomu spraviť, je akurát tak zakladať si konšpiračné maily. Teda, všetko by to bolo ok, keby to napísal niekto, kto nebol zvolený do NR SR, a je tak trochu zodpovedný za to, ako to tu funguje.


To mu v tej hlavičke nedochádza, že tam nie je na to, aby vyplakával na fejsbuku a dával návod, ako obísť zlý, zvrátený a chorý systém, ale je tam na to, aby tento systém zmenil? To mu nedochádza, že táto výzva je fakt nehodná poslanca, ale hlavne nehodná chlapa?
Kurva drát, a toto ma chce zastupovať v parlamente? Tomuto mám veriť, že niečo dokáže zmeniť? 

Aby som ale bol konštruktívny, tu máš, Jojko, výzvu, akú by napísal niekto, kto má právo  ZASTUPOVAŤ občanov.

Vazeny volic, sympatizant, kritik aj oponent. 
Na zaklade poslednych udalosti, otvaranie listov poslancov, vas chcem ubezpecit, ze mne mozete kludne posielat listy, a nikto, opakujem NIKTO si ich otvorit nedovoli.
Pretoze ked tak spravi, osobne pojdem za tym zmrdom co to spravil, a donutim ho ten list skopirovat a zozrat, len tak bez kecupu a horcice.
Potom pojdem za tym skurvysynom, co to nariadil, a donutim ho zozrat toho zmrda co to otvoril.
Aby bolo jasne, dnes som bol za Kapitanom a jasne a velmi hlasno som ho informoval, ze ak svojimi makkymi upotenymi paprcami siahne na listy co ste mi poslali, tak mu tie jeho zasrate vylozky prisijem na vajcia a nasledne prisijem vylozky na plecia, takze na sracky rozbite retoricke centrum bude to najmensie postihnutie ktorym bude trpiet.

Toto, toto by som chcel počuť, a nielen od teba. 
A čo by som chcel vidieť vo večerných správach, je modrejúci poštárik, ktorého ťaháš za kravatu spoza poslaneckého pultu a z pier sa ti dá jasne odčítať: "Opováž sa, opováž sa, ty smrad!"

A keď už nechceš teda byť za drsňáka a toto nie je tvoj štýl, tak možno by stačilo aj jednoduché:

Vazeny volic, sympatizant, kritik aj oponent. 
Na zaklade poslednych udalosti, otvaranie listov poslancov vas chcem ubezpecit, ze robim maximum preto, aby ste sa mi nemuseli bat posielat svoje listy a nikdy nebudem tolerovat system, v ktorom sa musi obcan obavat, co komu napise.
Vzniknutu udalost riesim
Vasa Billa

Môžno už zabudol, pri všetkom tom politizovaní, vyjednávaní, kompromisovaní, čo to znamená byť normálny chlap.
Ja mu verím, že to má ťažké. Pracovať niekde, kde väčšina osadenstva sú oportunistické hovädá bez chrbtovej kosti a s mimoriadne elastickým svedomím, človeka poznačí. Ale obchádzať systém alebo nabádať na jeho obchádzanie nie je riešenie. Robilo sa to tak 40 rokov, a viedlo to k takej degradácii morálnych hodnôt spoločnosti, že chrapúňovi, čo udal vlastnú mamu, to umožnilo kúpiť polku Slovenska, a ďalší chrapúň nás ide presviedčať, že polhodinové mykanie riťou je tisíc klikov. Nie, toto nie je cesta, po ktorej by sme sa mali vydať. Mám dve deti, a všetci, čo teraz prevrátili očami a vzdychli si "zase argument deťmi, aké plytké a otrepané", vyserte si oko. Deti sú to najcennejšie, čo mám, takže keď ich spomínam, znamená to, že hovorím o niečom, čo je pre mňa veľmi dôležité. Tak ešte raz, mám dve deti a odmalička ich učím, že pred problémami sa neuteká, neobchádzajú sa, ale riešia sa.  A toto by som očakával, že svojich voličov budeš učiť tiež. A nielen od teba, ale aj od tých ďalších 149 žalostných napodobnenín reprezentantov národa, ktoré možno sem-tam vidieť v parlamente.