Prešla vyše polovica prázdnin a ak sa vám podarilo odložiť svojich potomkov do rôznych táborov alebo k starej mame, tak máte šťastie. Tábory sú drahé a staré mamy väčšinou nevydržia viac ako dva týždne s technicky zdatným puberťákom, u ktorého sa po týždni začínajú objavovať abstinenčné príznaky z nedostatku najnovších výdobytkov vedy a techniky. Akokoľvek počítame, tak na viac ako päť týždňov sa svojich detí zbaviť nevieme a to musíme mať staré mamy dve plus zaplatiť deckám týždeň v tábore, v ktorom aj vydržia a ani personál z nich nedostane hysterické záchvaty, mŕtvicu alebo iné psychické choroby.

 

Takže na prežitie zostáva ešte pár týždňov, počas ktorých si rodičia buď vybavia dovolenku alebo homeoffice a snažia sa, aby prežili bez ujmy na zdraví aj oni. Najlacnejšie je zobrať deti na kúpalisko, s krajcom chleba natreného paštétou. Tí nezbedníci, ale chcú aj zmrzlinu a pri dnešných cenách vás takýto výlet môže vyjsť až na 20-30 eur. Tak sa rovno tešíme na zlé počasie v podobe dažďa, na ktoré sa dá vyhovoriť a zostávame doma. Posadíme dieťa pred telku a tešíme sa na sladké ničnerobenie.

 

Ak máme káblovku (veď kto by nemal), tak deti v predpubertálnom veku zapínajú Disney Channel. My starší s nostalgiou spomíname na starého Walta a jeho káčera Donalda, myšiaka Mickeyho alebo Levieho kráľa, ktorého sme už na prahu dospelosti pozerali v kine. Na tých zabudnite. Disney Channel nie je o milučkých kreslených figúrkach. Je to soap opera kanál pre najmenších. Samé dvadsaťminútové priblblé hrané filmy pre deti, prerušované blbými reklamami často na tampóny alebo pracie prášky. Podobne ako pri ozajstných mydlových operách – žiadny dej. Čiže, keď vaše dieťa vynechá pár dielov, o nič neprichádza. Okrem toho nedávajú seriál v poradí, ale podľa tajného kľúča menia nielen poradie epizód, ale aj celé série. Toto môže byť pre dospelého človeka celkom rušivý element, keď jeden deň vidí dobre vyvinutú mladú babu v plavkách a na druhý deň je tá istá postava mladá žubrienka plochá ako doska.

 

Už keď som začal s babami, tak aby ste vedeli – v každom seriáli je jedna, ktorá slúži na priťahovanie očí a na povzbudzovanie hormónov pubertálnych chlapcov. V podstate na usmernenie správneho hetero vývoja mladého človeka. A keď baby v branži vydržia, môžu chlapci o pár rokov aj masturbovať nad ich erotickými fotkami. V niektorých seriáloch sú to fakt baby, nad ktorými by neohrnul nos žiadny pedofilný otecko. Síce v tých infantilných filmoch vyzerajú ako deti, ale väčšinou sú po 18. Tak sa poďme pozrieť bližšie na to, čo požiera mozog vášmu dieťaťu.

 

The Suite Life of Zack & Cody

Dvojičky Zack a Cody, začali s natáčaním už vtedy, keď normálne deti ešte ani do školy nechodili a majú už neviemkoľký seriál. Napriek dospelému veku, ale pôsobia, akoby im IQ zostalo ešte z predškolského veku. Okrem toho sa v poslednej sérii plavia na veľkej lodi s bandou podobných vymletých indivíduí a ešte vymletejšou dcérou majiteľa lode, ktorú nezaujíma nič iné, iba peniaze (aspoň niečo praktické pre deti).


Pair of Kings

Asi má Disney Channel záľubu v dvojičkách. Pre zmenu tu teraz nehrajú súrodenci, veď nájsť dvojičky, kde by bol jeden beloch a druhý černoch je naozaj ťažké. Títo dvaja nerdovia sú podľa seriálu vládcami ostrova, ktorý má pár čudných vlastností, tvorov, zákonov a podobne. Korelácia s realitou sa pohybuje v záporných číslach.

 

Hannah Montana

Asi už každý počul o tomto fenoméne. Podstatou je, že supermegagiga hviezda Hannah Montana chce byť obyčajným dievčaťom, tak vedie dvojitý život, o ktorom vedia len jej dvaja najlepší kamaráti. Ostatné si nepamätám, lebo stále spieva a všetky diely sú rovnaké - o ničom.  Ako som spomínal na začiatku, Hannah mala 14, keď so seriálom začínala a 19, keď skončila. V poslednej sérii to už bola naozaj márna snaha urobiť z nej dievčatko. Posúďte sami.

 

 

Miley Cyrus alias Hannah Montana nahá vo vani. Nepridali by ste sa k nej?

 

Shake it up

Toto má asi najbližšie k realite v porovnaní s predchádzajúcimi. Dve žubrienky (o pár rokov sa tešte na nude fotky v Playboyi) poskakujú (akože tancujú) v dajakej TV show a pritom riešia svoje pubertálne problémy. Čudujem sa, že zatiaľ ani jednej nepridali do seriálu žiadneho kolíka, ktorý by ich obrábal. Možno sa toho dožijeme v ďalšej sérii.

 

H2O

Ďalší seriál odtrhnutý od reality. Tri baby sa premenia na morské panny, keď sa dotknú vody. Úžasné. Celá zápletka spočíva v tom, že sa musia vyhýbať vode, aj keď sa to celé odohráva na pobreží Austrálie. Pozitívom je, že aspoň vidieť baby pobehujúce v plavkách. A keďže seriál má už nejakých päť rokov, tak tie tri baby majú 23, takže aj oteckovia môžu slintať bez toho, aby ich niekto obvinil z pedofílie. A šikovní si vedia nájsť aj obrázky bez plaviek.

 

 

Pravdaže tých vymývaní mozgu mladého diváka je oveľa viac, len si ich neviem zapamätať, lebo sa podobajú tak (hlavne kvalitou obsahu), že to rozozná len kvalifikovaný osemročný divák. Okrem toho, keď sa dostanem k telke, ihneď zaspím.