Microsoftu ide karta na poli PC už dlhé roky a so skoro osemdesiat percentným podielom sú absolútnou dominantou – s Windows telefónmi to už však také ružové nie je. Aj keď na Windows Phone 7 bežia zariadenia od popredných výrobcov akými sú HTC, Samsung či LG, tento trhový segment patrí stále konkurencii. Android si zabral slušných 48 a Apple iOS má 19 percent.

 

Microsoft však podľa článku v on-line verzii časopisu Forbes tvrdí, že do roku 2015 chce ovládať 20 percent tohto trhu. Šéf marketingu použil dokonca silnejšie slová a tvrdí, že 20 percent je taký horší odhad a on verí, že to bude ešte viac...

 

A nemusí to byť úplná blbosť. Microsoft podpísal nedávno dohodu s Nokiou, ktorá postupne zavedie Windows Phone 7 ako svoju primárnu softvérovú platformu, čo Microsoftu otvorí dvere na trhy z lacnejšími smartfónmi. Navyše, HP nedávno ohlásilo ukončenie práce na svojom webOS, Apple svoj softvér ďalej nepredáva a Google nedávno kúpil Motorolu, takže je možné že k ostaným výrobcom sa bude správať ako macocha.

 

Tieto všetky faktory prispejú k zlepšujúcej sa trhovej pozícii Microsoftu a tých dvadsať percent v roku 2015 nakoniec nebude vôbec vyzerať nereálne a Microsoftu tak asi pribudne ďalšia krásna, veľká dojná kravička.

 

zdroj: forbes.com