Nič tak nevylepší štvrtok, ako keď zistíte, že je piatok.

 

Z domova

Opozičný Le Cirque Desolée

Matematická úloha:

Keď zo Žiliny ide vlak a v ňom sedí Šaňo Mach Miňo Mazurek, rýchlosťou 88 kilometrov za hodinu a z Topoľčian ide opačným SMER-om osobák rýchlosťou 25 rokov nepodmienečne, na mítingu v ktorom meste sa budú po pleci tľapkať Blaha s Kotlebom?

Áno, opozícia tlačí tradičné slovenské hodnoty ako nenávisť, zbabelosť, závisť, zákernosť a pomstychtivosť stále viac. Lebo šak ide o veľa. Kotlebám hrozí, že skončia mimo parlamentu a Hlasosmerákom zase, že mimo slobody, pričom medzi časom do volieb a časom, kým im potenciálne klapnú želiezka na ruke je koeficient nepriamej úmery. Preto už netreba mať zábrany a treba ten kohútik na žumpe otvoriť naplno. Takže:

Blaha zamestnáva už 15 adminov na svojej hatebookovej stránke. Polovica do tých rovnakých žlčovitých šablón dopĺňa mená a druhá polovica formátuje každú vetu do samostatného riadku, aby sa to tým kvetinkovým profilom lepšie čítalo. Zároveň pán poslanec za dva roky vysolil Zuckerbergovi za promo 27 litrov. Lebo takto sa bojuje s americkými korporátmi! Sypať do nich peniaze, kým sa nimi nezadrhnú. Hatebook má novú fičúru, že zablokovaným Jeblahom Jeblahov profil nezobrazuje a pri tomto tempe udeľovania banov, tam bude mať Blboš už len tie tety s fialovými karfiolmi na hlavách a Erikom kúpené filipínske fake profily. Ale čo je horšie, tak už je to vlastne úplná nuda. Blboš sa v tomto smere a Smere už nemá kam posunúť, takže potom čo naposledy (už zase) naložil Čaputovej, tak najviac z toho kričala tá kŕčovitá snaha jej vynadať, ale zároveň nepoužiť vulgarizmus, a tak z toho vznikli také archaické haluze ako „kofa na trhu“. Zííív. Napriek tomu vznikla iniciatíva #ospravedlnsa, pričom jediná relevantná iniciatíva voči tomuto jedincovi by bolo #odjebsa. Nakoniec sa ale ospravedlnila zaňho Slovenská akadémia vied. Osobne nechápem, keď sa niekto ospravedlňuje za niekoho iného a v tomto prípade by sa skôr mala Slovenská akadémia vied ospravedlniť nám, pretože za predpokladu, že SAV-ka nemá Ústav písania prijebaných statusov, mala tento červený hemoroid už dávno kopnúť do tej lenivej riti.

Ale nielen Blaha sa vie dobre vysrať do zapnutého ventilátora. Iná časť politického spektra zalamovala rukami nad slovným spojením „postihnutí kresťanstvom“. Pseudokauza Magušinová pekne ilustruje silu sociálnych sietí, a to dokonca twitteru, ktorý na Slovensku používajú asi šiesti ľudia, a to jeden má dve kontá. To si tak jeden deň Tlačenko a Ondrejíček niečo tvítnu a na druhý deň RTVS mení program a generálny prokurátor ruší dovolenku. Lebo je to prenasledovanie kresťanov a hanobenie viery. Zase hej, treba uznať, že byť prenasledovaným kresťanom v takmer čisto kresťanskej krajine, nie je práve jednoduché, takže treba sa zadrapiť aj totálnej pičoviny, ktorú by si ani nikto nevšimol, keby to redakcia Postoja nerozotrela po celej záchodovej mise. Lebo chápete, dnes napíšete na twitter, že iracionálna viera, že naše životy a celý svet riadi jedna konkrétna nadprirodzená bytosť, je duševné postihnutie a zajtra tu budú satanisti jesť vyprážaných novorodencov. S ryžou! Ak sa ale fakt nájde nejaký premotivovaný inkvizičný súd, ktorý toto bude chcieť seriózne riešiť, tak do otázky, či kresťanstvo je, alebo nie je postihnutie, by viac svetla vniesla výpoveď napríklad takého Kuffu (jedného alebo druhého), tohto božieho antivaxera, alebo tohto dvojníka strýka Festera nižšie, ktorý v dizajne korona vírusu vidí znak šelmy. Len hovorím.

Úplne smiešni sú aj kotlebovskí aj neokotlebovskí agronáckovia, ktorí stále zasierajú ovzdušie rovnakými hoaxami a svojim borovičkovým dychom, lebo im ešte furt vadia rúška. Čo je jednak téma ako spred roka a pol, a dvojak namiesto nosenia plynových masiek a masiek Fantomasa by si jednoducho mohli kúpiť väčšie respirátory, aj keď chápem, že keď má niekto takú... povedzme, že nekonfekčnú veľkosť hlavy ako Krupa, Mazurek alebo Vocca, tak to môže byť problém.

 

A to oveľa menší problém ako to, že spomedzi prázdnych fliaš od gruziňáku a ogrcaných plexisklových kŕmitiek znova povstáva Robert F., toho času na slobode. A je parádne rozbehnutý. Dokonca neváha odjebať si na mítingoch vírusom svojich vlastných voličov. A ani videjko z chatovice mu to nemôže prekaziť. Vlastne prečo by malo? Stačí nemať amnéziu ako bežný tupovolič a hneď si spomenieme, kto chodil do bytu na Vazovovej na coca-colu a kto zháňal peniaze pre stranu vlastnou hlavou. Takže nejakých pár mafošov, ktorí sa stretnú na chate a popri pičovaní na tých, ktorí tam práve nie sú, si dohadujú koho podplatia a koho (ne)nechajú v base, už nemá koho prekvapiť. Prekvapiť to nemôže ani priemerného ficovoliča, lebo cez ten vianočnými dôchodkami a karafiátmi z MDŽ akcií poháňaný mentálny firewall to ani neprenikne. Takže sa tam síce spomína, že to celé hodia na Lučanského a ten ich osral, keď si to hodil sám, počet allformilan profiloviek na slovenských internetoch to nezníži. Prekvapivé je skôr, že ešte existujú naivní realitou nepenetrovaní panici, ktorí tvrdia, že by sa to nemalo zverejňovať, lebo to je na hrane zákona a nie je to novinársky etické. To je síce strašne zlaté, ale baviť sa o nejakej etike v tejto geopolitickej zóne a v tomto časovom úseku voči niekomu, kto novinárov volá stádo Sorosových prasiat, to je asi ako keď zistíte, že vám doma horí kuchyňa a namiesto volania hasičov idete do šatníka si vybrať, ktorý autfit sa najlepšie hodí k haseniu.

Z domova

Koaličný Le Cirque Matolée

 

Ale kto by potreboval opozíciu, keď máte vo vláde Matoviča? Takého poloretardovaného infantilného bratranca, ktorý si pri štedrovečernej večeri nahlas prdne a potom sa na tom zasmeje, len aby si získal pozornosť, má pomaly každá rodina, len my ho máme vo vláde. A Matovič si ešte ten prd zapáli, od neho chytí záclona a stromček a keď to celá rodina zahasí, tak im vypičuje, že nemali kupovať zápalky. No a s Psygorom vo vláde sa dokáže aj ten najlepší nápad zmeniť na takú frašku, že skeče Monty Pythons sú oproti tomu dokument na ČT24. Tak naposledy daňová reforma, na ktorú sme čakali rok. Možno sú tam aj nejaké dobré nápady, ale to nemáme ako vedieť, lebo z plátna so slajdami o jednotnom odvode vyskočí Psygor oblečený ako Dan Nekonečný a s prskavkami v rukách začne hulákať „Džbán vody na každý stôl! Polovičná porcia z každého jedla! Ale za dve rozličné ceny! Arrribaaaaa! Vrrrrjaa!!!“ Konečne môžem 5-ročnej dcére objednať v reštike tatarák.

Ale keďže vláda je podľa definície zákona kolektívnym orgánom, tak superschopnosť dojebať aj úplne nedojebateľné veci je tam nákazlivejšia ako chrípôčka. A tá nás zase dobehla. Je to iba tretíkrát, takže nás znova zaskočila ako bratislavských cestárov sneh v januári. Preto odborníci navrhli trojtýždňový lockdown a zatvorenie škôl, kde sa hnusoba šíri najviac. Takže vláda zasadla a z trojtýždňového lockdownu so zatvorenými školami je dvojtýždňový logdam s otvorenými školami (Ďakujeme, Richard!) a 21 výnimkami, z ktorých vyplýva, že najväčšie riziko nakazenia hrozí pri nakupovaní slipov, alebo pri prejazde autom z jedného okresu do druhého. Našťastie kresťania sa pred prenasledovaním a utláčaním zosmiešňujúcimi tweetmi môžu skryť v bezpečí kostolov! Chvalabohu! Niekde som čítal, že Slováci sú empirický národ. Že si všetko musíme vyskúšať, aby sme pochopili. No hovnokokot, my musíme všetko opakovať jak autistické decko, čudovať sa, že to zase dopadlo rovnako a zároveň dúfať, že to za nás niekto nejako vyrieši. Takže je to síce vymyslené napiču, ale zato to prišlo neskoro a vďaka tomu bude ten dvojtýždňový logdam trvať do marca. A to všetko kvôli...

 

Z domova

Le Cirque Qoqotée

 

People. What a bunch of bastards.

Roy Trenneman

 

Byť jebnutý v tejto krajine sa očividne oplatí. V podstate všetko a všetci sa vám prispôsobia. Aj všetci politici vám budú liezť do riti a predbiehať sa, akú výhodu by vám dali. Kvôli vám skolabuje celá krajina, ale vám to vadiť nebude, lebo si to odserú aj tí zodpovednejši, úspešnejší, bohatší a tak celkovo menej jebnutí ako vy, a to sa oplatí!

Máme tu pár tisíc neprispôsobivých prijebancov, ktorí by v každej inej realite boli považovaní za teroristov, s tým rozdielov, že s teroristami sa dá vyjednávať, lebo obvykle niečo chcú. Títo Zlováci nechcú nič – nechcú nosiť rúško, nechcú sa testovať, nechcú sa očkovať, nechcú protipandemické opatrenia, zároveň nechcú ani tú pandémiu, pre ktorú tu s týmto už pomaly dva roky šaškujeme. Oni vlastne chcú len hulákať, ako niečo nechcú a navyše ešte napádať ľudí, ktorí:

  1. Vôbec za nič nemôžu
  2. Im chcú pomôcť.

Ale veď čomu sa čudujeme, keď sme si tu potichu a úplne mimochodom vybudovali taký anarcho-socializmus, že aj Trockému by sa z toho na dvakrát zauzľovala pionierska šatka. Tu nikto nič nemusí a zároveň sa všetci musia mať rovnako na piču, čo najkrajšie ilustruje napríklad taký Boris Kollár, ktorý počas zákazu vychádzania vyváža missky vládnou limuzínou, úplne bez sankcie, a zároveň bľaboce o tom, že nemôžeme ľudí deliť na dve kategórie. Tak fajn, ja by som to potiahol ešte ďalej. V nemocniciach je 83% ľudí nezaočkovaných, čo je voči nim strašne nefér. Treba túto diskrimináciu odstrániť a väčšinu z nich pustiť domov, aby sa ten počet vyrovnal jedna k jednej. Keď nedeliť, tak nedeliť.

Medzitým tá istá tupač, čo včera hulákala, že covid neexistuje, dnes huláka, že vláda mala nakúpiť viac pľúcnych ventilácií. Lebo oni si fakt mysleli, že na každého Občianskeho Tribulu čaká v nemocnici vlastný pľúcny ventilátor aj s osobným anesteziológom a ceckatou sestričkou, ktorá im bude polohovať posteľ a držať pred ksichtom ten mobil na splátky, na ktorom si budú púšťať Harabinove videá, dávať vyrehotané smajlíky pod články o vyčerpaných zdravotníkoch a čítať si Mesíkove statusy. Aby potom mohli hučať po zdravotníkoch, že im namiesto intubácie majú naordinovať „mononukleálne“ protilátky za 800 éčiek za balenie.

Toto nie je humanitárna kríza, ani pandemická, ale úplná kríza každodennej reality, keď sa istá časť našich spoluobčanov rozhodla, že sú úplne iná evolučná vetva. Preto je najvyšší čas, aby sme sa k nim začali tak správať. A keď tvrdia, že na nich neplatí právny poriadok, tak im vyhovieť, zbaviť ich právnej subjektivity a pobrať im občianske preukazy. A zároveň začať rozmýšľať, v ktorej časti Kysúc alebo Spiša im vyčleniť nejaké územie, kde konečne budú žiť slobodne, podľa svojich pravidiel, bez otravnej hygienokracie a rúškového fašizmu. Lebo síce to teraz tak nevyzerá, ale aj korona raz skončí a hentí dementi tu s nami zostanú. Aj keď teda nie všetci. Ba-dum-tss.

Prajem mastné a kyselé!