Ak by sme mali kvalitu začínajúceho roka 2012 posudzovať filmami, ktoré sa na nás valia, museli by sme sa začať veľmi tešiť. Ale veď čo, to sa môžeme aj tak... Veď srať na krízu, vojny a potenciálny koniec sveta, keď si môžeme pozrieť nového Batmana, Expendables a oveľa viac...

 

The Dark Knight Rises

 

Ak toto nebude u mňa film roka, tak budem musieť prehodnotiť svoj hodnotový rebríček. Nolan ma ešte nesklamal, ani ako režisér, ani ako scenárista a k tomu samozrejme herci ako Bale, Freeman, Caine alebo Oldman a to celé s rozpočtom 250 mega... Má to len jednu chybu – čakáme až do leta.

 

 

The Expendables 2

 

Stallone, Schwarzenegger, Statham, Willis, Li, Van Damme, Norris, Lundgren... chcete k tomu ešte nejaký iný komentár? Lebo ak vám tieto mená nič nehovoria, tak vaša DVD polička si zaslúži ranu z automatickej brokovnice naplnenej explozívnym strelivom.

 

 

The Avengers

 

Film koncepčne veľmi podobný s Expendables, akurát že z tohto kuká oveľa väčší prúser. Máme tu Iron Mana, Thora, Kapitána Ameriku a ešte plno iných superhrdinov a určite to stálo kopu prachov, a preto z toho bude chcieť štúdio urobiť zábavu pre celú rodinu, takže to môže dopadnúť tak, že to nakoniec nebude zábava vôbec pre nikoho. Ale veď uvidíme, možno sa pri tom nakoniec aspoň dobre zasmejeme. Inak vybuchujú tam autá. A to tak, že veľa.

 

 

Prometheus

 

Prequel k Votrelcovi! A od Ridleyho Scotta! Síce to vyzerá, že votrelci samotní tam účinkovať nebudú, no aj tak to vyzerá konečne na pekne temné sci-fi. Už len fakt, že poriadny sci-fi horor som nevidel roky, spôsobuje u mňa vysoký stupeň tešenia sa.

 

 

A v tomto roku je tam toho ešte oveľa viac – napríklad nová bondovka Skyfall s Bardemom ako hlavným zloduchom, remake (aj keď imho pomerne zbytočný, veď to sa dá pozerať aj teraz) Total Recall s Colinom Farrellom, sfilmovaná tolkienovka Hobbit, sfilmovaná herná space opera Mass Effect, pokračovanie Men In Black a oveľa viac. Tak to vyzerá, že po dlhom čase zase skočím do kina.