Umelecká vysoká škola je veľmi špecifické miesto. Miesto, kde si ktokoľvek spraví MEGA FRESH LOOK z toho, že je ale ÚPLNE retardovaný a na tú školu išiel, lebo ho mlátili do hlavy všetci spolužiaci už od materskej školy.

Na takejto SLEZINE ABSURDNÝCH RÁDOBY OSOBNOSTÍ majú gejovia buď akútnu krízu identity pohlavia, alebo sú ešte teplejší, než je bod varu. Ich sexuálnu orientáciu im nikto neberie a nikoho, ale NAOZAJ NIKOHO NEZAUJÍMA. Napriek tomu sa zdá byť zvláštne, keď jedno ráno ON je ONA a ONA je ON a vyvrcholí to na konci týždňa, kedy ste radi, že aspoň tušíte, kto ste vy sám a z identifikácie po afterkových stavoch vášho okolia sa vám točí hlava a zmôžete sa tak na vetu: „Zbohem velebnosti, já jdu blejt“.

Vo veľa prípadoch máte pocit, že namiesto ISICU by ste mali dostať preukaz ZŤP alebo by v niektorých prípadoch nebolo od veci rozbehnúť podnikateľský zámer a vyberať vstupné ako v obludáriu. Samozrejme, že všade figuruje nespočet výnimiek, tie však, ako to býva zvykom, potvrdzujú pravidlo: „Čím si divnejší, čím si väčší lúzer a o to viac zaboduješ. Ak máš k tomu všetkému aj rečovú vadu a tri tony komplexov, si PÁN.“ Na prednáškach počúvate o úžasnom tom a hentom a vy viete, že tá osoba je skrachovaný alkoholik a čávo stopercentne zaistil „obsah svojho genofondu“ až do piateho pokolenia. Počúvate neuveriteľné blábolenie, za ktoré by ste dotyčné osoby podrobili niečomu na úrovni španielskej inkvizície. KEEP CALM bude horšie.

 

I.                    Ako prvé si musíte definovať, či chcete, resp. máte na to sa dostať do niektorej zo skupín z predošlého článku. Ak nie, rada je jednoduchá: NECHOĎTE TAM!!!!! Ak tam už predsa len ste....TAK PITE! Ako všetci dobre vieme, ALKOHOL problémy nerieši, ale to ani MLIEKO, VODA, SMOOTHIES, či JAHODOVO-REBARBOROVÝ KOLÁČ s popraškom čohokoľvek, kľudne aj rozomletého ho... . Ďalšou výhodou je, že ak budete piť a piť budete veľa, pridáte sa k lepšej väčšine (drogy neodporúčam, lebo tie sú OUT). Ak chcete byť predsa len retro, cool a zároveň FIT, urobte si jahodové pre mňa za mňa aj smaragdovo-lilavé SMOOTHIE, ale môžem vám garantovať, že v jeden večer si doňho i tak naje.... pol fľaše vodky.

 

II.                  Trávte veľa času na MLYNOCH. Ak ste Blavák, máte absolútnu istotu, že tam bude bývať gro vášho ročníka, resp. školy. Ak nie ste, máte to ešte ľahšie, lebo tam už bývate a tým pádom ste priamo pri zdroji. Mlyny sú veľmi zvláštny časopriestor, niečo ako magický portál. Na Mlyny idete v piatok večer NA JEDNO (šak víme) a domov sa vrátite v pondelok ráno a ste radi, ak máte všetko oblečenie, doklady, karty a ak ste dievča, tak aj (o pár dní urobený) tehotenský test s negatívnym výsledkom. Skrátka, MLYNY RULEZ.

 

III.                Ďalšia rada bude finančne menej, ale psychicky oveľa náročnejšia. Po opici viete, z čoho vám treští hlava. Na prednáške s úžasným/ou storočným/ou pánom/pani, čo pamätá ešte aj Franza Jozefa v plienkach, to viete tiež. Nezabúdajte, že SPOMIENKY (nie, nemusia byť vaše, pokojne aj zreprodukované) NA DOBRÚ ŽÚRKU VÁM ZOSTANÚ, na odveci keci tej/toho starého/ej, sa budete snažiť zabudnúť ešte predtým, než ich vypustí a skazí vám vzduch, deň, náladu a urazí IQ. Preto: „SPITE - NEPOČÚVAJTE - KRESLITE SI - ČO NAJVIAC TAM NECHOĎTE.“ Zo začiatku to nebude easy, ale ak tomu dáte čas, stanete sa majstrom vytesňovania a ignorácie. Povinná účasť je len pre prvákov a ďalej pre buď úplne prije......, alebo extrémne odvážnych.

 

IV.                Uvedomte si čo najskôr, že celé umelecké „štúdium“ v tomto regióne je asi tak podstatné a má asi taký efekt ako napľuť na zem v púšti a čakať, že sa zmení na dažďový prales! Nevadí, že sa cítite ako na pieskovisku, lebo vy na ňom naozaj ste - len na tomto piesočku vám nikto hračky ani hru nepožičia a pravidlá tiež nevysvetlí.

 

A ak sa vám udeje niečo, čo vás dorazí, určite sa od povolaných dočkáte nejakej nezmyselnej vety ako „vesmír je proti vám.“ A vy sa pýtate, ako je možné, že Boh, ktorý VRAJ VŠETKO VIDÍ, NEUDERÍ. Prestaňte vzdychať a ujasnite si fakt, že hoci je Boh údajne všemocný, tak v takýchto prípadoch by musel zaistiť na jednom milimetri štvorcovom rachot ako na Silvestra.

 

                                                  

 SO  YOU KNOW NOTHING JON SNOW                                                                                                                                                              

                                                                             Mgr. žart. Hrevna Hrejivá