Nebolo toho toto leto ešte málo?! Depresívno-tragicko-nešťastné leto by sa ale ani nedalo ukončiť iným spôsobom.

15.9. vychádza nový album najlepšej slovenskej hudobnej skupiny. Skupiny Desmod.

A máme sa načo tešiť. Album Iný rozmer zaujme nielen svojim odvážnym dizajnom, ale aj svojou, desmodu vlastnou, vždy progresívnou hudbou. Každý si príde na svoje.

Najprv oceníme cover. Takto má vyzerať:

2011 desmod

Dym, neónky, tri lietajúce devy a jedna mačka dávajú vyretušovaným členom kapely zvláštny šmrnc. Myslím že to bolo to, čo doteraz na obale ich albumu chýbalo. Mačka. Teraz je to lepšie, navyše ako bonus vidno len polku Kuliho tváre. Jeho frajerská, do čela sčesaná ofinka zostala našim pohľadom odoprená. Ktovie, možno mení radikálne účes a toto je takzvaný kuliho teasing. Bude nás držať v napätí a tie noviny si odlepí až pri nejakej skvelej príležitosti, slávnostne, napríklad na Silvestra v nejakej skvelej estrádnej show.  V každom prípade okamžite tento album zaraďujem do rebríčka najkrajších  slovenských CD coverov

 

A teraz ku samotnej tvorbe. Zatiaľ som počul len pieseň zvukoprázdno. Vzletný operný spev kuliho a jeho patetické vyznania typu „s rukou na hrudi hľadieť na ludí“ a „jediné čo chcem, nikdy nebyť sám“ potešia naozaj široké masy.  Top rádiá budú mať čo hrať.

 

Ostatné songy som nepočul, ale vraj bude zopár piesní v angličtine. To bude pre desmod prelomové, dokonca sľubujú, že sa tento album zapíše do histórie. Ale histórie čoho, to už predák kapely nespomína. Vlastne, keď to tak vezmem, ja osobne sa neviem dočkať počuť spievať kuliho po anglicky.

 

Ešte je tu jedna vec. Kapela Desmod sa nechala počuť, že tento album venujú problémom nepočujúcich a nepočujúcim ako takým.

 

Samozrejme to je šľachetné a vzbudzuje to v nás všetkých rešpekt.

 

Btw: Kuli, ten kto ti hovoril a radil, aby si si zvolil cieľovú skupinu poslucháčov nepočujúcich, si pravdepodobne z teba len robil srandu a bol to od neho vyslovene hlúpy vtip.