Vážený pán premiér, Igor si dovolím (keďže ako rád zdôrazňuješ, sme na jednej lodi).

Igor, som jedným z voličov OĽANO a aj Teba. Áno, krúžkoval som Ťa, priznávam. Lebo už som mal plné zuby vlády Smeru, riadenia štátu mafiánmi a rozkrádania všetkého, čo sa len ukradnúť dá. Zaujal ma Tvoj program ozdravenia štátu a sľub, že budú všetci, ktorí sa podieľali na tom svinstve za bývalej vlády, stíhaní a v prípade dokázania viny, aj odsúdení.

Igor, vidím v každých správach v poslednej dobe, ako sa vyšetrovatelia, ktorí teraz majú voľné ruky, púšťajú do „našich“ ľudí a ľudí, ktorí boli „nedotknuteľní“. Teší  ma to a držím palce, aby tieto snahy o očistenie súdnictva, polície, politiky i inštitúcií podieľajúcich sa na riadení štátu boli úspešné a ja ako občan štátu, ktorý mám rád, pretože sa cítim byť spútaný s touto zemou, som konečne žil tam, kde právo a spravodlivosť sú pre všetkých.

Igor, ďakujem.

Igor, trápia ma však aj iné veci. Asi ako všetkých, je to Covid19 a veci dejúc sa okolo riešenia opatrení ako sa tohto vírusu zbaviť.

Nezávidím Ti túto situáciu, prišiel si k nej ako slepý k husliam. Bol si nachystaný po zvolení za premiéra začať riešiť, čo som popísal vyššie. Ale nie, bolo treba hneď začať bojovať s niečím, čo nevidno, s čím neboli žiadne skúsenosti, čo nikto nevedel ako sa bude ďalej vyvíjať, netušil dopady.

Sledujem Ťa a je mi jasné, že nepatríš medzi politikov, ktorým je jedno, čo sa stane s obyčajnými ľuďmi (hmm), ako budú žiť s tomto čase, ako prežijú dobu po (až raz príde).

Igor, už ma začínaš štvať!! Nemáš pocit, že Tvoj obraz sa začína neskutočne podobať na obraz nášho najdlhšie slúžiaceho premiéra v ére samostatnej republiky?? Nemáš pocit, že ako on, máš len Ty pravdu, len Ty si ten čo najlepšie vie, čo ľudia potrebujú, že len Ty si najlepší epidemiológ, virológ, krízový manažér?! Nemáš pocit, že si Fico2?

Igor, štát a kríza tejto doby nie je ako vydávať reklamné noviny. Nie je to o tom, že každý týždeň máš na dvoch stránkach regionálneho časopisu iné reklamy, iné články zaoberajúce sa drobnosťami z okolia mesta, kde žiješ. Štát je obrovská firma, ktorá potrebuje jasné pravidlá, jasne daný smer vývoja a pevnú ruku.

Igor, choď už kdesi doriti! Chceš predrb.ť potenciál, ktorý sme Ti vo voľbách dali? Lebo už len málo chýba, aby som oľutoval svoje rozhodnutie pri posledných voľbách.

Vezmi rozum do hrsti a začni robiť čo treba. Menuj skúseného krízového manažéra, prenechaj rozhodovanie o postupe odborníkom. Začni sa právať ako premiér. Počúvaj svojich mediálnych poradcov (verím, že ich máš okolo seba dosť) a netrep do tej televízie ako teenager, ktorému sa zrovna zapálili vajcia. Skús si niekedy prehrať svoj výstup a ak máš aspoň trochu sebareflexie, tak pochopíš čo mám na mysli.

Igor, uvedom si, že ak budeš takto pokračovať, príde doba, keď nebude na Tvojej strane hádam ani jeden Tvoj volič. Príde k novým voľbám a tam už nevyhráš. A história si ťa nebude pamätať ako premiéra, ktorý srdnato bojoval proti Covidu, ale ako premiéra, ktorý premrhal svoju príležitosť dať Slovensku nový smer (áno, schválne som použil toto slovo, pretože dáš týmto svojím jednaním príležitosť sa vrátiť tomu Smeru).

Igor, sme na jednej lodi. Daj mi dôvod, aby som sa prestal cítiť ako pasažier Titaniku. Odstúp kúsok vedľa, kormidlo daj do rúk kormidelníkovi a Ty ako dobrý kapitán deleguj zodpovednosti na svojich prvých dôstojníkov. Jeden nech sa stará o pohon lode, druhý o navigáciu, tretí o pasažierov.

Igor, staň sa kapitánom alebo it doriti.

 

Tvoj volič Miro