Firemná akcia mimo bydliska – akési školenie. Neviete aké, lebo nedávate pozor. Celý deň sa nudíte, kreslíte sprostosti do pracovného hárku, ktorý ste dostali od školiteľa, pozeráte diskusiu na DM a čítate články. A túžobne čakáte na coffee break. Tému, ktorej ste sa dva dni venovali, zabúdate okamžite po prekročení prahu školiacej miestnosti. Ostatní sú na tom podobne a väčšina túži len po jednom, konečne si poriadne vypiť. Zajtra idete domov, tak už je to jedno, v akom stave tam prídete. Tak sa pridáte k davu a kopnete do seba prvého panáka. Lebo ako spomína Elán, prvého panáka sám si si daroval. Nálada začína gradovať (z inej pesničky) a pri vašom stole sa menia kolegovia a kolegyne, niektoré celkom zachovalé, iné už po zenite. Opitý kolega pri vás huláka už asi piatykrát to isté „pime, nech sú všetky modelky“.

Ráno nie je príjemné. Kdesi v diaľke počujete zvoniť kostolné zvony. Keby len zvonili, kurva, čo do nich tak drbú? Precitnete, do riti, nie zvony, telefón vám zvoní. Manželka.

„No ahoj zlatko, ako včera večer? Nuda? Dúfam, že si mi bol verný.“

„Vtipná... Nuda ako vždy, už sa teším domov. Decká sú v poriadku?..“

Dokončíte telefonát a poobzeráte sa po izbe. Ste v nej síce sám, ale počujete sprchu. Do riti, čo to má byť? Pomaly sa rozpamätávate, čo sa stalo. Ja som ale kus retarda jebnutého. Čo som to urobil? Čo sa stalo? Pomaly vám začína dochádzať. A začína pracovať aj vaša ešte ožratá pamäť. Dvere sprchy sa otvoria a stojí v nich vaša kolegyňa. Nič extra, zaradená do skupiny – len keď nebude do čoho pichnúť. Nechápavo na ňu zízate, kým ona vysloví vetu, ktorá všetko potvrdí.

„Dobré ránko láska, bolo to úžasné, kedy si to zopakujeme?“

„Aké láska? Aké zopakujeme?“, ide vás jebnúť od zlosti a od bezmocnosti a hlavne od obavy, že sa to dozvie vaša žena. To by bol všetkému koniec, určite by vzala decká a odišla by k rodičom, videl by ste ich minimálne, možno ani to. Ona by vám to určite poriadne spočítala. Uvažujete a skladáte puzzle zo spomienok. Vedeli ste, že kolegyňa po vás ide, ale bolo vám to srdečne jedno, pretože sa vám nijako extra nepáčila a naozaj ste nepotrebovali problémy. Môžete sa teraz vyhovárať, že ste mali doma málo sexu. Ale ktorý muž ho nemá. Veď to sú vždy nejaké problémy, choroby detí, návštevy, bolesti hlavy, „mám svoje dni“ a všetko možné. Vždy ste sa vedeli kontrolovať a teraz toto. Keď to sliepka vykotkodáka, čo určite urobí, ste v riti nielen v práci, ale i doma. Čo teraz? Kurva, kurva, kurva, čo teraz!

No dobre, už vás nebudem ďalej trápiť a opisovať duševné rozpoloženie muža, ktorý sa práve dostal do komplikovanej situácie, v preklade, je v riti. Skončiť sa to môže rôzne, život prináša iné srandy. Skúsme sa však trošku pozrieť na tému hajzli muži, pretiahnu všetko, čo dýcha. A samozrejme ženy - podvádzané chuderky. Áno, stáva sa, priznávam, muži nie sú extra monogamný druh života na zemi. Ale sex potrebujú. Keď ho nemajú doma, tak sa jednoducho zastavia tam, kde ho dostanú. Lebo pomôžem si sám večer pri porne je síce riešenie, ale nie na dlhé obdobie. A tak ruku na srdce, ženy. Ktorá z vás spala včera so svojím mužom, frajerom? Ak áno a je to u vás pravidlom, gratulujem. Váš muž vás pravdepodobne nepodvádza, lebo by bol idiot. Pravdepodobne používam preto, lebo v hre je ešte mnoho ďalších kritérií. Napríklad váš vzhľad, ale aj vaša povaha. Hysterky a sekery nikto nemá extra rád. Tie, ktoré so svojimi mužmi spia málokedy, nemajú nárok na to, aby sa sťažovali na neveru. A neospravedlňuje ich ani to, že sú unavené, v práci majú uzávierku, bolí ich hlava, alebo čo keď sa zobudia deti. Alebo si dosaďte to, čo používate práve vy. Lebo aj muž je len človek a ak ho pošlete do riti párkrát, tak sa začne obzerať inde.

A vy ženy teda k sebe nie ste extra lojálne. Teda možno okrem vašich kamarátok veľmi spolu nedržíte. A keď tak uvažujem, tak ani tie nie. Pretože niekedy dostanete ranu práve od najlepšej kamarátky. A potom píšete farebnému koňovi o radu, lebo najlepšia kamarátka sa vyspala s vašim mužom. Keby ste vy ženy urobili spolu dohodu, že žiadna z vás nebude mať sex so ženatým, alebo zadaným, tak by sme si ani nevrzli. Ale tejto situácie sa našťastie naozaj nemusíme obávať. Lebo u niektorých žien je práve fakt, že muž je ženatý, veľmi príťažlivý a idú po ňom ako osa po vašom žrádle v reštike na terase. Lebo ak ste si to, vážené, nevšimli, nepodvádzame vás s iným živočíšnym druhom, ale práve s vami, ženami. Je fakt, že keď si pekná žena vezme do hlavy, že chce dostať do postele vytipovaného muža, väčšinou sa jej to aj podarí. Máte milión fintičiek, ako to urobiť a keď nahodíte siete, muž je bezmocný. Väčšinou sa spamätá až v cudzej posteli a celkom nechápe, čo sa vlastne stalo. Dobre stalo sa, bol to obyčajný sex, takže maj sa, možno sa ešte niekedy stretneme. Takto väčšinou uvažuje muž po takejto epizódke. Ale nie, ženy potrebujú veci komplikovať, takže sa vám celkom reálne môže stať, že táto epizódka vám bude posielať sms a maily a na facebook dávať veľavýznamné komentáre a like so srdiečkom. Takže ak nechcete mať muža, ktorý práši inde, nevymýšľajte si báchorky a večer venujte vám dvom. A ak sa vyhovárate na to, že máte práve veľa práce, tak požiadajte o pomoc svojho chlapa. Pod vidinou sexu je ochotný postaviť pol domu.

Ak som nahneval ženy, ktoré majú doma kreténov, ktorých zaujíma len futbal, pivo, žrádlo a krčma, tým sa ospravedlňujem a zároveň odkazujem, utekajte od neho čo najďalej, lebo z takého nič dobré nebude.

A ak som nasral ženy, ktoré som opísal v predchádzajúcich riadkoch, je mi to srdečne jedno. Na nadávky a vyjadrenie hnusu k mojej osobe máte diskusiu, ale namiesto straty času písaním by ste mohli zatiahnuť do spálne toho svojho „abstinenta“.