Poznáte to, v práci celý deň nespokojní zákazníci, šéf, čo žiada 300% výkon za plat, ktorý by jemu samému stačil tak na týždeň, samé problémy, stres.

Keď konečne prídete domov, popri príprave rýchlej večere si pustíte televízor, aby nebolo doma také ticho. Náhodou sa zapne jedna z popredných slovenských súkromných staníc, a to presne v momente večerných televíznych novín. Poviete si nevadí, aspoň sa dozviete, čo nové sa počas vašej neprítomnosti na rodnej hrude pod dvojkrížom udialo. Po reportáži o najnovších zábavných eskapádach našich zákonodarcov a random haváriou nákladného auta niekde v Amerike na opačnej strane planéty, za ktorý mohol vodič prasa (©Nový čas), čo určite celé zinscenovali ruskí hackeri, to príde…  

Presne vtedy pustia asi najkvalitnejší kus slovenskej novinárskej práce like ever.

 

Reportáž pojednávala o nelegálnych skládkach odpadu v okolí slovensko-rakúskej pohraničnej dedinky Moravský Sv. Ján s veľmi sexy názvom "Pre Rakúšanov sme len smetisko". Keďže tadiaľ denne jazdím do práce, vzbudilo to môj záujem.

Prebiehalo to asi nasledovne:

 

Na základe toho, že sa medzi hromadou odpadkov našli asi dva či tri obaly s nemeckým nápisom, geniálni novinári v tom zbadali tajné spiknutie rakúskych žido-fašistických islamistov na rozvrátenie nášho milovaného štátu, zabrániť naším vojskám postupovať vítězně vpřed, zdecimovať našu ekonomiku a priviesť k nám húfy znásilnovačov našich inak slušných a cudných žien.

 

Scéna: Obecný úrad, rozhovor so starostom, pán v najlepších rokoch, sako, ktoré nosil ešte na výročné zasadanie JRD na MNV, účes narýchlo ulízaný bez zrkadla pol minúty pred natáčaním, inak ale určite fasa chalan.

 

R: Myslíte, že odpad na nelegálnych skládkach môže pochádzať z Rakúska?

 

S: Nóóóóóó, tak akože mohol by… STRIH!

 

Scéna: Niekde uprostred dediny pred miestnou krčmou. Rozhovor s ochlastom občanom, v čase nakrúcania tipujem tak tretí Corgoň s borovou vodou. Nos má ešte červenší ako vianočný sob Rudolf a zarastená brada ešte viac zdôrazňuje jeho vážnosť.

 

R: Čo si myslíte o tom, že pri hraniciach sa našiel odpad, ktorým môže byť z Rakúska?

 

O: Áno, Áno, šak to mi šeci tady víme, že to tam oni vyhadzujú, to už po páde komunistú s tým začali.

 

R: A vy ste ich tam videli vyhadzovať odpad?

 

O: Nóó to néé ale furt tam létajú na autách(hlavná cesta smerom do a z Rakúska) STRIH!

 

Scéna: Záber na Hohenau (prvá dedina na rakúskej strane), srdcervúci niekoľkominútový monológ o tom, ako je v Rakúsku všade čisto a poriadok a na Slovensku sa len hromadia nelegálne skládky.

Ale skutočnou čerešničkou na torte bol záver, keď to "žurnalista" už celé sumarizoval:

… tak sa nám tu hromadí odpad, ktorý asi možno, pravdepodobne pochádza z Rakúska… iba žeby nie a Slováci si tam ten bordel vyhadzujú sami. Pre televíziu Narkóza… STRIH!

 

KONIEC REPORTÁŽE

 

Čo im nejako ušlo, je fakt, že 90% ľudí z pohraničných oblasti chodí do Rakúska nakupovať, lebo každý predsa vie, že keď tvoja manka nekupuje akciový prášok a salámy z výpredaja v Penny, ktorým končí záruka a potom sa doma tvári, že ich hovno smrdí menej ako tvoje, lebo je vlastne napoly z Rakúska a tam je predsa všetko lepšie, tak si obyčajný lúzer (nemenovaná miestna figúrka: "Moja mama prala v Arijeli z Rakúska, ked ta tvoja ešte nevjedzela co to je! True Story). A teda s najväčšou pravdepodobnosťou sa tam toho zbavil nejaký miestny. To je ale malý, bezvýznamný detail, ktorý aj tak nikoho nezaujíma.

Už vidím toho Rakúšana, ako balí doma odpadky do igelitového mechu s diaboským smiechom MUHAAHAAHAA, za oknom sa blýska, psy brešú. Potom nakladá celé toto bezbožné dielo do auta, mädlí si ruky a ide niekoľko kilometrov za hranice do cudzieho štátu spáchať niečo, čo má hlboko zakorenené, že sa nesmie, hrozila by mu za to niekoľkotisícová pokuta, popritom tešiac sa na to, ako prispieva k rozpadu nášho dekadentného polosicialistického systému.

Pritom práve kvôli Slovákom pravidelne na rakúskej strane stávajú policajné hliadky, aby dohliadali na to, aby sa správali ako civilizovaní ľudia, nevyhadzovali z áut papieriky, nelietali mimo obce na 50-tke 150 a pri ceste stojí tabuľa v slovenskom jazyku, na ktorej stojí, aby nevyhadzovali odpadky z auta. Keď to vidím, vždy som nesmierne hrdý na to, že som Slovák.

 

Sú to presne reportáže ako tieto, ktoré môžu za to, že ľudia čím ďalej, tým viac sledujú takzvané alternatívne médiá a formujú svoje názory na "Fake News". To si však naši skvelí novinári absolútne neuvedomujú a radšej ako robiť serióznu novinársku prácu tlačia do nás tie svoje sračky.

 

Slovami pani Kelišovej: To je hnus velebnosti, kam sme sa to dostali?! Chce se mi z těchto slovenských televízí blejt!