Vítame ťa v klube, mladý padavan. Tvoje zajtrajšky budú iné ako doteraz. Aj tvoja minulosť bude iná ako doteraz. Všetko bude iné, lebo tvoj virtuálny život riadiš len ty. V skutočnosti ho riadime my, ale teba to nemusí zaujímať. Ty sa drž len týchto pravidiel.


 

  • Musíš vedieť, kto je tvoj nepriateľ. Áno, je to nepriateľ, ktorý ťa chce zničiť, preto ty musíš urobiť všetko, aby si ho zničil skôr ako on teba, ako aj každého. Jeho jediným cieľom je zničiť všetkých, vyhubiť celý svet, okradnúť celý svet a zotročiť celý svet, ktorý je už síce vyhubený, ale nebuď múdrosráč, ktorý sa chytá slovíčok. Ty vieš lepšie, čo oni chcú, lebo je to sprisahanie, genocída, fašizmus, holokaust, hipochondrova prísaha, apartheid; vykonávajú na tebe genetické pokusy v rozpore s Norimberským kódexom; a najmä všetky opatrenia sú nu-li-tné a dokonca Mikasovo vyhlášky sú ne-ú-čin-né. Tieto slová sa musíš naučiť, aby si dal svojim slovám váhu. Môžeš ich ak kombinovať ako vakcinačná genocída, liberálny fašizmus. epidemiologický holokaust...
  • Musíš ho sledovať a útočiť na všetko, čo urobí, povie alebo zverejní. A musíš útočiť aj na tých, ktorý s ním súhlasia a zdieľajú jeho posty. Sú to zradcovia. Musíš ich odradiť, izolovať, aby bolo počuť len náš hlas a nikto sa neodvážil vyjadriť názor iný ako ten náš.

 

  • Tu máš pár tipov, ako argumentovať:
  • Ty si pracujúca trieda, ľud, ktorý tvorí hodnoty a nie si žiaden študent, vysokoškolák alebo úradník prdiaci do kresla celý deň. Takže, ak do teba bude dakto držkovať, pokojne sa ho opýtaj, či vie okopávať zemiaky. Súvislosť medzi kopaním švábky a Covidom nevysvetľuj.
  • Ty máš právo povedať svoj názor a oni majú povinnosť si ťa vypočuť, lebo je demokracia a tvoj názor má minimálne takú váhu ako ich, ak nie väčšiu, lebo ty si pracujúca trieda, ľud, ktorý tvorí hodnoty… Ale nezabúdaj, právo na názor, je len jednosmerné. To by tak bolo, aby si nejakí antidisease aktivista začal zdieľať svoje múdra. A ešte nebodaj v nejakej našej skupine, to mu musíš dať ban tak rýchlo, že aj Matovič s Blahom by závideli.
  • Ak ťa dakto upozorní na chybu, tak ty obviň ho zo všetkého od vyhnania z raja po úmrtie na akúkoľvek chorobu. Nech cíti hanbu za to, že Eva zahryzla do jablka, židovský b-h zabil všetkých prvorodených, upálili Jána Husa, Hitlerovej mame nefungovala antikoncepcia a Black Sabbath má podladenú gitaru a položili základy pre black metále.
  • Žiadaj od nich dôkazy. Keď dôkazy žiadajú oni, tak  ich obviň, že nemajú argumenty, dôkazy a celé je to vymyslené a dávno naplánované a sú len užitoční idioti systému, ktorých len zneužili a ty sa im snažíš otvoriť oči. Nezabúdaj, že v debatách s tebou platí bremeno vyvrátenia, ktoré nespočíva ani tak v tom, že normálnym ľuďom sa chce z teba grcať, ale že oni majú vyvrátiť to, čo ty tvrdíš. Vďaka tomu dokážeš spamovať diskusie pičovinami rýchlejšie, ako ich oni stíhajú debunkovať. Navyše tí chudáci často používajú zahraničné zdroje a keďže väčšina tvojho publika nevie po americky, si o krok pred nimi.
  • Odpovedaj každému osobitne. Ani to nevadí, že každému odpovieš to isté, keď prekopíruješ sto krát ten istý text alebo odkaz na youtube video, kde polopatisticky vysvetlí ten jeden nezapredaný lekár, právnik alebo pekár, že všetko je ináč, ako to tí užitoční idioti mysleli a týmto videom im otvoríš oči. Takto traja viete zahltiť celú diskusiu a potom nebude mať nikto chuť diskutovať a bude počuť len váš hlas (schválne, koľkokrát sa v tejto diskusii spomenie očkovanie psov?). A z vojenčiny vieme, že kto hlasnejšie kričí, ten má pravdu a my tú pravdu budeme hlasno kričať.
  • Omieľaj svoju mantru stále, nech je to tvoje náboženstvo. Nenechaj sa vyviesť z miery. Ty si kľudný, lebo sa sústreďuješ len na svoju úlohu.
  • Ak by sa ešte dakto pokúšal oponovať, tak útoč na jeho osobu, že nič nedokázal, že je taký niktoš, že len na internete sa hrá na frajera. Útoč na jeho vzhľad, priateľov, homosexuálnu orientáciu (aj keď ju nemá), malého pipíka alebo veľkú pitchu, ktorá pozná po mene každého chlapa v okrese. Ak by začali aj oni s osobnými útokmi, tak ich nahlás a dostanú ban. Keby si dostal ban, tak urobíš nove konto a pokračuješ v činnosti. Si síce jeden z nás, ale si bez tváre a môžeš pokračovať pod hocijakým menom.
  • Každý deň pribúdajú imaginárne obete vakcíny, preto nestrácaj čas detailami ako overovanie zdrojov alebo čítanie čohokoľvek okrem nadpisu. Vlastne nestrácaj čas ani čítaním s porozumením. Ak ty píšeš, že niečo bolo zakázané, a niekto chce zdroj, hoď mu link na odporúčanie. Keď začne držkovať, povedz mu, že je detailista.
  • Samotný covid je len chrípočka, kašlík, obyčajná slabučná chorôbka a ak naň niekto umrel, tak to bolo len preto, lebo mal nedostatok vitamínu D, nevtieral si do peria dosť iverkmektínu, nejedol dosť orieškov a zabudol si posilňovať imunitu... A najmä, zomrel s Covidom, nie na Covid. Toto je tak zrejmé, že ani nepotrebuješ poznať anamnézu alebo akékoľvek iné detaily, aby si to určil s presnosťou minimálne 127 %.
  • Tvoj sused/strýko/známy/morský koník zomrel po očkovaní. Dokonca ešte aj toten dánsky fodbalista v zápase proti Fínom odpadol, lebo bol vakcinovaný.
  • A na záver nezabudni donekonečna opakovať, že každý hoax sa doteraz potvrdil, Ale pozor, nedávaj žiadne konkrétne príklady...  A pre istotu ignoruj každého, kto by ich od teba chcel.
  • A na ešte záverneješí záver, bez ohľadu na to, o čom je diskusia, vždy spomeň, že ty sa očkovať ne-ne-cháš. Je to diskusia o tom, že ľuďom sa omeškali SMS s termínom druhej dávky? Tebe sa to nestane, lebo na očkovanie nejdeš. Ľudia nedostali očkovací certifikát? Ani ty nie, lebo ty sa očkovať nenecháš. SHMÚ vyhlásil výstrahu tretieho stupňa pred teplom? Nech si strašia koľko chcú, ty sa očkovať nenecháš.

 

A nezabúdaj na štábnu kultúru. Príspevky nie sú len o obsahu, ale najmä o forme. Takže tam daj čo najviac emotikonov rúk, zdvihnutých palcov, zovretých pästí, výkričníkov a kôz a ovcí... Oukej, možno teraz budem vyzerať ako starý ufrfľaný dedo, podľa ktorého to vyzerá úplne na hovno a nedá sa to ani čítať, ale o to lepšie, aspoň budú mať factcheckeri ťažšiu prácu.

 

Toto boli samozrejme len základy. Vieš, ako sa hovorí, že nie sú hlúpe otázky, ale sú len antivaxeri hlúpi ľudia? Tak si na to spomeň a vyrábaj čo najviac grafík s podnetmi na zamyslenie. Tu sú námety, ktoré už boli vymyslené:

  1. Vždy v histórii sa očkovali ako prví papaláši, prečo sa teraz očkujú ako prví starí ľudia?
  2. Prečo chcú ľudí očkovať tou zlou chémiou? Prečo ľuďom nedajú radšej lieky?
  3. Vždy účinné lieky boli strašne drahé, prečo sú teraz zadarmo?
  4. Ak sú zadarmo vakcíny, prečo nie je zadarmo chemoterapia alebo inzulín?
  5. Prečo pri testovaní mali oblečené atómbordely a pri očkovaní nie?
  6. Prečo médiá neukážu zábery z protestov v <doplň krajinu a fotku z osláv zisku titulu vo futbale>?
  7. Prečo sa pápež stretne len s očkovanými? Aby im dal posledné pomazania. badumts

 

Hlavne sa neobmedzuj, neboj sa. Tvoje publikum nie je práve najbystrejšie, tak im nedôjde, že aj by platil bod c), tak by si ten hypersuperúčinný ivermektin nemohli dovoliť.  Bez ohľadu na to, či ťa niekto debunkuje alebo si napísal totálnu pičovinu, stále sa nájde kopa ľudí, ktorí to budú zdieľať. Ľudia si kľudne vsugerujú, že museli ísť na cintorín vybiť mŕtvemu dedkovi zlaté zuby, aby si vôbec mohli kúpiť penicilín, lebo tento kvalitný a účinný liek bol v lekárni príliš drahý, a hneď začnú zdieľať bod c). Alebo si vsugerujú, že ako prvých na Slovensku neočkovali tak dôležité osoby ako Čaputová  alebo Cibulková alebo Mikas, ktorý v januári mal moc porovnateľnú pomaly s Ľudovítom XIV. – kráľom Slnko, a zazdieľajú bod a).

 

A teraz choď a bojuj za vyšší cieľ, ktorý ty si síce nepoznáš a keby si ho poznal, aj tak by si ho nepochopil, ale budeš nám slúžiť. My sa vďaka tebe budeme mať lepšie a nech ťa to hreje pri srdiečku, že ty si nám dopomohol k moci.

 

Samozrejme, týmito radami sa nemusíš riadiť len na internete, ale aj v reálnom živote, takže neboj sa, zober si svojich 6 slivák a postav sa pred domy svojich oponentov a keďže máš právo na názor; vyjadri svoj názor, že by mali visieť. Neboj sa, žiješ v demokracii, máš slobodu prejavu, tak smelo diskutuj. PS. Keby sa ti nechcelo diskutovať, tak aspoň oponentnom vraz do pneumatiky klinec.