Predvčerom bola streda, takže dnes nadrbať  sa treba. Či ste už buď taký prechlastaný, že sa vám aj taký Tokyo Iced Tea zdá slabý a bez chuti, alebo naopak – alkáč vám nechutí, lebo vás z neho štípe v hrdle, a to aj keď ide dnu, aj keď ide von, vyskúšajte tento až primitívne jednoduchý recept na originálnu cukrovinku.

Potrebujeme:

- vodku

- želé cukríky (vyskúšané mám Haribo Erdbeeren, mit Mehrwertsteuer, na jednu fľašu vodky, asi tak jeden – dva balíky)

- plastové štamprlíky (tak cca. 20-30, podľa množstva želé cukríkov, môžete použiť aj tie z brúseného skla, len potom ich radšej roztrieskate o stenu, keď zistíte, ako blbo sa umývajú, preto jednorazové plastové sú lepšie)

- krabičku ibalginu (to až na druhý deň)

- nejaký iný chľast (z ktorého sa nadrbete dnes, lebo vodka-želé „zreje“ minimálne tri dni)

Postup zvládne aj Erika Judínyová: do každého pohárika šmaríme tak zo dve haribo jahôdky, zalejeme vodkou, ale nie príliš, len aby boli želé cukríky ponorené. Potom odložíme na chladné miesto a na také tri dni na to zabudneme. Vodka medzitým rozpustí žužu a to zase zahustí vodku a ak sme to robili dobre, tak dostaneme niečo také ako na obrázku. Potom to vyjedáme lyžičkou, alebo si to vyklepneme rovno do huby, alebo natrieme na očnú buľvu, to je na vás. Dobré na tom je, že tam alkáč veľmi necítiť, takže to môžete ponúknuť aj svojej neplnoletej sesternici. Zlé na tom je, že tam alkáč veľmi necítiť, takže ak zožeriete desať, máte pocit, že vám nič nie je, keď sa zrazu chcete postaviť a zistíte, že si necítite nohy. Dobrú chuť a na zdravie!

Picture: https://3.bp.blogspot.com/