Dnes to nebude len tak.

Dnes, vážení, nastal čas na koučing!

 

Prečo? Pretože koučing je v poslednej dobe in a predsa my v Dailymale nebudeme pozadu. A keďže to už dlhšie čakať nemohlo, vzala som zodpovednú úlohu kouča na vlastné bedrá.


Povieme si teda niečo o konzumácii alkoholu.

 

 

Alkohol

 

Nápoj bohov, božská manna, ohnivá voda (prívlastok si každý doplní podľa vlastného uváženia) sa nás bezprostredne týka. V našich končinách prestať piť znamená odísť žiť hlboko do lesa mimo civilizáciu. Preto mu aj sebaistý príležitostný konzument z času na čas podľahne. Položme si všetci ruku na štvrtú čakru (Šuvadová approved) a priznajme si, že aj nám sa to občas stane. Že sa proste strúbime ako dogy.


O tom, ako piť, čo jesť pred, počas pitia alebo po ňom sa už napísalo veľa článkov. Preto predpokladám, že každý už základné alkoholické penzum ovláda. Vyhneme sa okrídleným výrokom ako „Alkohol je metla ľudstva" a "Čo Slovák, to zametač“. A nebudeme ani márniť čas vysvetľovaním, že najlepšou prevenciou je prestať piť. My (nezabúdajte, že sme in) si povieme, ako sa správať v spoločností počas konzumovania destilovaných nápojov a liehovín.


V prvom rade je potrebné ešte pred návštevou miesta, v ktorom dobrovoľne podrobíte svoju pečeň skúške ohňom, resp. ohnivou vodou, prijať nepísané Terms of Agreement každého pitia v spoločnosti alebo kolektíve. Tieto nikdy nikto nečíta ani pri inštaláciách, preto je zbytočné vás tým zaťažovať, vypichnem teda len základné a najdôležitejšie pravidlo:

 

 

 

Neplatnosť pravidla - Čo si nepamätám, to sa nestalo.

 

Je to jasná kravina. Pretože ako isto viete, fakt, že vy sa na nič nepamätáte, ešte automaticky neznamená, že sa nenájde imbecil, ktorý si to zaručene pamätať bude. A ten veľmi rád škodoradostne porozpráva ostatným vrátane vás, čo sa počas vášho malého súkromného zatmenia mysle odohrávalo.

 

Tie najväčšie pomstychtivé hovädá s darthvaderovskou povahou si, samozrejme, k vášmu osobnému príbehu ešte čo-to domyslia, prikrášlia alebo schválne zle interpretujú, takže sa nesmiete diviť, že krátko po prebudení budete pravdepodobne musieť rodičom v telefóne vysvetľovať, že ste v úplnom poriadku a polícia vás v skutočnosti nezatkla, iba vám udelila pokutu za močenie na verejnosti.


A tu sa, drahí koučovaní pijaci, dostávame k osobe, ktorá sa nazýva:

 

 

 

Mentor

 

Mentorom je väčšinou osoba z vášho blízkeho okruhu známych, ktorá bude prítomná počas vašej nestriedmej degustácie vybraných nápojov. Neznamená to, že mentor nebude sám tieto nápoje požívať, ale musí mať predpoklady správať sa pod parou hoci len o trošku racionálnejšie než vy.

 

Váš mentor musí disponovať vlastnosťami ako solídnosť alebo dôveryhodnosť (kvôli spomínaným výpadkom pamäte). Okrem toho vás váš mentor ochráni aj od rôznych opileckých katastrof a trápnych situácií, spojených napríklad s opačným pohlavím (decentne vás upozorní na to, že sa vám ráno dotyčný/á nebude musieť páčiť), odprevadí vás na WC (podrží vlasy) alebo zavolá taxík a podľa potreby vás doň aj naloží.

 

Váš mentor (môže ich byť pokojne aj viac) je zároveň osobou, ktorá vám dohovorí, aby ste pod parou nevolali svojej/mu ex, kontroluje, či ste nestratili v krčme telefón alebo peňaženku a tiež dozerá na to, aby vás barman neobtiahol pri platení o nejaké prachy navyše. Na druhý deň vám bez väčších posmeškov objasní, čo ste robili a vhodne prihodí zopár morálnych poučení, ktoré sa vás veľmi nedotknú, keďže vie, že ste si už na seba uplietli bitch v podobe opice veľkej ako Kingkong. Situácia funguje aj vice versa – mentorom sa v priebehu večera pokojne môžete stať aj vy.


Ak svojho mentora nenájdete alebo sa večer vykryštalizuje inak a váš mentor sa opije skôr ako vy, nezúfajte a pokračujte ďalej v pití. V takom prípade sa totiž nestrápnite sám a pocit hanby sa delí dvoma, prípadne podľa počtu osôb.


Na záver dnešnej lekcie vám odporúčam vopred sa zmieriť s tým, že ak pijete, môže sa stať skutočne všetko, hlavne plachším jedincom, ktorí nemajú dosť odvahy robiť niektoré veci za triezva.

 

A nezabudnite:


Drink Vodka with Red Bull! Do stupid things faster with more energy!

 

 

Pic by sbahadir