Povedzme si úprimne, sprvoti som mal v úmysle napísať článok o niečom úplne inom. Malo to byť o dôchodcoch, prechádzajúcich cez štvorprúdovú cestu mimo priechodu pre chodcov, spojený so semaforom, ktorý tam postavili len a iba pre nich. A čo, že rýchlosť premávky bola oproti minulosti spomalená o približne 89%. Rovnako bolo mojím úmyslom skúmať koreláciu medzi hlúposťou odvážnosťou človeka a počtom barlí, ktoré drží v rukách a potrebuje na pohyb. Ale dosť už o tomto, lebo si predsa nechceme pokaziť pekný januárový deň.

O čom ale písať idem, sú moje strastiplné životné rozhodnutia. Nikto z nás prirodzene nemladne, a pretože už mi lásko není tridsať liet (ako som mal rok dozadu), prejavila sa u mňa nezrušiteľná túžba po získaní funkcie, ergo posunutie sa v komplikovanej organizačnej štruktúre spoločnosti o nejakú tú úroveň vyššie. Nebudeme riešiť, ako sa k tomuto miestu dostať, lebo to by bol široký materiál na ďalší článok. Vychádzajme teda z predpokladu, že ste do vienka dostali manažérsku pozíciu a ako napríklad čojaviem ja, neviete presne, čo od toho čakať. Nasleduje teda logická otázka. Čo robí dobrého manažéra dobrým manažérom a existuje návod, ako tieto vodcovské astrálne výšiny dosiahnuť?

Preto som si dovolil priniesť moje personálne šestoro, ktoré neskúsenému manažérovi dokáže uľahčiť život.

Štýlová diferenciácia sa prudko oplatí
Ako absolvent vysokej školy s ekonomickým zameraním mám celkom dobré skúseností s manažmentom ako takým, preto nejaký ten absolútny základ v problematike riešiť nemusíme. V prvom rade, a v dodržiavaní tohto pravidla som asi až príliš análny, je nutné slovo manažment vyslovovať presne ako sa píše. Žiaden menežment, alebo nebodaj menedžment. Správny manažér toto musí vedieť aj o polnoci. Aspoň tak vravievali naša prednášajúca rovnomenného predmetu. Rovnako tak trvali na tom, aby jeden kvalitný manažér mal aspoň jedny lepšie hodinky, jeden lepší oblek a samozrejme jedny lepšie okuliare. Na vzhľade totiž ohromne záleží a chcete sa predsa od toho obyčajného plebsu nejako odlišovať. Preto mi pani M. zbehla do Lidlu kúpiť zo trojo košiel a pán Ježiško ma obdaroval rovnako čerstvými (a drahšími!) hodinkami. Čiže so far so good.

Monomorfizmus v očiach ostatných je tvoj cieľ
Cieľom dobrého manažéra musí byť v takmer prvom rade, aby si ho nik na inej ako manažérskej pozícii ani nevedel predstaviť. Predstavte si to ako dosiahnutie prvej garantovanej hranice v televíznej šou Hľadá sa Milionár. Ak sa na ňu dostanete, nižšie už spadnúť nemôžete. Poznám len zopár takých jedincov, ktorí to zvládli, ale tí to vskutku dokázali dotiahnuť až k úplnej dokonalosti. Tak schválne. Viete si predstaviť svojho šéfa, ako šúpe zemiaky, mení žiarovku, či nedajbože nakupuje v Kauflande? Tak vidíte. Tuto musím ešte parádne popracovať, lebo zo mňa ešte stále vyžaruje proaktivita, snaha a potreba vykonávať aktívnu činnosť, a preto si ma ľudia ešte vedia predstaviť ako hodnotu prinášajúcu entitu.

Trochu elitárizmu ešte nikoho nezabilo
Nakoľko moja túžba po funkcii už trvá nejaký ten pondelok, rozhodol som sa aktívne hľadať odpovede na svoje otázky u vyššie postavených ľudí. Samozrejme, celé investigatívne snaženie muselo byť hrubo zaobalené rúškom tajomna, lebo inak by mi nebolo poskytnuté vôbec nič. Prvé zistenie, opakujúce sa u mnohých testovacích subjektov bolo, že robiť manažéra v dnešnej dobe de facto už nik robiť nechce. Vyvodzovali to samozrejme z úprimných rozhovorov s podriadenými, vykonaných pri výročnej príležitosti celoročného hodnotenia ich profesionálneho pokroku. Trochu mi to pripomína situáciu pred kúpou mojej prvej zrkadlovky. Vtedy ma tiež okolití kamaráti od nej odhovárali (že sa s ňou fotí zložito a farby sú mdlé a objektívy drahé), akoby sa podvedome bránili vstupu do ich „tajného a elitárneho“ klubu fotografov bez talentu, zato však s výbavou za tisíce eur. Alebo, ako keď mi moja šéfka na pár rokov zrušila manažérske školenie s odôvodnením, že ja predsa nemôžem byť manažér, lebo kto mi tu bude potom pracovať? A zaklincovala to vetou: „Ty by si vážne išiel robiť niečo kompletne iné, keď svoju aktuálnu náplň práce zvládaš tak bravúrne? Pochop, ak by som ťa povýšila, budeš nútený učiť sa od začiatku niečo úplne nové a takéto riziko by ohrozilo náš tím a to si predsa nemôžeme dovoliť. Predsa ani ty sám by si takéto čosi nechcel, však?“ Bez komentára.

Kontakt s realitou sa aj tak preceňuje
Tak tohto sa obávam asi najviac. Je logické, že dobrý manažér v konečnom dôsledku sleduje a anticipuje dochádzku svojich pracovných ovečiek, dokonale ovláda Excel a Visio (už teraz milujem vytváranie diagramov s aspoň troma swimlanes!) a snaží sa celú mašinériu držať v konštantnom napätí, následkom čoho niekedy stráca kontakt s tým, čo sa vo svete deje. Tým samozrejme myslím novinky a technológie a v princípe čokoľvek, čo bežní smrteľníci potrebujú zvládať na udržiavanie si pracovného miesta. Pamätám sa na jednu prednášku, ktorú erudovaný manažér z praxe otočil na softskillové školenie o komunikácii len a iba preto, lebo nemal ani náznak šajny o cloude, big data, či čohokoľvek spojeného s aktuálnym dianím v technickom svete. A to bol z IT firmy a v neposlednom rade na vskutku vysokej pozícii. Ale naučil nás podstatu vyprávania jedného človeka s druhým. Toto bol pre všetkých zúčastnených najzlomovejší vynález od čias vynájdenia rožkov s orechovou náplňou. Čiže Excel, Visio, kontakt s realitou. Check, check, check.  

Viac mítingov, viac adidas
Každý správny manažér musí denne stráviť aspoň pár hodín na stretnutiach so svojimi profesionálne zameranými rovesníkmi. Vytvárajúc hodnoty, o akých vedia len oni. Samozrejmosťou je držanie obsahu týchto mítingov v prísnej tajnosti, presne ako to robia Ilumináti, Templári alebo milovníci slovensko-ženskej sexuálne orientovanej beletrie. To by som zvládal úplne s prehľadom. Najmä s prihliadnutím na fakt, že si dokážem v rámci majstrovsky zvládnutého multitaskingu počas počúvania prepotrebných informácií kresliť všakovaké sprostosti. Check.

Najprv rúbeme v stredne hlbokých vodách
Pretože sa chcem počas celého tohto cyklu ešte učiť a mať istý priestor na chyby, bolo mi odporúčané hľadať si manažérske miesto pokiaľ možno nie na najvyššej úrovni. Ono to celé bude úplne že na nezaplatenie, ak nad sebou budete mať ešte minimálne jedného šéfa, na ktorého všetky tie negatívne situácie viete s prehľadom a eleganciou hodiť. Istotne aspoň každý druhý z vás zažil situáciu, keď by vám vás šéf zniesol aj modré z neba, no šéf vášho šéfa mu to skrátka nedovolí. „Ak by to záležalo len na mne, zvýšim ti samozrejme plat, ale neprešlo to vyššie.“ Prípadne. „Ja som ťa navrhol za zamestnanca roka, ale zasiahli zhora a zmenili to. Nedá sa nič robiť.“ Mám teda šéfa nad sebou? Áno, čiže check.

Tak to je asi tak všetko, čo som sa dozvedel. A keďže všetky spomenuté činnosti zvládnem ľavou zadnou, idem do toho. A v záujme tých troch ľudí, čo mám na začiatok na starosti verím, že uspejem.
 
To be pokračovanie.