Milí moji,

 

SlavCon, festival histórie, mytológie, fantastiky a hier sa v dátume 22. až 24.4. 2016 uskutoční v dome kultúry Lúky v bratislavskej Petržalke. Tento rok to bude už desiaty ročník festivalu, na ktorom sa môžete zúčastniť pestrého programu plného prednášok, vystúpení, interaktívnych workshopov, súťaží a diskusií. Témou ročníka je návrat ku koreňom.

 

Medzi zaujímavých hostí tento rok patrí víťazka prestížnej literárnej ceny Karla Čapka, spisovateľka Alexandra Pavelková, ktorá tu pokrstí zbierku poviedok Medzi nami. Krst svojej novej knihy, Prízraky na Devíne, chystá aj pravidelný hosť, spisovateľ Juraj Červenák.

 

Lákadlom podujatia je aj programová línia s tematikou Harryho Pottera - víkend na Rokforte. Účastníci sú roztriedení do štyroch fakúlt, pre ktoré počas trvania festivalu plnia čarodejnícke úlohy, zbierajú body či skúšajú hrať metlobal.

 

Môžete sa tešiť na historický vojenský tábor, dobové tance či spevácke vystúpenie barda Laega Mortemira.

 

Priamo na festivale budú vyhodnotené a ocenené výtvarné a literárne súťaže a nebude chýbať ani kútik so spoločenskými hrami.

 

Stretnete i množstvo kostýmovaných účastníkov. Ak máte aj vy nejaký kostým, príďte sa v ňom ukázať, možno vyhráte kostýmovú súťaž.

 

Lístky si môžete zakúpiť už aj v predpredaji cez Ticketportal, ale aj priamo na festivale.

Tešíme sa na vás!