Milé fantastické krídlo, ale i vy ostatní,
 
rok sa s rokom zišiel a opäť vás pozývame na SlavCon - festival sci-fi, fantasy, histórie, popkultúry a hier.
Uskutoční sa 4. - 6. mája v Dome Kultúry Dúbravka v Bratislave.
Dvanásty ročník bude v znamení vody, téma znie „Na vlnách a pod vlnami“. Môžete si preto vypočuť o komiksoch odohrávajúcich sa pod hladinami morí a oceánov od Drackulu z Multiverza, prednášku Michala Gendiara zo Spoločenstva Tolkiena o riekach, moriach a úlohe vody v príbehoch Ardy, ale aj rozprávanie Františky Vrbenskej o pirátoch európskych vôd.
Okrem prednášok máte aj možnosť vyskúšať si na vlastnej koži niečo z našich pohybových alebo kreatívnych workshopov, napríklad vyrábanie kostýmových doplnkov, karate či brazílske jiu-jitsu, ale aj historické tance z 19. storočia a sólový charleston.
Po desiatich rokoch sa vraciame aj k hororovej línii, v ktorej popri prednáškach o slávnych hororoch 30-tych rokov či subžánroch hororu zahviezdi najmä Peter Konečný so svojou Nocou najsilnejších hororových filmov.
Pred DK Dúbravka nájdete množstvo sprievodného programu. Historický tábor od skupín Gaston a Galahad, kde si môžete vyskúšať lukostreľbu, ale aj cyberpunkový postapo tábor, v ktorom tento rok pribudne aj airsoft strelnica. Naša celofestivalová interaktívna hra pre potterákov - Víkend na Rokforte - sa tento rok uskutoční už po siedmy raz, čo pre študentov znamená záverečné skúšky!
V piatok večer sa môžete tešiť na stand up šou Comedy Dungeon a v sobotu večerný program s vyhláseniami súťaží, vystúpeniami a koncertom kapely CORR zakončí vo veľkom štýle ohňová show od Dreamdancers.
Všetko, čo by ste ešte potrebovali vedieť, sa dozviete na stránke festivalu.
 
 
 
Radi vás uvidíme.