Minule pri rannom sraní po zaujímavom sne (áno o jebačke) som tak nejak začal bilancovať veci ktoré som chcel dosiahnuť a ktoré mi tak nejak ušli. Také väčšie nad ktorými sa sem tam nad nimi ešte zamyslím a povzdychnem si a nepustilo ma to potom celý deň. To bilancovanie, nie sranie.

Projekt z rokov 2016-2017, kandidatúra na celosvetové podujatie, obdobu olympijských hier v danom športe ktoré sa malo konať v septembri 2022 v spolupráci s mestom Viedeň. Viac ako rok práce a príprav dokumentov pre kandidatúru, veľké plány, športoviská priamo pred viedenskou Stadthalle, zapojené agentúry, mesto, národný športový zväz, tu dostaviame, tam prikúpime, tu budú kolotoče, tu jednorožce, no proste veľká vec ktorá sa koná raz za štyri roky a ktorá znamená účasť okolo 80 krajín z celého sveta a viac ako 700 športovcov v priebehu troch týždňov. Rozpočet na výdavkovej strane okolo 62 miliónov eurokorún, no proste parádny zárez do životopisu a celkovo veľký kariérny aj životný posun. Všetky dokumenty na kandidatúru boli vypracované a pripravené, niekoľko návštev konzultantov na mieste konania a rokovaní priamo v sídle medzinárodnej federácie vo švajčiarskom Lausanne signalizovali, že ak to dotiahneme do konca a podpíšeme predbežnú zmluvu, dostaneme Hry pridelené. Dosť intenzívne tomu pomáhal aj fakt, že protikandidát z Ameriky svoju kandidatúru v priebehu výberového procesu stiahol.

Stretnutie na viedenskom letisku v jednej z hotelových konferenčných miestností, tuším október 2017. Za medzinárodnú federáciu prítomní: prezident, generálny sekretár, riaditeľ právneho oddelenia, finančný riaditeľ. Za našu stranu: Investor (a.k.a. Syn nejvyššího), CEO rezortu, riaditeľka právneho oddelenia a moja maličkosť. Témou je dotiahnutie posledných detailov v zmluve a jej samotný podpis. Na konci roku potom na valnom zhromaždení medzinárodnej federácie v Uruguaji bude oficiálne ohlásené pridelenie Hier víťaznému (a jedinému) kandidátovi – nám.

Ako ste si určite všimli, žiadne svetové podujatie v roku 2022 ste si nevšimli. Veľmi správne, pri bode ohľadom vysielacích práv si Syn nejvyššího z ničoho nič postavil hlavu a požadoval nesplniteľné ústupky zo strany svetovej federácie. Je to deň, kedy som znova začal na pár mesiacov fajčiť. Do dnešného dňa spolu s CEO hádame, či si skutočne myslel že ich k tomu prinúti z nedostatku iných kandidátov, alebo či si to vybral ako zástupný problém a spôsob ako z toho vycúvať kvôli uvedomeniu si čo všetko by to obnášalo po finančnej ale aj operations stránke. A od toho dňa sme si vždy v septembri s úsmevom pripomínali, koľko rokov ostáva do najväčšieho podujatia v histórii rezortu. Jedným dychom ale vždy dodávame, že to bolo vlastne to najlepšie čo sa nám mohlo stať, pretože sme sa niekoľkokrát v priebehu nasledujúcich rokov presvedčili že by to bol kolosálny prúser a hanba na tri zimy. Každopádne keby sme to nejak zvládli, mohol som byť dnes niekde úplne inde. Asi na protialkoholickom liečení, ale aj tak.

 

Druhý projekt ktorý mi ušiel nebol až taký drahý, no bola to výzva v inom smere. Išlo v podstate o jednodňový event, ale pre zhruba 1200 ľudí z celej Európy, ktorých bolo potrebné prestravovať, zabaviť, dopraviť na a z miesta konania naspať do hotelov, postaviť niekoľko stanov s rozmermi cca 50x20 metrov, zabezpečiť flotilu vozidiel na jazdy na okruhu od konkrétnych značiek a podobne. Takisto som spolupracoval s agentúrou, tá vlastne zastupovala klienta, no aj tak bolo množstvo vecí ktoré boli na mne. V rámci práce som samozrejme počítal so spoluprácou kolegov z ostatných úsekov, ale na meeting o rozpočte, ráno po vianočnom večierku na ktorom som vypil viac ako bolo vhodné, som musel ísť sám, rovnako ako som musel sám zabezpečiť množstvo vecí a subdodávateľov. Hlavne som sa na to celé tešil kvôli tomu, že to bola príležitosť sa ukázať v prvom roku po nástupe do tejto spoločnosti.

Všetko pekne napredovalo, ubytovanie bolo rezervované, zálohy zaplatené, autá zo všetkých okolitých krajín potvrdené, program dohodnutý. Celá konferencia mala byť o uvedení nového radu palív jednej z najväčších ropných spoločností na trhu. Len teda niekto zabudol povedať tým fešákom v bielych plášťoch v laboratóriu, že to majú mať hotové už v marci 2023. Nemajú to hotové dodnes, takže správne hádate, že konferencia sa neuskutočnila a ja som sa teda ukázať tak celkom nemohol. Nebolí to až tak ako predchádzajúci projekt, ale ešte aj dnes ma to celkom naserie, keď si na to spomeniem, pretože by to bola proste pecka a využitie potenciálu areálu, kde sa mal event konať naplno.

Ďalší z výstrelov vedľa výrazne zatrasie pozíciou SLSPovej historky s dievčinou a svetrom. A zaslúži si 12 facepalmov z 10. Rok bohviekoľko, prvý ročník gymnázia. V triede 20 dievčat na 11 či 12 chalanov, ide sa na lyžiarsky, kondómy zbalené viac menej pre istotu bez akýchkoľvek ambícií v tomto smere. Nie že by mi nebrnelo, ale veľmi pragmaticky som svoje šance vyhodnocoval na blízke nule. V tom čase som bol ešte aktívny modelár, nuž mi napadlo že bude super nápad kresliť dievčatám na nechty všakovaké vzory pomocou modelárskych trikov. Mal som so sebou štetce, laky, maskovaciu pásku aj riedidlo. Ako môžete tušiť, táto ponuka trávenia voľného času ťahala v súboji s fľašou Fernetu za výrazne kratší koniec.

Až na jednu výnimku, dokonca takú, ktorú som od prvého momentu keď som ju videl v triede veľmi silno (ale hlavne veľmi potichu a nenápadne) chcel. Tá moju ponuku prijala, takže si môžete predstaviť situáciu: Horská chata voľakde na Čertovici, v izbe 4 postele, v predizbe dve kreslá, všetko dokonalý socialistický skanzen. Pri jednej z postelí čupia dvaja teenageri, na posteli rozťahané štetce, laky, maskovacia páska a ja sa snažím trasúcimi rukami na nechty mojej tajnej láske (ono v tom veku boli tajné lásky asi všetky) namaľovať nejakú prijebanú špirálu a srdiečko. Po skončení môjho snaženia poďakovala a odišla. Trvalo mi niekoľko rokov a jedno mierne postrčenie od dotyčnej dámy, kým mi vlastne prišlo o čo vtedy išlo. Celú strednú a vlastne až dodnes sme ostali veľmi dobrí kamaráti. Dnes má vlastnú rodinu a pravidelne sa stretávame.

Otcovia, nepýtajte sa svojich synov pri odchode na lyžiarsky, či vedia ako sa používajú kondómy. Vysvetlite im radšej, že keď za nimi do prázdnej izby príde spolužiačka, neprišla si dať namaľovať nechty.

Jáj a ešte by som fakt chcel Lexus LFA. Ideálne Nürburgring edition.