Kde bolo, tam bolo, žili dvaja malí hobiti a tí sa rozhodli zaniesť do Hory osudu Sauronov Prsteň. Vlastne boli tí hobiti štyria, ale dvaja z nich zatiaľ bojovali so Sauronovými vojskami, jeden za Gondor a druhý za Rohan. A pomáhali im pritom ešte Númenorejčan, elf, trpaslík a, samozrejme, mocný čarodejník. A ešte jeden človek, ale toho medzitým zabili...

...začať rekapitulovať Tolkiena od stredu nie je dobrý nápad. Ak si chcete pripomenúť, ako to napísal on (spoiler: o dosť lepšie!), pozývame vás na Tolkien Reading Day: Čítanie kníh J.R.R. Tolkiena v kníhkupectve Martinus na Obchodnej ulici v Bratislave ( https://www.facebook.com/MartinusBratislava/ ). Táto milá tradícia sa totiž už vyše 15 rokov opakuje po celom svete (a asi desiatykrát na Slovensku) vždy 25. marca, pri príležitosti Zničenia Prsteňa a Pádu Barad-Dûr. A presne v tento deň o 18:00 sa stretneme aj my a spolu si vypočujeme a prečítame niečo z Hobita, Pána Prsteňov, Silmarillionu a možno aj ďalších Tolkienových kníh.

Témou tohto ročníka sú Brány a okná. Neminie nás preto búchanie na bránu Morie, pokec pred Čiernou bránou Mordoru, a snáď ani veľkolepé rozprávanie o Siedmich bránach Gondolinu.

Kto si chce ozvláštniť pondelok, nech príde v kostýme!

A kto má chuť a odvahu čítať, nech nám napíše na trd@tolkien.sk. Stále hľadáme čítajúcich. ;)

Všetky aktuálne informácie nájdete aj na FB evente: https://www.facebook.com/events/335812503704976/

Tešíme sa na stretnutie nad dobrou knihou a možno aj dobrým čajom či pivom, presne tak, ako by sa to J.R.R. Tolkienovi páčilo.

P.S. Keďže život existuje aj mimo Bratislavského kraja, radi by sme Vás pozvali aj na Tolkien Reading Day v Nitre ( https://www.facebook.com/events/317724245758670/ ), ktorý sa uskutoční v stredu, 27.3. o 17:00 v tamojšom kníhkupectve Martinus v OC Centro ( https://www.facebook.com/MartinusNitra/ ). Okrem čítania sa môžete tešiť na prednášku o priateľstve a na tolkienistický kvíz o zaujímavé ceny.

 

 

 

pic by wanna-joke.com