Keď som rozmýšľala nad titulkom tohto článku, zvažovala som ešte možnosti How to party like a rockstar, ale keďže nie som rockstar a predpokladám, že tie ozajstné rockstars vyvádzajú ešte väčšie zveriny, ako si ja dokážem vôbec predstaviť (a neberte mi tú ideu!), tak by to asi nebolo dosť presné. Ďalšia možnosť, ktorá prichádzala do úvahy, bolo jednoduché Pravidlá žúrovania. Ale to je dosť suché a celkovo výraz žúrovanie je pomerne divný, musíte uznať. Rozhodla som sa teda pre slovnú hračku s týmto skvelým francúzskym spojením slov – Tout le Jour, teda foneticky {tuležúr}. Znamená to „celý deň“, ale to nijak nesúvisí, tout znamená aj všetko a jour sa vyslovuje ako žúr, chacha, druhý Shakespeare bude zo mňa. No, teraz, keď sme si dopodrobna vysvetlili genézu nadpisu tohto bezvýznamného článku a zabili tým jeden odstavec a asi 9 sekúnd života, prejdime k tomu podstatnému – obsahu tohto bezvýznamného článku.

 

Takže, pravidlá kvalitného žúrovania, aplikovateľné podľa ľubovôle:

 

 

1. Minerálka na stole je erárna.

 

Toto bude veľké sklamanie pre sebeckých lakomcov, ale predpokladám, že tí aj tak asi nemajú veľa kamarátov, s ktorými by mohli takú minerálku zdieľať. Totižto, keď sa pijú rôzne alkoholické nápoje, trošku to odvodňuje. A občas treba aj brzdiť, aby sme sa nezhumpľovali okamžite do bezvedomia, všakže. Nehovoriac o tancovaní, fajčení a iných ústnu dutinu vysúšajúcich aktivitách. Takže ak si zakúpite v klube minerálku a položíte ju na stôl, v tom momente sa stáva majetkom všetkých prísediacich. A každý z nich ju využije podľa svojej potreby. Zmierte sa s tým, je to len minerálka.

 

 

2. Zabite opätky skôr, ako zabijú ony vás. (pre ženy)

 

Áno, opätky sú sexi, pretože ženy v nich majú viac vypučenú zadnicu, čo pripomína mužom povoľnosť ku kopulácii. Skúste však pretancovať noc v 10 cm opätkoch a chuť kopulovať vás prejde ihneď. Preto odporúčam vziať si sexi štekle, pokiaľ viem, že nebudem trsať, len sedieť a vyzerať. V inom prípade aspoň baleríny do tašky.

 

 

3. Čo si objednám, to si aj zaplatím. Teda pokiaľ nie som žena.

 

Každý má z času na čas taký radostný moment, keď sa rozhodne svojich spoluhodovníkov pozvať na drink. Či už berie rundu celému stolu, alebo len zopár šťastným, prípadne dámam, ktoré im robia spoločnosť, je veľmi žiaduce, aby to, čo objednal, aj zaplatil. Pretože rýchle úniky typu „zdvihnem sa a idem“ sú síce elegantné, ale pozostalí, čo musia vyrovnať celý účet, to až za takú vysokú eleganciu považovať nemusia.

 

 

4. Po tretej a.m. zábava už ťažko vygraduje.

 

Hoci sa mi stalo neraz, že som sa dostala domov až okolo šiestej hodiny rannej, od takej tretej-štvrtej sú všetky počiny už len chabými pokusmi predĺžiť vydarený večer. Podľa mojich pozorovaní najväčšia expanzia zábavy je niekde medzi polnocou a druhou – treťou hodinou. Čo je pozitívne, do polnoci sa stihnete vykecať zo svojich týždňových tráum spoločnosti a potom už len hurá na parket mlčať s davom.

 

 

5. Netreba to siliť za každú cenu.

 

Alias - po zavretí NuSpiritu sa nechodí do Rock O.K. – hrozí totiž kultúrny šok. Už som písala o mojej nevôli voči tomuto podniku. Prišla som však na to, že veľmi záleží, v akom poradí a čase takéto podniky navštívite. Pokiaľ v najväčšom rozpuku ebriety zavítate sem, môže sa vám to zdať celkom v poriadku a dokonca sa tam dá zabaviť (do určitej miery). Ak ste však už predtým absolvovali NuSpirit a ten klasicky o tretej zavreli, do Rock O.K. neliezť!!! Aj tak odtiaľ zhnusene vyleziete o 3,6 sekundy a pôjdete radšej domov. Truestory.

 

 

6. More people, more fun.

 

Dá sa zabaviť aj vo dvojici, avšak radosť z bohapustej zábavy sa násobí počtom prísediacich kamarátov. A je vždy lepšie mať sa kam obrátiť, keď vás jeden člen vašej posádky omrzí, ako čumieť napríklad do steny. Alebo na vchod. Alebo do mobilu. Jednoducho, viac hláv, rúk a nôh znamená viac možností, ako si nakombinovať večer.

 

 

7. Čo si nepamätám, to sa nestalo. (jedine, že by si to pamätali ostatní.) 

 

Niekedy mám pocit, že si náš mozog povie, že nastáva čas rozhodnutí, za ktoré by sme sa neskôr mohli hanbiť, a tak vypína pamäť. Celkom múdry je ten mozog, ale veď je náš, tak čo sa vlastne čudujeme. Každopádne je veľká škoda, že nie sú takto prepojené všetky mozgy zúčastnených, pretože ak by sa vypli a zapli v ten istý čas, boli by sme ušetrení dozvedania sa o našom málokedy chválitebnom správaní. Nikto by si totiž nič trápne nepamätal. Ale to by zas už nebolo ono, veď čo je väčšie zadosťučinenie, ako doberať si druhých, pretože si spravili ešte väčšiu hanbu, ako my.

 

 

8. Žiadna hudba nie je zlá, zle nastavená môže byť len vaša hladina alkoholu v krvi.

 

Aj keď je pravda, že z niektorých zvukov, ktoré vydávajú repráky na diskotékach, by vytriezvel aj Ján Slota. Je to však overené – neexistuje hudba, na ktorej by ste si nemohli poriadne uletieť, pokiaľ ste dosiahli správny level opitosti. Na niektoré štýly postačí pohár vína, na iné zas aspoň 4 hrušky, ale ja si dokonca tak verím, že podľa mňa by som našla jemné odtienky melódie aj na thrash metalovom koncerte, pokiaľ by som bola správne ehm, naladená. Otázne však je, či by som takúto náladu následne prežila.

 

 

Tak, práve ste prekonali hĺbkovú analýzu javu, ktorý nebol nikdy určený na niečo tak hlboké – ľudskej zábavy, piatkovo – sobotného resetu, žitia, chodenia von a podobných synoným označujúcich jedno a to isté. Pokiaľ ste normálne pracujúci od pondelka do piatka, na overenie obsahu tejto analýzy na vlastnej koži budete musieť počkať ešte 4 dni. Pokiaľ ste študent alebo máte v piči, s overovaním môžete začať aj hneď. Príjemnú zábavu!

 

 

Pic by IMtm