Keď toto píšem je začiatok októbra, teda astronomická jeseň je skoro celá pred nami. Inšpiroval som sa meteorológmi, ktorí síce poriadne nevedia, ako bude pozajtra, ale aj tak si v apríli trúfnu predpovedať počasie na celé leto. A pre istotu spravia aspoň tri predpovede a všetky iné, aby v septembri mohli vytiahnuť tú, ktorá im vyšla, a najbližšieho pol roka mohli s ňou machrovať. Ja na rozdiel od nich napíšem predpoveď hoaxov len jednu, lebo viacej sa mi ich aj tak nechce písať.

 

Asi nikoho neprekvapí, že budú dominovať hoaxy týkajúce sa korony. Očakávam diskreditáciu a spochybňovanie popredných odborníkov, ktorí sa venujú korone. Napríklad o MUDr. Bukovskom sa dočítame, že by najradšej zakázal zabíjačkové špeciality a prikázal ľuďom jesť len karfiol a tofu. Ale nie, robím si srandu. Bukovský predsa odmieta rúška, a preto by žiadnemu konšpiračnému teoretikovi ani len nenapadlo, že by ho mohol Putin platiť v naftorubľoch. Všetci predsa vieme, že podplatení sú len tí ľudia, ktorí hovoria to, čo sa nám nepáči a svoje štúdie uverejňujú v pochybných periodikách ako Lancet alebo NEJM. Veď správny bádateľ svoje zistenia o korone zverejňuje na youtube, aby sa s nimi mohli oboznámiť a zdieľať ich aj tí ľudia, ktorých nebaví čítať dlhé texty.

 

Čoho sa tiež isto dočkáme, sú právne analýzy súčasného stavu. A tak sa od najväčšieho právnika v galaxii dočkáme po sérii Ako som vyhral prezidentské voľby Ako som vyhral parlametné voľby, aj cyklu prednášok s názvom Prečo sú všetky opatrenia proti Covid-19 nu-li-tné pro-ti-ús-tav-né. Táto séria prednášok zrejme bude trvať len do času, kým sa doktor Mengele slovenského práva neupije na smrť alebo kým mu v Pezinku nevypnú internet.

 

Inak pre prípad, že by ma niekto chcel žalovať, kvôli predchádzajúcemu odseku, čestne prehlasujem, že ja som ho nepísal, ja vlastne ani neviem pracovať s počítačom; to mi len z akvária vypadol koi kapor a náhodne postláčal nejaké klávesy svojou plutvičkou.

 

Prejdime ale k medicínskym hoaxom. Očakávam, že na jeseň sa podarí vyriešiť veľký rúškový paradox, a síce, ako je možné, že hoci vírus cez rúško prejde tak hladko ako guľka z AR-15 cez anarchistu, molekulu kyslíka, ktorá je oveľa menšia, zadržia. Môj skromný tip je, že bádatelia nám vysvetlia, že vírus sa von prehryzie alebo tak niečo.

 

Avšak ako bude stúpať počet prípadov korony, bude klesať počet ľudí, ktorí budú tvrdiť, že koronavýrus neekzistuje a celé si to len vymyslel Matovič, aby nás pripravil o naše základné ľudské právo chodiť do obchodu bez rúška. Predsalen čím viac ľudí bude poznať niekoho, kto mal koronu, tým divnejšie bude tvrdiť im, že sa nakazili vymyslenou chorobou. Nehovoriac o tom, že niektorí ľudia môžu byť jemne podráždení, ak im začnete tvrdiť, že choroba, na ktorú zomreli ich rodičia, neexistuje a všetky obete sú len herci zaplatení zlým Sorošom.

 

Na druhej strane, väčšina z týchto ľudí plynule prestúpi do tábora koronu spôsobuje 5G žiarenie. Nepredpokladám, že by sa títo ľudia nechali vyrušiť faktom, že 5G vysielače sú aj v Číne alebo na Novom Zélande  koronu tam prakticky nemajú. Nakoniec, mottom Bádateľa by mohlo byť Nenechajme fakty, aby pokazili pekný hoax. Iróniou bude, že títo ľudia budú svoje výplody písať a zdieľať aj vďaka mobilnému 4G internetu.

 

Dokonca aj ľudia, ktorí teraz stoicky tvrdia, že coronavírus tu už bude navždy a musíme sa s ním naučiť žiť, ako sa aj Indiáni naučili žiť s vírusom pravých kiahní, možno začnú prehodnocovať svoj prístup. A tí, ktorí sa doteraz na internetoch rozčuľovali, že Matovič je kokot, lebo zavádza príliš prísne opatrenia, sa teraz začnú rozčuľovať nad tým, že Matovič je kokot, lebo opatrenia zaviedol prineskoro. Našťastie si tí ľudia vôbec neserú do huby, lebo aspoň v názore na Matoviča ostali konzistentní.

 

A ezomatky, ktoré v septembru pišťali, že malý Tobiasko má z nosenia rúška psychickú traumu a dusí sa v ňom dusíkom, budú v decembri s pribúdajúcim počtom vážnych prípadov zháňať pre svoje detičky[1] gasmasku a atómbordel. Teda ešte je tu možnosť, že tie veriace na 5G budú svoje deti do školy voziť rovno vo Farradayových klietkach, ale je nepravdepodobné, že ľudia vidiaci až za horizont udalostí; ľudia, ktorí na rozdiel odo mňa nie sú ovce a slepo neveria Matovičovi všetko, čo povie; ľudia, ktorí odhalili 10 z posledných 3 Sorošových sprisahaní a stačil im na to len Google; by vedeli, čo vlastne je Farradayova klietka.

 

Stále je tu ešte vakcína, ktorá nám môže pomôcť dostať sa z týchto sračiek. Hotová by mala byť buď koncom tohto alebo začiatkom budúceho roka. Čím viac sa bude blížiť termín jej dokončenia, tým viacej informácií o jej škodlivých účinkoch očakávam. Toto sa samozrejme netýka ruskej vakcíny otestovanej na 78 ľuďoch, ktorí mali dokopy 150 vedľajších účinkov. Veď je z Ruska a všetko z Ruska je podľa konšpirátorov dobré a bezchybné. Taká Blážová by snáď bola schopná ísť si aj nazbierať grafit do Černobyľu, veď to je výsledok najvyspelejšej sovietskej techniky.

 

A ako vlastne vedci z vysokej školy života odhalili, že vakcína proti Covidu je tak nebezpečná? Najbezpečnejšou a najspoľahlivejšou vedeckou metódou, akú ľudstvo pozná – analýzou Biblie, konkrétne Apokalypsy sv. Jána. Vďaka tejto metóde sme úspešne predpovedali koniec sveta v roku 500, 1000, 1504, 1524, 1528, 1533, 1555, 1585.[2] Sami vidíte, že Biblia sa nikdy nemýli a ak predpovedá hromadné čipovanie, tak aj tentokrát jej predveď na stopercent vyjde! Čo na stopercent, na milión pecent a štyri desatiny!!

 

Už teraz môžeme čakať, že po vakcinácii sa nám stanú hrozné veci, napríklad nám narastie tretí semenník, čo by bolo divné a nepríjemné, a to najmä pre ženy. Určite sa dočítame, že do vakcín sa okrem nanočipov pridávajú aj iné zlé veci, napríklad autizmus a sterilita. Pri tom všetci vieme, že je to blbosť, lebo sterilita sa predsa už pridáva do sterilizovaných uhoriek.

 

Ale späť k mikročipom. Ja viem, že logické uvažovanie nie je práve prednosťou konšpirátorov, ale vážne čakajú, že v krajine, kde sa elektronická zdravotná karta kóduje asi tak od roku 1947 a systém finančnej správy spadne asi tak päťkrát za hodinu, je reálne, aby fungoval systém ovládajúci 5,5 milióna ľudí? Ak by niekto z konšpiračných teoretikov pracoval s nejakým slovenským vládnym softwareom, vedel by, že je tak pomalý a user hostile, že ak by niekto chcel prikázať všetkým Slovákom, aby volili Matoviča za premiéra, musel by stým začať asi tak 6 rokov pred voľbami.

 

Nie, tomuto by som uveril iba keby som videl človeka, ako v parku alebo na ulici na 5 minút z ničoho nič zamrzne alebo ktorému vybuchne hlava, ak ho poprosíte, aby vám podal pohár vody. Navyše, ak chce Bill Gates očipovať ľudí, aby sa z nich stali jeho poslušní otroci bez námietok kupujúci Windows Vista 2, prečo ich chce najskôr všetkých otráviť oxidom uhličitým? Veď už americkí plantážnici vedeli, že čím viac otrokov, tým lepšie. Alebo Gates tou vakcínou plánuje vyhladiť iba linuxákov?

 

* * *

 

Neviem, možno som predpovedal nejaké konšpirácie, ktoré ani nevzniknú, určite som nepredpovedal kopu ďalších hoaxov, ktoré vzniknú; ale jedno viem určite – ak na premiérskej stoličke sedí niečo medzi Ronaldom McDonaldom a Pennywiseom, môžeme sa pomaly pripravovať na najväčšiu katastrofu od čias Star wars IX. Popravde by ma ani neprekvapilo, ak by ten človek zabudol objednať vakcíny, lebo mal naliehavé povinnosti spočívajúce vo fotení si chlebíka na instagram.

 

Záverom ešte dúfam, že tento článok nevyjde dakedy 30. decembra, aby som nevyzeral ako druhý Edo Chmelár, ktorý síce predpovedá udalosti nepresne, ale za to oneskorene.

 

[1] Nevie náhodou niekto, aký je singulár tohto slova? Detičko? Detička? Detičiak? Alebo je to pomnožné ako nohavice?

[2] Dokopy len v 16. storočí bolo 13 dátumov, kedy mala nastať Apokalypsa a nechce sa mi ich všetky vypisovať. Dúfajme len, že nastala ráno, aby sedliaci v ten deň nemuseli ísť na panské zbytočne