Vezmem to stručne, pretože sa mi nechce zaradiť po všetkých tých útokoch na tvoju osobu medzi plejádu covidiotov, konšpirátorov a bývalých smerovoličov ergo súčasných trpákov prihriateho konfidentského nímanda.

Čiže pekne po poriadku.

Áno, vôbec ma nezaujíma, že si tam, kde si nikdy nechcel byť. Ak by ma to malo, čo i len na chvíľu zaujímať, tak len preto, aby som sa ťa opýtal, kedy sa veľkoryso vzdáš nielen svojho platu. Pokojne o tom skús presvedčiť aj svoj ansámbel, ktorý ťa vo všetkom slepo podporuje. Teraz by som mohol začať vymenovávať tvoje doterajšie prešľapy, ako bežní politickí komentátori. Len mne si ukradnutý natoľko, že sú pre mňa úplne pasé. Jediné, čo ma teraz fakt serie, je tvrdohlavosť ohľadom tvojho PR.

Láskavo si zapamätaj nasledujúcu vetu:

Ak si sedlák, ktorý práve vyliezol z maštale a nevie sa absolútne správať, vedz, že potrebuješ niekoho, kto tvoje infantilné výlevy na sociálnych sieťach pretransformuje do stráviteľnej podoby pre plebs, ktorý ťa živí!

Ver mi, že by som ti podobných životných rád dával neúrekom, ale skutočne mi za to nestojíš. A aby som teda neodbiehal a vrátil sa k meritu veci.

Áno, mám v piči celého Fica, Pelleho, "hnusobu", aj celý tvoj doterajší biedny život, v ktorom by som sa ráno nemohol na seba pozrieť do zrkadla. Určite si to ale neber osobne, nenávidím vás politikov všetkých, z ktoréhokoľvek ste spektra. A nie od včera. Aj preto môže byť pre tvojich súčasných kritikov šokom, s kým všetkým zrazu stoja proti tebe v opozícii. A to ťa volila drvivá väčšina z nich.

A teraz už naozaj k veci.

To, že si si aktuálne vymyslel plošné testovanie tejto zdecimovanej gubernie by aj bolo chvályhodné, keby:

  1. To nešlo od teba, pretože si sa skompromitoval na toľkých úrovniach, že ti neveria už ani tí najbližší. A to pekne dlho.
  2. Nevyhrážal sa v jednej vete s tým, ako nám chceš všetkým pomôcť. Predstav si, že zrazu niekto začne riešiť tvoje prídavky na deti. Aha, pri investíciách tvojej ženy, ti to vlastne môže byť jedno.       
  3. Realizáciu „svojho“ geniálneho nápadu podmieňuješ demisiou. Ak by som sa nachádzal v rovnako bezvýchodiskovej situácii ako ty, čo sa rekordného prepadu preferencií týka, asi by som nekonal inak.
  4. Kde to, preboha, chceš bez problémov stihnúť, keď podobné záležitosti ako voľby, sa tu pripravujú aj polroka vopred a nie za dva týždne?
  5.  EQ 0. Pochopil si vôbec, čo pre obrovskú skupinu ľudí tento tvoj zámer v praxi znamená? S týmto nulovým vysvetlením pre ľudí, ktorí nesledujú tvoje politické kotrmelce, ale sú radi za každý nový deň?

Viem, že ju chápeš ako svoju najväčšiu rivalku, ale buď rád, že tu niekoho ako prezidentku vôbec máme. Ona totiž na rozdiel od teba vie, ako komunikovať s ľuďmi. A aj keď ju časť občanov z rôznych dôvodov odmieta akceptovať za relevantnú hlavu štátu, ich počet sa narozdiel od tvojho elektorátu meniť markantne nebude.