Na sexy premiéra Peppyho poľujú baby bez masky a bez nohavičiek, zatiaľ čo Salviniho  obhádzali vajcami, pľuvancami a nadávkami

 

V Taliansku tento rok uhorková sezóna zrejme nebude, vláda neustále maká na plné obrátky. Po deväťdennom zasadaní od rána do večera vo vile Pamphili, kde si ministri vypočuli návrhy top manažérov, ale aj zástupcov obyčajných ľudí, teraz dávajú dokopy tzv. Recovery plán, nazývaný aj Matka všetkých reforiem.

Opozícia (salvinisti, melonisti a Berlusconiho kumpáni) sa rokovaní nezúčastnila, lebo veď vždy sa ľahšie kritizuje to, na čom ste sa nepodieľali. Problémov po dvojmesačnej karanténe je však toľko, že by ich nebolo možné vyriešiť hneď ani keby vo vláde sedelo pätnásť pánov bohov.

 

Bez masky a bez nohavičiek

Kedysi dávno poddaní čakali pre palácom, aby aspoň na chvíľu zazreli svojho kráľa, prípadne mu predniesli svoju prosbu. No a to isté sa teraz deje v Ríme.

Ľud vie, že premiér chodí často na pešie potulky, a preto číha v okolí sídla vlády. Minule sa k nemu vrhol mladý muž a posťažoval sa, že ešte nedostal ani euro z podpory, sľúbenej v marci. Peppy si od neho vypýtal číslo, sľúbil, že prípad osobne preverí a večer mu zavolá (si predstavte, že sedíte dakde v úrade, neplníte si úlohy a zrazu vám volá najvyšší!).

Predavačky pánskeho tovaru za ním vybehli a chceli mu darovať košeľu, ale on odmietol a ešte ich žartovne sfúkol: ,,Je kríza, musíte pre-dá-vať! Pre-dá-vať!“ 

Sexy premiér pritom musí odolávať húfom mladých i starých žien, ktoré sa za ním ťahajú ako sopeľ a túžia po úsmeve, manželstve (áno, aj to za ním pokrikujú) alebo spoločnej fotke. Naposledy medzi nimi bola aj mladá polonahá sexica, bez masky a bez podprsenky, vydávajúca sa za jeho bývalú žiačku. Len čo sa uvoľnilo miesto po jeho boku, chcela sa k nemu pritúliť telo na telo, ale premiér ju schladil: ,,Dodržiavame vzdialenosť!“ a odtiahol sa. Neskôr vysvitlo, že je to akási televízna hviezdička štvrtej kategórie, ktorá chodí nielen bez masky a bez podprsenky, ale aj bez nohavičiek – a buď si chcela urobiť reklamu alebo ju tam niekto vyslal provokovať.  

Okrem toho Peppy pri svojich prechádzkach vlezie do každého obchodu a vypytuje sa, aká je situácia, veľakrát ho obklopí dav a on musí vysvetľovať, o čo sa tam hore snažia. Skrátka, je v kontakte s realitou a myslím, že je dobrou správou, že mu zatiaľ nik nedal po papuli :)  Taký Salvini bol nedávno obhádzaný vajcami, pľuvancami, fľašami a urážkami J

Mimochodom, Peppy má už aj svoju zmrzlinu. Venovali mu ju v cukrárni, kam predtým chodil so synom, je zložená z troch čokoládových chutí a volá sa Presidente (premiér sa nazýva i predseda rady, teda „presidente del consiglio“).  

 

Lady mrkva

Taliani majú v parlamente celkom inú srandu ako my. Jeden z poslancov, Vittorio Sgarbi, je známym umeleckým kritikom, esejistom, starostom, ale najmä televíznou osobnosťou. Často ho pozývajú do diskusných programov, lebo je ako formula 1 – keď ho niekto naserie (a naserie ho každý, kto má čo len trochu iný názor), okamžite sa z nuly vytočí na najvyššie obrátky a reve, skáče, nadáva a uráža. Proste, cholerik jak vyšitý J  

Spomínam si, ako svojho času dostal za úlohu pripraviť na EXPO v Miláne výstavu Poklad Talianska. Ani tam nesklamal, sotva svetová výstava odštartovala, už aj sa postaral o prvý škandál. Najprv ho naštvalo, že od neho pri vstupe požadovali občiansky, hoci ho poznali, a potom aj nepriaznivé prijatie výstavy, ktorú on sám vyhlásil za bezkonkurenčne najlepšiu v celom areáli. Nevôľu verejnosti vzbudila socha Lady carota, Lady mrkva, nahá žena, ktorá je od pása dole zeleninou. Trochu umazaná leží na hline, na dlaniach jej zdvihnutých rúk stoja mrkvy a okolo posedávajú slintajúce králiky.

Málokto vie, že v tejto krajine vládne mimoriadne silný feminizmus. Talianky považujú za urážku, ak im muž otvorí dvere či naleje víno a sú alergické na ,,vallettky“, ani oblečené, ani vyzlečené dievčatá - predmety, vyskytujúce sa takmer v každom televíznom programe.

A tak nečudo, že sa na Sgarbiho na sociálnych sieťach zosypala vlna kritiky. Luigi Serafini, autor diela, to asi celé myslel ako žart, no feministky videli v Lady C odpad, sexistickú urážku, zeleninovú pornonekrofíliu a mrkvy vrazené do dlaní im dokonca pripomínali ukrižovanie! (I tak však mrkvová pani dopadla lepšie ako Exhibicionista od Athosa Ongara. Socha muža v typickej póze, s roztvoreným kabátom a vystaveným ,,tovarom“ musela byť po prvom dni otočená k múru. Ľudia požadovali jej odstránenie, no majiteľ priestoru vyhlásil, že niet dôvodu, veď exhibicionisti sú aj na EXPO, a basta).

 

Ako kus bravčového

No a teraz sa Sgarbi samovytočil v parlamente. Keď vynadal členom magistrátu do mafiózov (čo sa v Taliansku neberie na ľahkú váhu) a viceprezidentka Mara Carfagna sa ho snažila spacifikovať, vynadal jej do kráv a poslal ju do zadku. Na to začali ostatní poslanci kričať: „Hanba! Von!“ a Mara mu kázala opustiť sálu, no Sgarbi sa nedal.

A tak ho napokon museli von vyniesť zriadenci, a to doslova – ako kus bravčového, dvaja za nohy, dvaja pod pazuchy. Obrázok sa okamžite stal ikonickým, asi ako keď náš Kapitán bozkával výložky J

A v programe Striscia la notizia umeleckého kritika poctili tým, že jeho vynášanie prirovnali k slávnemu obrazu ,,Ukladanie Krista do hrobu“ od Caravaggia. Snáď to Sgarbi ocenil J.   

 Vynášanie Krista z parlamentu

 

Premiér a pizza

Ako som spomínala v predchádzajúcom článku, celá opozícia intenzívne pracuje na diskreditácii miláčika národa, premiéra Peppyho. Tie prachy, čo majú prísť, sú veľkým lákadlom pre všetky hyeny.

A tak ešte počas rokovaní vo Ville Pamphili bola vypustená fáma, že sú tam samí boháči, ktorí nenosia masky a v podstate sa tam celé dni napchávajú a chľastajú za peniaze daňových poplatníkov, zatiaľ čo tí chodia na polievku do charity. A pekne k tomu šupli aj foto, kde sa premiér kŕmi pizzou.

Bolo veľmi ľahké dokázať, že premiér sa kŕmil pizzou na výstave TuttoFood v roku 2019. Naopak, Salviniho odporcovia poukázali na to, že ten, kto sa neustále napcháva, je Salvini: ,,Na každej fotke buď žerie alebo pije, dúfajme, že čoskoro praskne!“

A ktosi napísal:  ,,Mám dojem, že všetci títo Conteho protivníci s ním v skutočnosti súťažia o hladinu testosterónu. Niektorí muži mu závidia mužnosť, pretože je obdivovaný aj ako mužský vzor. Všimnite si, že najviac na neho útočia chlapi z rovnakej generácie. Možno mu ako mužovi závidia viac ako premiérovi...“

Navyše ten, kto nenosí masku, a dokonca v televízii vysvitlo, že ani nevie, kedy sa má nosiť, je práve Salvini. Na jeho mieste by som si dávala väčší pozor, pretože pod neustálym dohľadom verejnosti sa z neho stala komická figúrka. Už ho zachytili, ako si maskou vyčistil okuliare, ako sedel ,,hore bez“ vo vlaku a navyše na mieste, ktoré malo ostať voľné. Keď natrafí na svojich priaznivcov, bežne si s nimi i v súčasnosti podáva ruky a fotí sa v tesnom objatí... Proste blb.               

Carabinieri s plameňometmi

Po tom, ako Neapol vyhral Taliansky pohár vo futbale, v meste sa strhli masové oslavy, i napriek tomu, že boli zakázané.

Zrazu bol Salvini predpisový a pýtal sa, kde bol guvernér regiónu De Luca a prečo nezakročil. De Luca sa tiež vďaka karanténe stal známou postavičkou, lebo si obvykle neberie servítku a jeho priame prenosy na sociálnych médiách zľudoveli (okrem iného sa vyhrážal, že na tých, ktorí budú masovo oslavovať promócie, pošle carabinierov s plameňometmi).

Ani Salvinimu neostal nič dlžný: ,,Každý vie, že týmto oslavám sa jednoducho nedalo zabrániť. Salvini je politický chrapúň, trojnásobný somár, geneticky čistý osol, Neandertálec s tvárou ako opotrebovaná prdel!“

  Nájdite rozdiel

Inžinier Selfini a metánové panely

Asi si pamätáte, že v roku 2018 v Janove padol most... Bola to strašná katastrofa, zahynulo veľa ľudí a mesto bolo bez dôležitého spojenia takmer ochromené. Vláda robila všetko preto, aby nový most stál v rekordnom čase. Podarilo sa a ešte počas karantény ho šiel otvoriť premiér, ktorý sa všetkým poďakoval.

Teraz sa bol po moste prejsť aj inžinier Selfini. Tváril sa, akoby ho postavil vlastnými rukami, pochválil odvedenú prácu a vysvetlil svojim priaznivcom, že „most bude udržateľný vďaka inštalácii metánových panelov, ktoré budú zásobovať štruktúru“.

Viete si predstaviť, čo sa strhlo na internete J

 Opatrne, nech nám ten metán nevybuchne!

 

Domáci verzus koviďáci

Ďalšie ohnisko koronanákazy sa vytvorilo v Caserte pri Neapole. Sídlisko Mondragone je problémové odjakživa, pretože tam žijú migranti a chudobní prisťahovalci z EÚ, a tak vírus poslúžil ako rozbuška.

Keď sa zistilo, že Bulhari sú pozitívni, celá zóna bola uzavretá. Porušovali vraj už prvú karanténu a chodili pracovať na polia - ani sa im nemožno diviť, v poľnohospodárstve väčšinou pracujú všetci na čierno, za 2-3 eurá na hodinu, čo im horko-ťažko postačí na živobytie (nehovoriac o tom, že to ovocie a zeleninu máme v obchodoch vďaka nim). No a aj teraz ich pristihli, ako sa snažili v noci vytratiť a bola z toho vzbura domáci verzus koviďáci (©Alcyon). Zatiaľ čo Taliani rozbíjali autá, aby sa Bulhari nikam nedostali, oberači po nich hádzali stoličky. Napokon musela dôjsť armáda, ktorá sídlisko obkľúčila a von už neprenikne ani myš. 

Okamžite sa tam dovalili novinári a Salvini, dúfajúci, že ho miestni prijmú s otvorenou náručou. Lenže oni si pamätali, ako kedysi na celú zónu nadával, že tam všetci smrdia...  a tak teraz smrdel aj on, obhádzali ho vajcami, pľuvancami a nadali mu do šašov. Napriek tomu sa tam na druhý deň ráno vrátil s ochrankou a v pokoji si urobil selfíčko do svojej zbierky, „lebo všetci tí, čo chľastajú, ešte spia“.

Koronavírus si ako suvenír zo Srbska priniesol aj istý podnikateľ z Vicenzy, ale odmietol sa nechať hospitalizovať a obmedzovať, takže ho krásne rozniesol medzi svojimi známymi a kolegami a sám napokon skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti. Už ho rieši prokuratúra.   

Mimochodom, v televízii práve rozoberajú alarmujúci pokles predaja masiek a lekári opäť opakujú, že situácia sa zlepšila práve vďaka nim, v uzavretých priestoroch sú stále potrebné. Vírus je stále v obehu, pamätajte si to! Ak aj na chvíľku zmizne, určite ho zase niekto prinesie...  

 

Lady Gaga pre Bergamo?

Bergamo malo počas koronakrízy najviac obetí, veď viete... Nebol čas na rozlúčku, na pohreby, na nič. A tak mesto teraz zorganizovalo veľký ceremoniál za účasti prezidenta Mattarellu a slávnostnú omšu rovno na námestí pred cintorínom, ktorý sa stal symbolom bolesti.

Roby Facchinetti zo skupiny Pooh (talianskych Beatles) svojmu ranenému mestu venoval pieseň, výťažok z ktorej ide nemocnici v Bergame. Je síce zvyknutý na mega úspechy a vypredané štadióny, ale iste netušil, že skladba sa rozšíri po celom svete. Klikli na ňu milióny poslucháčov, naspievali ju v mnohých jazykoch, napríklad i v poľštine (prikladám link) a Roby teraz dúfa, že ju nahrá aj Lady Gaga...

 

https://www.radioitalia.it/news/roby_facchinetti/nuova_uscita/21131_roby_facchinetti_rinascero_rinascerai_anche_in_lingua_polacca.php

Svätý Berlusconi

Ak ste si mysleli, že o Berlusconim (83) už nebudete počuť, tak ste sa mýlili. Silvio sa nedávno rozišiel s priateľkou, 34-ročnú „starenu“ vymenil za mladší model (30) a je to ako vždy láska J

Iste viete, že v roku 2013 bol odsúdený za daňové podvody, musel odísť z parlamentu a nejaký čas pracovať pre sociálne služby. No a teraz sa zrazu nečakane objavil šokujúci dôkaz, že šlo o sprisahanie, proces bol sfalšovaný a rozhodnutý vopred. Príkaz odsúdiť Berluscu za každú cenu a dostať ho preč vraj prišiel zhora, tvrdí na nahrávke, realizovanej pred svedkami v Silviovej rímskej vile istý sudca. Rozhodol sa prehovoriť, aby uľavil svojmu svedomiu, pretože sa nedokázal zmieriť so svojou úlohou v tomto svinstve.

Rozhovor pochádza z roku 2014, ale Berlusca s ním vyšiel von až teraz, pretože sudca minulý rok zomrel a už ho nemusí chrániť. 

Niektorí dôkazy spochybňujú, iní nie, ale Berlusconi podáva odvolanie na Európsky súd v Štrasburgu. A jeho strana už začala zbierať podpisy za to, aby bol vyhlásený za doživotného senátora (a prípadne aj za svätého, smejú sa jeho oponenti).

Uvidíme, ako to dopadne.