Slovák tretí rok po sebe vyhral Stanleyho pohár. Predvlani Šatan, minulý rok Kopecký s tým pánom, ktorý bol na majstrovstvách sveta rovnako produktívny ako ja, pred pár hodinami vysoký a bradatý Zdeno Chára. Teším sa velice.

Chárov príbeh je ako z produkcie Hallmark Channel. Chlapec z Trenčína prišiel do veľkého sveta, vypracoval sa, je jedným z najlepších v lige, stal sa kapitánom svojho tímu a doviedol ho na vrchol. Má 34 rokov a keby už nikdy nič nevyhral, nevadí.

Nie, netrápia ma zbytočné debaty o tom, prečo Slovákom paušálne držíme palce a kde sa vlastne v ľuďoch berie fanúšik. To nech ľudia robia, čo ja viem, kdekoľvek, kde sa dajú viesť zbytočné debaty. Je to emócia a hotovo.

Na jednej strane, len fanúšik vie, čo je to za pocit, keď váš najobľúbenejší manšaft vyhrá nad tými najväčšími hajzlami. Na strane druhej, aj človeku, ktorý o hokeji nevie takmer nič, nebolo všetko jedno, keď Demitra skončil so slzami ešte pred štvrťfinále. Poviem to čo najjednoduchšie: keby v noci Chára prehral, aj moja mama by na veľmi krátky moment bola sklamaná.

Dnes ráno som teda veľmi zavčasu vstal, dozvedel sa šťastnú novinu a kochal sa fotkami i pohyblivými obrázkami, ako jeden hráč Bostonu po druhom dvíha nad hlavu Stanleyho pohár. Kapitán Chára bol tým úplne prvým a mňa to úprimne potešilo. Pretože som fanúšik a ďalší dôvod nepotrebujem. Yea! Boston!

{youtube}BsICMXZfT20{/youtube}

Foto zdroj: AP