Je naozaj lepšie byť chlap? Áno je. Ako som dospela k tomuto názoru? Dlhodobým pozorovaním. Naozaj sa o tom chcete hádať? V tom prípade ste žena. Nech už sa chceme hrať na rovnoprávnosť, či spriadať bludy o emancipácii a feminizme, vždy sa dopracujeme k rovnakému záveru - je výhodnejšie a praktickejšie narodiť sa v mužskej verzii človeka. Žijeme predsa v mužskom svete, a to nielen na tomto portáli.

 

Vopred vás upozorňujem, že nižšie uvedené sľubované odôvodnenia sú silne subjektívneho charakteru, a nie, neprinesú vám nič nové do života.

 

  1. Pokojne sa môžete v kolektíve vyrozprávať o svojich brutálne páchnucich nohách a nikoho tým nepohoršíte. Ani neviete ako veľmi spoločensky neprípustná a tabuizovaná téma to medzi ženami je. Dobrá rada nad zlato v tomto bode znie: Nenoste si domov babu, ktorá nosí Uggy pri vonkajšej teplote nad 15°C. A vlastne, takú domov nenoste za žiadnych okolností.
  2. Obligátne nemožno opomenúť bájami opradenú výsadu všetkých žien, ktorou je pôrod. Dali by ste si dobrovoľne natrhnúť orgány, ktoré prioritne slúžia na potechu?  Nie. Predstavte si, že by ste si strčili penis do mlynčeka a odhodlane zakrútili pákou. Je to rovnako stupídna predstava ako onania s morským ježkom.  Prečo by ste to preboha robili? Striaslo ma aj za vás. V podstate z toho vyplýva, že ak slečnu naozaj neznášate, najväčšou pomstou bude, ak ju oplodníte. Každopádne tešiť vás teda môže, že pre zachovanie rodu je vaša účasť potrebná len pri tej príjemnej fáze.
  3. Môžete sa porozprávať o svojich črevných pochodoch. Nikoho síce nezaujímajú, no vy o nich môžete mlieť celé hodiny. Čo je super, lebo podľa slov môjho kamaráta: „Každá, aj tá najerudovanejšia debata, raz skončí pri sraní.“ A vy naozaj máte čím prispieť do rozhovoru.
  4. Močenie v stoji a kontrola prúdu je niečo o čom iba snívame. Samozrejme, že je závideniahodnou výsadou. Tiež by ste neboli nadšení, ak by ste si v prírode pravidelne značkovali vlastné členky. Manažovať prúd moču je pre nás príliš náročné a aj keď sa mnohé pokúšali, zlyhali. Myslím, že nič nepovie žene „Milujem ťa“ viac, než čerstvo vycikané srdiečko v rannom horskom snehu. Profesionáli sa môžu hecnúť na iniciálky a krvnú skupinu milovanej.
  5. Ako náhle dosiahnete prah tridsiatky, ste sebestačný a krajší od Heffnera, stávate sa lovnou korisťou pre ženy vekovej škály od 16 do 60 rokov. Konečne si smiete vybrať z azda najširšieho sortimentu. Pribúdajúce vrásky akceptujete s noblesou a nehanbíte sa za ne. Dodávajú vám totiž svetácky rozmer dobre pestovaného šviháka.
  6. Máte chudé nohy. I keby ste bruchom zablokovali turniket v metre, vaše nohy ostávajú väčšinou štíhle. Myslím, že je to historicky zakódované vo vašich predispozíciách, aby ste nám mohli ľahšie behať za potravou. Sem možno zaradiť priberanie na hmotnosti všeobecne, pretože aj keď priberiete metrák, starí známi vás na ulici nebudú ohovárať. Rozkysli ste sa? No a čo! Na znak úcty a pozdravu vám potrasú spodnou časťou brucha so slovami: „Ééééj brácho, vidím, že dobre sa ti vodí!“.
  7. V otázke plešivosti som vykonala prieskum na ôsmich ženách v mojom okolí, pričom sedem sa jednoznačne zhodlo, a jedna je podľa mňa slepá, lebo sa jej páči Lorenzo Lamas. Z prieskumu teda vyplynulo nekompromisné tvrdenie -Holohlavý chlap je proste sexy. S čím sa plne stotožňujem, a čo nám už Hrušo ozrejmil, ale chcela som mať istotu. Niet teda príčiny oponovať, pokiaľ sa holú hlavu nesnažíte maskovať. Plešina na ženách je čokoľvek, len nie sexy. Rovnaký princíp platí aj pri šedých vlasoch.
  8. „Prečo muži nemajú celulitídu? Pretože je to nechutné!“ Krutá, avšak fakticky nepresná pravda, ktorá len demonštruje väčšinovo prevládajúci názor na jej existenciu. My vieme, že ste šťastní, že ju nemáte, a že by ste boli šťastnejší, keby sme ju ani my nemali, ale ako povedala jedna múdra žena: „Nech robíš, čo robíš, genetiku občas neobabreš.“. Nuž, nech vás teda aspoň teší, že aj keď sa občas musíte pozerať na fúrik pomarančovej kôry v žiare nočnej lampy, nikdy sa nezobudíte s chlpatým zadkom pred tvárou. A to je lepší deal!
  9. Môžete pretiahnuť pol dediny a nikto brvou nemihne. Tým pádom vás netrápi, čo si myslia vaši kamaráti, pretože tak či onak, vám to povedia do očí. Prípadne sa spýtajú aká bola, čo predstavuje vynikajúcu zámienku pre výjazd na pivo a nadväzovanie nových sociálnych kontaktov. Cyklus uzavretý.
  10. Zarábate viac peňazí než ženy. Pádny argument, podložený stovkami prieskumov a výplatných pások. Čo je príčinou? Ste priebojnejší, nebojíte sa vypýtať si viac, plus vašou najväčšou zbraňou je, že ste ešte stále chápaní ako živitelia rodín. Navyše vaše poprsie nikdy nebude rozhodujúcim aspektom pri prijímaní do zamestnania, či v otázke o výške nástupného platu. Pri tomto bode dostáva koncept feminizmu kopanec do vagíny v absolútnom rozsahu. Počula som však teóriu, ktorá tvrdí, že žena je z muža schopná jeho prachy vymámiť bez toho, aby si to všimol. „Ci-to-vé vy-die-ra-nie“ – hádam som to vyslabikovala správne. Hovorí vám to niečo?

 

Stále som vás nepresvedčila? Tak dobre. Pravdupovediac asi najpádnejším dôvodom prečo je lepšie byť mužom je, že sa vás nikto nikdy nespýta či prehĺtate a pravdepodobne sa ani nikdy nestanete objektom vizualizácie sexuálneho premostenia počas fajčenia cigarety, lúpania banánu, či lízania zmrzliny.