Vyzerá to tak, že druhý pokles hrebeňovej krízy je tu a ako to už pri zdvojených poklesoch chodí tento bude určite horší. Momentálny pokles dokonca postihol aj Austráliu, ktorej trh stratil hodnotu sto miliárd dolárov za posledný týždeň. Austrália je väčšinou odolná voči recesiám zbytku sveta, ale napriek tomu, že má prebytok nerastov a majorite firiem sa darí dobre, nevyhli sa následnom pádu svetových trhov. Toto zvýrazňuje negatívny vplyv médií na celosvetovú finančnú krízu, pretože panika a strach, ktorý sa nimi šíri, zhoršujú samotný stav akciových trhov a kŕmia tak začarovaný kruh.


Ako keby však pády trhov nestačili, čínska ratingová agentúra - Dagong Global Credit Rating Company - znížila rating dlhopisov USA na jednoduché A. Pre porovnanie rovnaký rating mali minulý rok Litva alebo Španielsko. Zdá sa vám to oproti ratingu troch najväčších západných agentúr (AAA) ako signifikantný rozdiel? Z rýchlej analýzy ratingov od Fitch, Moody a Standard & Poors s obdobia okolo 2007, však vieme, že ich ratingy stoja za hovno a tak sme radi, že niekto osvetľuje realitu z trochu iného uhla.


Predpovede o 2012 teda asi mali pravdu a čochvíľa nastane nový vek. Takže rýchlo do Baumaxu, nakúpiť lopaty aby sme oklo lazov mohli vykopať priekopy, generátor tiež nezaškodí. Do Tesca nakúpiť konzervy, stany, teplé oblečenie a hor sa do hôr. Samozrejme môžete ostať pri nastávajúcom chaose aj v mestách, tu však odporúčame intenzívne kurzy Čínštiny, nákup obranných systémov a štúdium krav maga.



https://www.cnn.com/2011/BUSINESS/08/02/china.us.rating/index.html?eref=rss_topstories&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+rss%2Fcnn_topstories+%28RSS%3A+Top+Stories%29

https://au.finance.yahoo.com/news/Looming-economic-crisis-hits-aap-1882418868.html?x=0