Nedá sa prehliadnuť, ako strašne radi škatuľkujeme, zaraďujeme, vytvárame rôzne typy, stereotypy, všetko si musíme v hlave usporiadať a označiť... Prečo? Psychošovia tvrdia, že buď preto, lebo sme leniví hnúť rozumom a preto si vytvárame mentálne skratky alebo jednoducho nemáme poriadny nadhľad. Je mi fuk, ako to je, všetkým sa to páči a mne just takisto, tak som si povedala, že aj ja si zaškatuľkujem. A vybrala som si to, na čo mám slabosť a tou sú paradoxne slabosti a rovno sa do toho pustím.

Ste muž, ktorého roztopaš je sedieť za volantom, užívať si jazdu a nadávať na vodičky za volantom, lebo na tie nadáva každý, sú na ne sprosté vtipy a vôbec, prečo lezú za volant, keď najužitočnejšie sú, keď majú hlavu pod vašim volantom? Ak áno, sme hneď pri prvom type žien, ktoré ulietajú na technických vychytávkach a ich slabosťou sú autá.

Typ č. 1: Oteckov sen

Obvykle sú to dcéry mužov, ktorým sa nenarodili synovia a tak šupnú dcéru v mladučkom veku za volant a poďme, dievča, ukáž, že si  poriadny chlap. Alebo sú to posledné dcéry v detskej sade, kde sú samí chlapci, takže od útleho veku sa nebožiatko hrá s autíčkami a potom celkom prirodzene, šup ho za volant. Poznáte ich ľahko, lebo výborne šoférujú, niekedy lepšie ako muži. Osobne ich mám rada len ako vodičky, ako spolujazdec sú pre mňa neakceptovateľné. Kladú mi debilné otázky typu: „Ty to nepočuješ?“ Čoby som nepočula, v aute mi vždy ide metal a ten musíš vypeckovať. Potom mi dávajú prednášky o preraďovaní, brzdení a iné milé kamarátske rady, ktoré sú mi na dve veci.

Pozor: Rozhodne sem nepatria vodičky - vizuálne príjemne šokantné ženy v rozhraní od mladučkých v tomto čase zarábajúcich svojim sexappílom na auto, ktoré práve šoférujú až po výbehové typy kurvičiek, ktoré to už majú za zásluhy. Majú rady fajné mercedesy, terénne vozidlá lepších značiek, obľube sa teší ten range rover, ktorého dizajn navrhla Victoria Beckham a keď ona, tak to musí byť pecka, ostatné autá sú smrrrrrť, ne?

Typ č. 2: Sen stylistov a iných buzíkov z oblasti módy a kozmetiky

Tieto cicušky majú slabosť na módu a všetko, čo sa točí okolo nej. Kupujú si mesačníky s výrečnými názvami od hriešne dobrých mien až po štylizáciu sa za psychologičky, finessky, Divy alebo jednoducho ženy s veľkým Ž. Vedia presne, aký druh kozmetického prípravku treba na zakrytie drobných žiliek na stehnách, koľko kalórií má šmakocinka v blízkej reštike a majú na to aplikáciu v mobile, kde nadrbú koľko kalórií má žrádlo, ktoré do seba práve narvali, aké cviky treba, aby mali pevné panvové dno, aj keď žena je studnica lásky bezodná...

Pozor: Málokedy sa vyskytujú na vidieku, lebo tam nie sú dostatočne vytvorené podmienky na ich profesionálny rast. Ako príklad môžem uviesť návštevu v jednom dedinskom obchodíku, kde som sa pokúšala kúpiť vlhčené vreckovky na intímnu hygienu. Na otázky miestnej predavačky: „Ta to na co?“ som vysvetlila, že vlhčené vreckovky sú na odličovanie, na intímnu hygienu, na starostlivosť o detskú prdel a tiež family travel... Vyhrabala len tie posledné, ktoré mi podala s odporúčaním, že si s nimi môžem cestovať od tváre až po... proste kam chcem.

Typ č. 3: Astrálne bytosti

Babenky so slabosťou na čarodejnice, veštice, fatalistky so sklonom stále na niečo čakať, zanietené čitateľky horoskopov, podľa ktorých sú ochotné aj žiť, všetky, ktoré si chcú iracionálne zdôvodniť terajšiu a tiež budúcu existenciu na Zemi. Pokiaľ tým netýrajú svoju rodinu, že svojim dietkam nekúpia kolobežku, lebo kartárka povedala, že ich potomkovi hrozí dopravná nehoda, tak je to oukej.

Pozor: Nepatria sem ženy, ktoré sa dostanú do zúfalej životnej situácie, lebo zúfalé ženy stvárajú, ako všetci vieme od Pawlovskej, zúfalé veci a tak sa vedkyňa so špecializáciou na jadrový výskum, ktorej sa nedarí otehotnieť, môže pokojne ocitnúť u bylinkára, ktorý pokosil trávnik za domom a šupne jej vrecúško s obschnutými neškodnými zelinami za veľké lóve a v slepej dôvere si bude každú hodinu robiť bylinné odvary a len čo sa stane tehuľkou, odrazu ju osvieti vlastný rozum.

Typ č. 4: Ženy, ktoré ani narcisom neudrieš

Tento typ má slabosť už podľa názvu – sám seba. Musia byť samá dokonalosť, ak majú byť obdivované a tak rozkošne klipkajú umelými mihalnicami, umelými kozami (tými sa zrejme neklipká, ale natriasa ako duchnami od babičky), ceria sa vybielené zuby a celý ten zázrak je kŕmený výhradne bio stravou, aby sa jemný mechanizmus nepoškodil. Ak majú náhodou dieťa, tak je síce dizajnovo zladené s nimi, ale aj tak väčšinu času trávi s babičkou, lebo žena musí tráviť dostatok času s takou dôležitou bytosťou ako je ona sama.

Pozor: Nepatria sem ženy, ktoré sa v určitom veku a po zásluhách začínajú o seba starať, lebo udržiavaná garážová milfka je fajn a tínedžeri sa za ňu nehanbia, práve naopak, s mamou je super, aj spolužiakovi sa páči.

Tých typov a slabôstiek žien je určite viac. Je jasné, že najviac sa muži vytešujú zo žien, ktorých slabosťou sú muži. Na obranu ženských slabostí však musím uviesť, že sa od týchto nežných bytostí čaká, že budú mužom rodiť deti, zarábať peniaze, byť za fešandy, za starostlivé mamy, za symbol útulného domova, za mrchy, o ktoré treba bojovať, za zvodkyne, majú byť všetko možné, čo nie je ani kombinovateľné a často muži hovno vedia, čo tie ženy naozaj chcú. Tak prečo si nedopriať popritom nejaké tie slabôstky, či?